Přejít na obsah

automatické rozsvěcení světel


Filas1

Doporučené příspěvky

Co znamená jen předek a zadek? Svícení má své zákonné požadavky dané EHK48 a tedy:

-buď máš svítilny pro denní svícení, pak svítí jen ty a jinak nic

-nebo automaticly rozsvěcíš potkávací světlomety a pak na vozidle svítí vše tak, jako by si je zapnul ručně-tj. přední potkávací světlomety, obrysové svítilny, zadní obrysové svítilny a osvětlení spz.

 

Origo sada na FII už není k mání,zjišťoval jsem to v květnu/červnu dost intenzivně.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No to je jako ta uni sada od molpiru

Nejhorsi je se dostat ke kabliku co dává signál z alternatoru ze dobiji :D

Az to budeš dělat, dej info

Dělal jsem to na Vw B5 a docela piplacka,tam jse to bral ze svazku co jde do budiku,to se mi zdalo nejsnazší

Tady nevim

Editováno: , autor: matess9
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Zakoupil jsem Fabii 2010 po FL, původ v CZ, Elegance jako druhé auto v rodině. Vůz má denní svícení společně s mlhovkami. Můj problém je, že pokud zůstane zapnutý otočný vypinač světel na potkávací světla, při opouštění vozu se ozve varovný signál a současně zůstanou svítit parkovací světla. To mě donutí otočit vypínačem na 0. Máme ještě Yetiho z roku 2012 a tam v zimním období trvale necháváme vypinač na potkávacích světlech. Po zapnutí klíčku se potkávací světla rozsvítí, po vypnutí klíčku zůstanou svítit parkovačky, po vytažení klíčku se vypne vše, nic  nesvítí. Nešla by tato funkce aktivovat taky u Fabie?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

po opuštění vozu v F II a ponechání přepínače na "potkávacích"  zůstanou svítit obrys. světla a zní var. signál - tak je to správně.

U Yeti , OII, SuP II a současných vozů je jiná elektroinstalace a ta umožňuje tyto funkce.   Není to o aktivaci či deaktivaci.  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

mám rooma 09/2007, mám origo denní svícení, tedy spínač v pojistkovce. Od léta jsem sledoval zhoršování stavu, tedy to že mi občas denní samo od sebe zhaslo, současný stav je takový že po startu se mi už prakticky vyjímečně světla rozsvítí. Našel jsem na škoda dílech, že existuje relátko pro denní svícení do MR 10/2008, což je i moje podezření že odešlo. Co však nevím, kde dané relé hledat :help:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ty jo, myslím, že se musí vyndat spínač světel (to kroutítko nalevo od volantu, zatlačíš a otočíš po nebo proti směru ručiček a pak jde vidět. Relé je označené nějak 484, jestli si to číslo pamatuju dobře. Pokud půjde rozebrat, kouknul bych na studené spoje, to byl problém na mém Hyundaii u relé vyhřívání zadního skla+zrcátek. Pokud na nic nepřijdeš, mám doma tohle relé, fungl nové a přebytečné, tak mi napiš sz.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

dnes jsem byl s roomem na LPG garančce u servisáka, tak jsem se tak mezi řečí zmínil, zda nemá nějaké udělátko, tak vytáhl dlouhý pean se slovy, že to stejně určitě nepůjde a ejhle, chytil, zaviklal a vytáhl ven relátko :). Konstatoval, že někdy je lepší k tomu přistoupit s pesimismem, že to nepůjde :D. O víkendu to rozeberu a uvidíme ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...