Přejít na obsah

Výměna rozvodů 1.4 MPI


fabia1,4

Doporučené příspěvky

No tak úplně ozaj to ta samá není, má jiný průměr díry menšího kola (už od Feldy 98) a možná ještě něco, ale je to skoro totéž. Nicméně, pokud se ptáš proto, že by sis to vyměnil sám, tak ten, kdo to měnil na 120 nebo Favorit/uFeldě, musí to zvládnout i na Fabii.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dik za odpoved. len by som chcel vediet ci ta retaz vydrzi aspon 120tisic a ci jej vytahanie ma nejaky vpliv na chod motora...viem ze to je mozno hlupost ale na 120 to dost rachotilo ked bola vytahana a nedal sa nastavit predzapal, je mi jasne ze je tu elektronika ale predsa by ma to velmi zauijmalo.

A dlsia vec, pozeral som na to trosku blisie a vyzera to ze je tam trochu horsi pristup ako na 120- na tej som to menil ani neviem kolko krat ale to bolo o niecom inom tam som dal dole zadne celo a pohoda...ale tu to je o cosi komplikovanejsie.....Porade ako to co najefektivnejsie vymenit. dakujem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja som uz tu retaz menit chcel,ale stale nie co do toho prislo.Pretesnenie vane,vymena semeringu a silenbloky.

A napokon nazory ludi ktory mi to auto servisuju.Ako dve strany mince.Jeden je nazoru,ze je to v poho a nemusim sa tak drzat papierovych hodnot.A tiez,ze to uz nemusi byt tak kvalita co sa naklada vo vyrobe.

A ten druhy je taky,ze to co mam nabehane a ako to jazdi je super no naco to odkladat az kym sa sam ozve.Tych 600 nieco za retaz + robota ma nezabije.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...
Host Guest_guest

Tak já jsem měnil,na 170 tis a zaručeně tam byl origoš. Na časování ventilů to ale žádný vliv nemá,protože odchylku(která je nepatrná) si řídící jednotka dopočítává z čidla vačky. Volný řetěz také nemá vliv na čidlo klepání ani na výkon motoru,což jsem odzkoušel!!!Jedině snad na nervy,když řetěž cvrliká o rozvodové víko,které ale nijak nepoškozuje! Těm co to chtějí měnit vzkazuju,že ta vana je pěkně přilepená silikonem,je dobrý to odřezat z části plátkem z lámacího nože. Kdybyste někdo chtěl kvůli lehčí montáži sundat tu rolničku co je na víku rozvod řetězu,tak šroub má levý závit,tak at to neutrhnete! Abych nezapoměl,kdo je piplačka jako já,tak at si rovnou vymění i gufero na klice,nejlepší je ho zpět narazit o trochu méně než byl původně,aby neběhal v drážce na klice,kterou tam zanechal ten původní.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo měním, tohle není problém.

Ale klidně to dej do obyčejného servisu, ve Škodovce za to chctějí 3500kč.

Ten řemen jak máš popraskaný tak to je vícedrážkový řemen, pohání vodní pumpu, alternátor a eventuelně klimatizaci.

Nech ho také vyměnit a starej si dej do rezervy pro případ nouze.

Tom

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tome .. Diky moc za rady .. Ale tedy ta cenovka ze skoda servisu mi pripada ve srovnani s tebou silena .. :angry:

Jeste se na to musim v servisu poradne zeptat .. Ale ten remen jak pises ten uz je popraskany tak ten necham tedy take vymenit ..

A co se tyce toho retezu,zlepsi se tedy nejak jizdni vlastnosti nebo chod motoru .. ??

Diky za info .. ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pri vymene retaze sa pouziva tesniaci tmel?

Ja som bol v tom,ze sa tam dava to tesnenie.

Ja som retaz kupil priamo v skodovke za 506sk , ale zvysok som kupil v obchode so Skoda suciastkami.Gufero 100sk a tesnenie 35sk.V Skodovke chceli 225sk za gufero a 60sk za tesnenie.A za vymenu aj z robotou chceli 2500sk. :o

Takze si to davam urobit u znameho. ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...