Přejít na obsah

Nefunkční stěrače a ostřikovač


BananaYoe

Doporučené příspěvky

Zdravím. Mám problém se stěrači a odstřikovači. Na sepnutí vůbec nereagují. Při zapnutí předních ostřikovačů se zapne zadní stěrač. Při zapnutí zadních taktéž. Nic víc. Na nic jiného to nereaguje. Pojistky ok. Motorek nehučí. Napětí k němu jde (4,5 V). Po připojení na jinačí zdroj funguje. Vrčí a čerpá vodu, ale dost málo mi přijde a nějak extra slyšet to taky není. Mám ho rovnou vyměnit něbo hledat chybu jinde?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 7 měsíců později...

Zdravim, mám problém. z ničeho nic mi za jízdy přestal fungovat přední stěrač. Zkusil jsem vyměnit pojistku č.15, ale bezezměny. Ostřiky fungujou, zadní stěrač taky, vše funguje jak má. když chci setřít okno stěrač se zastaví po 5 cm a už se ani nehne. Motorek je slyšet jak vrčí. má někdo podobnou zkusešnost:(

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Zdravím,mám takový problém,ráno jsem nastartoval auto pustil jsem přední stěrače 1× to stíralo a už mi nefaka vubec.kdyz dám páčku k sobě tak místo toho aby šel přední stěrače tak šel zadní.. vůbec nechápu čím to je? Pojistku č 15 jsem měnil díky za odpoved

Editováno: , autor: dawesiko
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na stejný problém se tady ptal josef 233 o pár příspěvků výš.A navíc píše,že mu tam jde 4,5V .To vypadá na nějaký špatný kontakt.Tu pojistku jsi měnil,když jsi to zkoušel opravit,nebo z nějakého jiného důvodu předtím?Také může být špatná ta pojistka.V tomhle období může problémy se špatnými kontakty působit také vlhkost.To by potom pomohla garáž.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Můžeš zkusit natáhnout nějaký kabel přímo od plus akumulátoru k tomu motůrku a poznáš ihned.To tady také josef 233 píše,že zkoušel.Jinak ta chyba může být kdekoli.Je i možné,že když místo jednoho funguje druhé,že by mohla ta chyba být ve společném ovladači,v té páčce.To by ale spíše mělo způsobit zkrat a přepálení pojistky...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 10 měsíců později...

Ahojte,

pocas jazdy mi prestal fungovat predny stierac a predny aj zadny ostrekovac. Predny stierac odvtedy nefunguje vobec, na ostrek predneho skla sa spusit zadny stierac ale bez vody. 

Skusal som pozriet poistky tie su ok, voda v nadrzke je po vrch.  Pri dlhosiahlych pokusoch s packou sa predne stierace na jeden cyklus pohli ale zase vypli a odvtedy nic, preto som vylucil chybu motorceku.

Mate tip co to moze byt?

FI,12 rokov, 165 000km

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...
V 18. 2. 2008 na 12:39, ragnor napsal:

Zdar, mam takovy problem: přestal mi fungovat ostřikovač předního skla a hned po něm i stěrače. Ke všemu se to chová tak divně, že když zapnu ostřikovač (prava pačka k sobě), sepne se místo něj zadni stěrač :huh: Nemát někdo tušení, co by mohlo být špatně? Pojistky jsou v poradku, ale nic víc jsem nezkoumal.

Diky za odpověď

Jo teď mám ten samý problém, stěrače mi jednou setřeli a už nejdou vůbec... A chová se mi to stejně jako tobě.. Zkoušel jsem nový motorek stěračů ale žádna změna.. Už nevím co s tím 😬🤷‍♂️

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
  • o 11 měsíců později...

Včera jsem řešil zadní stěrač,při zmačknutí od sebe nic,když jsem zmačknul ještě víc,jakoby zadní stěrač s ostřikem,tak se rozběhly přední stěrače.hned jsem po přečtení fora zkontroloval pojistky,ty byly v pořádku.Zkusil jsem nanečisto jiný motůrek,měl jsem jeden starší a taky nic.Přední fungovaly tak,jak měly.Nakonec to bylo páčkou stěrače.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...
V 17. 2. 2009 na 22:50, Pluto napsal:

Já ještě poradím, že se taky dost často stává, že se zblbne řídící jednotka na elektroniku. Už jsem zažil, že jedna paní za mnou přišla, že jí nejdou vypnout stěrače a přitom měla vyplé klíčky, dokonce je měla i v ruce, páčka vypnutá a stěrače jeli jak o život. Segře zase stěrače kravli jako tobě. Jedinný, co stačilo, tak jsem jen odpojil baterku, nechal chvilku odpočinout a poté zase připojil a byl klid.

Stejný případ, jako ostatní. Začalo kapat čerpadýlko pro ostřikovače. Po demontáži přestali fungovat přední stěrače, na přední ostřik se spouštěl zadní stěrač. Pojistky vyměněny, bez výsledku, těmi to nebylo. Až odpojení baterie pomohlo. Po výměně čerpadýlka, vše funguje jak má. Díky Pluto za skvělou radu s odpojením baterie. Pomohlo to :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...