Přejít na obsah

Oprava xenonu


martikk

Doporučené příspěvky

tri uchyty su ako opravna sada, teda dva vchne a stredny. zadny diel sa robi zvaranim plastu.

zadny diel halogenov a xenonov je zamenitelny.

a take mam asi celou parabolu spadlou smerem tak ze svetlo miri tak dva metry pred auto, vypadava mi to z takoveho gumoveho koliku, nevis jak tomu zamezit? Editováno: , autor: Dejviz
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

zdravim, potřeboval bych se dozvědět, jak má být u toho plechovýho krytu mezi parabolou a čočkou nastaveno to šoupátko, jelikož sem blb a hrál sem si s tim tak nevim jak to má bejt, u pravýho to je jasný, že má bejt nahoře ale levý nevim. Dík

prava s pohledu ridice nebo proti autu? :-) diky mam ten samej problem, nevim kde ma byt plisek u prave lampy s z pohledu jako kdyz sedim v aute, ta lampa co kopiruje za jizdy krajinici. dík!
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Páčka dolů. Pokud to bude svítit jinak tak nahoru :)

co ja vim jak to svitilo pred tim :-D poloha páčky je u pravé a levé lampy odlišná? U levého má být nahoru nebo dolu a u pravého má být nahoru nebo dolu? Pravá lampa - mám na mysli tu vpravo v případě že sedím v autě, tedy tu naproti spolujezdci a levou naproti ridici :-D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 9 měsíců později...

fabian: optímální by bylo to vysušit...páč se ti tam dostala vlhkost a teď se nemá jak odpařit....sunda bychl zadní kryt a vzal to opatrně fénem - nejlépe v garáži, pak zandal kryt a ještě chvilku to prohřál ať je jistota že tam vlhkost není.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

co není lehký a na co je potřeba hever? :) já xenony rozebíral komplet 2x a halogeny 1 a nepříjde mi to nějak echt složitý....čočku beru klasickou komunistickou okenou na hadříku co nepouští chlupy a pak ještě antistatickou utěrkou (klasická utěrka na LCD obrazovky, monitory atd)...jinak rozborka zborka xenonů pěkně vklídku se dá udělat při čumendě na film za cca hodinku :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravim. Chtěl bych prosím poradit. Koupil jsem si RS, a co jsem tak koukal na světla, neměli zašlé plexi i výbojky svítili stejnou barvou a přišlo mi, že svítí i dost.

Po první jízdě v noci obrovské zklamání, přijde mi, že světla svítí málo a hlavně strašně krátce, že nevidím do dálky...už jsem v RS s xenonami jezdil tak vím, že mají svítit daleko víc a dál....možná že svíti i dost do strany než před sebe...

Co stím? Dájí se nějak štělovat? Vím, že by to mělo mít nějaké automatické naklápění na motůrky na nápravě, mohli by to dělat ty, že by byly vadné?

Díky za každý názor.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám ten samej prublém.Čočky čisté,výbojky d2s nové,světla seřízené a nejsem spokojen zvlášt za tmy a deště .Když se projedu ze superbem,který má taky d2s,tak je to o 300% lepší.Podle mně je jediná cesta-vyměnit komplet neštastnou sestavu tlumeného xenonu=parabolka,čočka zF1rs o průměru 4cm za superbáckou ,která má asi 6cm a navíc je to bixenon.Na rs klubu to je popsané i s obrázky.Já už mám nakoupené věci a zítra-dá li bůh se do toho pustím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak hlásím HOTOVO.První jsem dělal 3hod.a druhý cca 1hod.Nastaveno na regloskopu a rozdíl 300%při tlumenejch.Dálkový svítí tak,že se v toku světla směšně ztrácejí2nažloutlé fleky.Prostě bomba .Soudruzi ze škodovky asi udělali při návrhu xenonů F1rs chybu.Použil jsem stávající výbojky a ani původní parabolky s čočkama nebyly poškozené.Ted to tepřiv svítí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 měsíců později...
  • o 3 měsíce později...

Zdravím, chtěl bych se zeptat, jak se u Fabie 1 RS nastavuje sklon světel? Dočetl jsem se v návodu, že bych to prý měl mít automaticky, ale svítí mi to úplně do země a prd vidím. A ještě jedna otázečka... Dálkáče mě svítí krásně, ale potkávačky jsou na tom už špatně, párkrát se mi taky stalo, že už se nerozžhavilo levý světlo a svítilo červeně, tak jestli to mám dát vyměnit celý, nebo jen opravit, nebo celkově co s tím. S xenonama fakt nevím, co dělat. Děkuji za odpověď... :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

u Fabie 1 RS se sklon nenastavuje, má to automatickou regulaci - statickou.....dálkáče jsou H7, potkávačky výbojky D2S, pokud jedna strana svítí hůře, vyměň výbojky mezi s sebou a uvidíš zda je to startérem (balastem), nebo samotnou výbojkou...pokud výbojkou, kup rovnou obě nové (nejlépe origo Phillips/Osram - cca 550,-kus)...KO výbojky udělají hodně ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No tak ta automatická regulace asi nefunguje. Protože se to ani nehne ty světla a furt svítěj přímo do země a vidim max 1m před sebe.. A ty xenony to teda asi spíš zajedu do servisu a oni mě to vyměněj né? já totiž xenony nikdy neměnil a celý to světlo vypadá pěkně složitě :D, asi bych to zničil už úplně :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

.... zbytecny jezdit do servisu ;) .... ale jestli na to mas a nechces se stim peklovat proc ne ;)

ale koukam ze jsi z CHRUDIMI,... teda mas to aspon napsano v profilu, tak nevim,... ja jsem z CASLAVI ....... tak pokud chces si udelat malej vejlet zamnou a pokecat ;) .... tak se na to podivame a uvidime ;)

pripada mi to lepsi nez jezdit do servisu a nechvat jim tam prachy to je lepsi koupit naftu a projet se par KM ;)

co ty na to ? ;)

Editováno: , autor: Lukason
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...