Přejít na obsah

Centrální zamykání - závady, problémy


S.o.n.n.y

Doporučené příspěvky

ahojte mam problem :otrhlo sa mi lanko lavych pred.{soferovych} dveri,tak som ho vymenil.

Neodpajal som ziadny kabel a na druhy den som zistil ,ze sa central zblaznil.

Vsetko ide ok okrem :spolujazcove dvere idu opacne.

Zamknem auto a spolujazcove sa odomknu, odomknem auto vsetko ok a spolujazcove sa zamknu.

A ked zamknem z vnutra tak ani soferove sa nezamknu.

Su kazde dvere ovladane zvlast?

Som z toho vedla spolujazcove funguju ,ale na opak.

Co s tym?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 měsíců později...

čus, nevíte někdo náhodou kde by se dal najít +12V trvalých když je auto odemčené a 0V když se zamkne?aby to bylo na tom samém pinu, prostě když bude odemknuto tak tam bude 12V a když zamčeno tak 0. Jestli se to dá najít na tý jednotce která ovládá serva ve dveřích?popř kde ji najít..napětí nemusí byt přesně 12V ale něco na podobný logice log.1 a log.0

díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

No moja téma bola lock a chcem sa dotretice dozvedieť odpoveď na moju otázku, takže môj problém:

Popis:

Š Octavia, sedan, 1,6 l / 55kW, AEE, el. predné aj zadné okná, origo centrál aj na 5 dv. bez diaľky

Závada:

Keď otváram od vodiča, odomknú sa všetky dvere, okrem spolujazdcových. Zamknutie dtto.

Keď otváram od kufra, odomknú sa všetky dvere, okrem spolujazdcových. Zamknutie dtto.

Keď otváram od spolujazdca samozrejme sa otvoria všetky zámky. Zamknutie je dtto.

Keď stláčam zamknutie na združenom ovládači predných dverí, zamkne sa všetko, len tie spolujazdcove nie. Odomknutie dtto.

Kontrolka safe nefunguje. Pri zamknutí blikne, ale to je všetko. Káble vo dverách asi v poriadku- ide do nich 2 ks tenké fialové a niekoľko hrubších ak sa nemýlim, všetky sú OK. Svetlo v kabíne funguje korektne. Pri zamykaní / odomykaní je počuť, ako v spolujazdcových dverách cvaká relé- v elektronike motorčeku sťahovania okna.

Konektory premazané, mikrospínač vylúčme- celý zámok som vymenil za zánovný- preistotu som skúsil dva...

Je možné, že je nejaký studený spoj v združenom ovládači vo vodičových dverách- kde je aj riadiaca jednotka centrálu, alebo môže byť chyba v elektronike toho motorčeku- všetky kontakty som očistil, premazal aj na konektore...

A ešte som zabudol- sťahovanie/vyťahovanie okien funguje na všetky 4 okná zo všetkých troch zámkoch- kufor, vodičove a spolujazdcove dvere

Už som z toho na nervy

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 7 měsíců později...

Zdravím. Našiel som tu samé problémy ohľadom centrálu, dialkového a podobne. Ale vlastne nič, čo by sedelo presne na môj problém. Zasekli sa mi vodičove dvere na Octavii rv. 1997. Idú zamknúť, aj odomknúť. Ide aj sťahovanie okna. Akurát ich neviem otvoriť. Potiahnem kľučku a "nechytí". Najprv to išlo z vnútra, ale len tak jemne, ako keby povolené nejaké lanko. Ale šikovný kamarát mi chcel rýchlo otvoriť a pokazil aj to. Teraz neviem ako ich inak otvoriť, aby som to spravil. Čo je ďalšia vec, ako to spraviť, ale na to snáď nejak prídem. Ak to tu niekde je, tak sa ospravedlňujem, ale neviem ako inak. Do áut sa nejak extra nevyznám a nedá sa povedať , že by to bola moja záľuba, takže nejaké extra odborné termíny na mňa neskúšajte(taká úroveň 19 ročného viacmenej laika, ktorý auto len používa na prepravu, niekedy natankuje a umyje sklá). Bol by som vďačný ak by mi niekto povedal ako na to.

Mam tento isty problem, do rana sa mi pokusili ukradnut auto. Vytrhnuta klucka na vodicovych dverach, central aj okna funguju spravne. Nemam zamky, mam kovove zaslepky. Klucku som podla dielenskej prirucky zlozil, chvilu vsetko ungovalo spravne, neskor sa dvere vodica otvarali az na druhe potiahnutie klucky, a teraz sa neotvaraju vobec ani zvnutra. Kde nastal problem? Neriesil toto niekto?

No sused automechanik mi s tym pomohol, nejak cez vonkajsiu klucku po vysunuti dvere otvoril. Informacie v dielenskej prirucke su bez skusenosti nepostacujuce.

Editováno: , autor: rizecek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Ahojte páni, som tu nový a hneď musím otravovať :))

Kúpil som so Octaviu 1, AGR, 1999-2000, po prvom majiteľovi z Rakúska, má natočené 190 000 km. Auto sa mi pozdáva, ale akurát začínam vychytávať nejaké "muchy".

Problém je v tom, že na aute blbne centrálne zamykanie. Mám ešte staré kľúče, nevystrelovacie, bez diaľkového, teda dvere sa otvárajú len kľúčikom. Ľavé predné dvere pri otočení kľúčikom neootvoria všetky dvere, otvoria len ľavé predné (šoférove). Niekedy zase otvoria aj ľavé predné aj ľavé zadné, inokedy sa otvoria všetky. Zo spolujazdcovej strany (pravé predné) je to presne to isté - niekedy sa dvere otvoria, inokedy nie. Pri zamykaní je to tak isto, niekedy sa zamkne len jedna strana (predok aj zadok) inokedy ich musím pozamykať ručne ako na starej škode 120... :rolleyes: Čítal som niečo o polámaných kábloch v spoji medzi dverami a stĺpikom, ale ešte som nestihol rozobrať, lebo auto mám len 1 deň a taktiež som čítal, že tam môže byť chybná komfortná jednotka. Je možné túto jednotku nejakým spôsobom opraviť, alebo kúpiť za slušný peniaz? Taktiež sa chcem opýtať, či sa tento problém nedá vyriešiť domontovaním univerzálneho centrálu spolu s diaľkovým (tie 40 - 50€ sety). Ešte som si všimol, že mi nesvieti tá červená LED-ka, ktorá je uložená pri cuplíku na dverách, ani nebliká (keď je auto zamknutné), proste sa správa ako keby tam nebola. Ešte podotýkam, že auto má 4 x elektrické okná, elektrické nevyhrievané zrkadlá. Predné reproduktory, výškové aj bassové a tak isto aj zadné hrajú bez problému.

Ďakujem za každú odpoveď.

Peťo

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ešte by ma zaujímalo, či má moje auto alarm :) Niekdy, keď je auto zamknuté, tak mi bliká tá diodka pri cuplíku na šoférových dverách, inokedy nie. Neviem v závislosti od čoho to robí. Kľúčik mám na klasické otváranie, bez diaľkového, tak alarm tam zrejme nebude, že? :(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dioda signalizuje aktívní SafeLock (zamčené auto neotevřeš ani zevnitř).

Jedním zamknutím je aktívní taky SafeLock, druhým do 2 s se SafeLock vyřadí z fce. Signalizuje to neblíkající LED-ka.

V případě, že máš taky alarm, SafeLock vyřadit jde, ale LED bliká dál, protože signalizuje aktívní alarm.

Jestli Ti někdy LED-ka nebliká znamená to, že alarm nemáš a proč se tak děje jsou dvě možnosti:

1. Nevědomky zamkneš auto dvakrát po sobě do 2 s.

2. Něco v zámku nefunguje. Mikrospínač, studený spoj, ulomený drát v průchodce.

EDIT:

Aha, teď jsem dočetl celý Tvůj dotaz dokonce.

No, ten alarm nemáš. A ten SafeLock, potažmo LED-ka, se takhle chová i v případě zamykání klíčem..

Editováno: , autor: Wojnar
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No jo. Tos nám na začátku nenapsal :(

Přímo ten mechanismus, kterým jsi pohnul, ovládá mikrospínač, který to má vše na svědomí.

Jak na rozebrání zákmu, výměnu mikrospínače, jaký mikrospínač apod je tady dost čtení :)

Jen k typu mikrospínače, se podívej na popsaný zde:

http://forum.skodaho...ost__p__1596063

Původně se sice pro opravy používá popsaný zde http://forum.skodaho...rospinac-zamku/ , ale pokud se mění celý, pak je třeba mírná úprava "nosiče" http://forum.skodaho...ost__p__1525434

Akorát cena 13,- oproti asi 60,- bude taky o něčem vypovídat :(

Editováno: , autor: Wojnar
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 let později...

Ahoj, koupil jsem o víkendu O1, rv2005 a mám problém s centrálem. Všechny dveře se otevírají / zavírají dobře, až na levé zadní (za řidičem). Centrál je otevře/zavře jen "napůl", respektive kolík zamykání ve dveřích vždy povyleze nebo zaleze tak napůl. Někdy to k otevření/zavření stačí, někdy musím otevřít/zavřít tyto dveře zvlášť. Sundal jsem tapecír, podíval se dovnitř, jestli tam něco nevázne, promazal táhla, ale nepomohlo to. Zlobí to stále... nějaká rada co by to mohlo být..?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Pawouk umístěno následující téma
  • o 2 měsíce později...

Ahoj všem. Pošel jsem celé forum, ale přesně mojí závadu jsem nenašel.

Octavia I, r.v.2004, 3X Komfortgerát HLO 0003, číslo dílu řídícího modulu: 1C0 959 799 B

Dveře u řidiče-nefunguje odemykání/zamykání přes dálkové ovládání. Ostatní dveře fungují zcela normálně. Klíčkem odemknu/zamknu, ostatní dveře se taky odemknou i zamknout. Světýlko ve dveřích svítí, lampička také funguje zcela normálně, na přístrojovce symbol otevřených dveří také normálně, zpětné zrcátko se také nastavuje, stahování oken také bez problému. Pouze dioda safe nesvítí.
Konektory jsem rozebral a prostříkal. Zkoušel jsem připojit i starý zámek z PP dveří, ale po zmáčknutí dálkového ovladače se motorek zámku ani nehnul. Jakoby do zámku nešel proud. Kabely jsem taky zběžně procházel, nevypadá, že by nějaký byl přetržený.

VAG:
00928 - Zamykaci jednotka centralniho zamykani: strana ridice (F220)
27-00 - nesmyslny signal
00943 - Vyhrivani zrcatka na strane ridice (Z4)
35-00 - -

Díky za každou radu.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pravděpodobně máš vyhnilé nějaké piny v konektoru k řídící jednotce centrálního zamykaní, co je v řidičově dveřích. Kape na ten konektror voda z okna. Taky jsem to tak měl a měl jsem stejné příznaky jako ty. Myslím, že se to tu někde řešilo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Zdravím, potřeboval bych poradit. Mám Octavii 1 předfacelift 1.6 74kw. Předevčírem mě začala zlobit. Auto se normálně odemklo na dálkáč a při jízdě s stále něco cvakalo v řidičových dveřích a v palubce. Pak už přes DO nešlo zamknout, tak se muselo klíčem v zámku. Když jsem ho zkoušel pomocí DO odemknout, tak něco cvakalo ve dveřích, ale auto se ne a ne odemknout. Musel jsem tedy zase klíčem. Pak se ale auto rozhoukalo a nepomohlo ani zasunutí a otočení klíče v zapalování. Sirénu nám odpojil jeden automechanik. Stále ale blikání výstražná světla. Proto tedy odpojil jeden svazek kabelů z komfortní jednotky. Teď musím zacvakávat každý čudlík ve dveřích a následně klíčkem řidičovy dveře. Když jsem zkoušel jednotku znova připojit, fungovaly na DO jenom PZ dveře a kufr. Nevíte v čem by mohl být problém? Děkuji za každou odpověď

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Vcera mi zacalo blbnout zamykani. Ze dne na den mi zamek u spolujezdce zacal chodit obracene, tzn. kdyz zamknu, tak se ty jedny dvere odemknou a kdyz odemknu, tak se zamknou. Nesetkal se s tim nekdo nebo nevi nekdo kde je zavada?

Nejak mi to hlava nebere, jak muze zacit zamek jen tak chodit opacne... 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Zdravíčko mám problém s centrálom na zadných pravých dverách. Na aute mám ešte dodatočne namontovaný alarm od jablotronu čiže auto zamykám cez ich ovládač nie cez originál ktorý je k autu. Keď zamknem cez ovládač od jablotronu všetko je OK, ale keď som v aute a dám na šoférovým dverách zamknúť auto, tak mi zamkne všetky dvere a hneď na to mi odomkne pravé zadné. 

Nejaké nápady kde by mohol byť problém?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

zdravím,

mám škoda octavia 1998 a nejde mi kompletně centrální zamykání (zamyká jen dveře řidiče).

Opravil jsem kabely v "husím krku" u všech dveří a stále nic ale když jsem spojil hnědý a žluto-hnědý kabel tak alespoň začaly pískat zapnuté světla a fungovalo stropní světlo ale svítilo furt i třeba po 5 minutách zavřených dveří a centrál stále nešel nevíte čím to může být?

ještě se může hodit ,že mám manuální stahování okna

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník

Takze zavady a pripadne rychlou levnou kontrolu na dalku rad poradim.

 

Pokud vam blbne central, ze se nezamk.jedny dvere - proste kolik dveri opet vyleze, nebo blbne safe lock coz poznate, ze kontrolka na dverich nesviti, nebo po namontovani zamku centralu zabouchnete a dvere nejdou otevrit ( lze udelat z venci, bez rozebirani tapecu uvnitr), nebo nesviti interierove svetlo po otevreni dveri, nebo za jizdy central blbne a sam central zamkne i kdyz mam otevrene dvere -----tak na toto vsechno jsou odpovedi, ale nemuzu je sem vsechny vypsat.

 

Caste zavady centralu jsou :   kabelaz v ohybu dvere/karoserie poskozeny, mikrospinac u zapadky zamku pro detekci otevr.dveri vcetne int.svetla, mikrospinace uvnitr centralu pro detekci safe lock ci studene spoje uvnitr zamku, uhnile piny v konektoru k RJ ve dverich a nebo vadna rj. dveri / okna atd.

 

piste kdyz tak sem do zprav nebo pripadne na VIDEO TV. PORADNA YouTube na email uvedeny v informacich.

IMG_7678.jpg

IMG_7680.jpg

20150531_101224.jpg

Editováno: , autor: Návštěvník
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...