Přejít na obsah

Mlžení oken zevnitř


Holly

Doporučené příspěvky

já měl taky problém s klapkou cirkulace, neodešel mi motorek jako samotný ale prasklo mi to spojení motorek-ozubené kolečko

stačilo to pořádně zalepit dvousložkovým lepidlem, motorek má slušnou sílu a tak se to plastový kolečko časem utrhne :(

jinak ten motorek novej stojí pěknej balík

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Normálka nebo je něco v nepořádku?

 

Mám Fabii 1.9 SDI, bez klimy. Když je venku vlký počasí nebo nebo hodně zima, pod nulou,

mlží se mi zevnitř celý auto, fukary musej jet na maximum, abych měl odmlženej aspoň kus předních

bočních oken a čelní sklo. Když je pod nulou, tak to je asi fakt nejhorší, jezdim s otevřenym oknem,

aby se mi ta nadejchaná vlkhost z auta dostala ven, když přijedu s autem domu, musim ho nechat

celý vyvětrat, jinak mám druhej den zevnitř po celym autě na sklech námrazu.

Do auta mi neteče, už jsem to takle koupil před pál lety, tak nevim, jestli to je normálka u toho SDIčka

nebo jestli to mám řešit.

Cirkulaci vzduchu nezapínám, ona ani zapnout nejde, když mám zaplý na přední sklo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Ahoj mam dotaz ohledne zamlžování interieru:

mam nový kabinový filtr a taky jsem přetesnil zadní dveře přes který mi šlo vlhko do auta. Za jízdy se mi to zamlží i když mam pustěné topení na třetí stupěn. Musim stahovat okenka... čím by to mohlo být? mohl by to dělat ventil V154 nebo V68 které mam asi v háji :(

f1 rs 2003

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Neviem aký má vplyv kabínový filter na zahmlievanie a zamrzanie okien.Ja mám nový,mesiac používaný a tiež mi ak klesne teplota pod -4C zamrzne sklo zvnútra.predtým som mal uhlíkový a tiež mi to urobilo.Filter slúži na zadržiavanie nečistôt a poprípade pachov.Chodím autom sám (combi) a tiež som mal trocha vlhkosti na gumovej rohoži,ale mal som to aj predtým a nezamŕzalo a teraz mi to primŕza.Klapku recirkulácie mám ok,používam ju minimálne takmer vôbec.

Uvediem príklad,žena má clio 1998 a chodia denne do roboty 5 báb v tom aute a viete si predstaviť koľko má v aute snehu ak takto zneží ako teraz,ventilátor stále na 2 a kúrenie naplno,občas pootvorí pkno tak 2cm na vyvetranie,chodia do roboty 15km a 15 domov a nikdy sa jej nestalo aby mala zvnútra zamrznuté.

podľa mňa má nato veľký vplyv vlhkosť to je zákonité ale aj technika používania kúrenia,iné mi z toho nevyplýva a nejaké dvere a tak tomu moc neverím,lebo niekedy dávno v škode 120 mi zatekalo cez všetku dvere a nikdy mi nezamrzlo sklo zvnútra.

Čo sa týka odtokových kanálov pri stieračoch tak fakt neviem v akom sú stave,ale ako sa dostane neodtečená voda do auta a kade.jediný odtok ktorému som venoval pozornosť bol kd som odmotával a vyvesil káblový zväzok a ten kanálik som prepchal.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

pokud je filtr zanesený, tak se omezuje větrání, tedy přívod suchého vzduchu z venku. Starý auta se tak nemlžily, protože netěsnily = více větraly. Zamlžení v principu mohou ovlivnit dvě věci - relativní vlhkost vzduchu a teplota povrchu. Pokud je dosaženo rosného bodu voda zkondenzuje. Pět bab v autě to vyhřeje rychleji, než topení. Pokud větrají, tak se i zbaví vlhkého vzduchu, který samy vydýchávají. Ten sníh z bot je celkem zanedbatelný - jeho přeměna na páru je v chladu omezená.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takže pokiaľ do auta netečie tak je to o technike používania kúrenia,je pravda že moja žena kúri oveľa viac aj intenzívnejšie ako ja.Včera som absolvoval asi 80 km trasu a poriadne som kúrenie prevetral vetrák na 2  stále a kúrenie naplno,občas okienkom vyvetral,uvidím o 15 min sadám do auta či bude vnútorná námraza.venku -4C.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

základem je pustit topení na okna, protože, ty mají největší tendenci prochladnout a pokud jejich povrch klesne na úroveň teploty rosného bodu, tak se na nich srazí vzdušná vlhkost. Pokud klesne ještě víc, tak tato voda zmrzne. Pak je možné ještě hodnotu rosného bodu zvýšit, to znamená, že ke kondenzaci vodních par ze vzduchu bude docházet při vyšší teplotě. Toho lze dosáhnout snížením relativní vlhkosti vzduchu v kabině - jinými slovy vyvětrat. Hlavně před opuštěním auta. Nejlepší je před koncem jízdy natopit (voda přechází do vodní páry) a pak vyvětrat = vzduch s vysokým obsahem vodních par se nehradí sušším vzduchem z venku. Při jeho ochladnutí se pak minimalizuje kondenzace, tedy mlžení

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 6 měsíců později...

Silikagel pojme cca pětinu vody vzhledem ke své hmotnosti, takže na jedno kilo pochytá 200 ml. A teď je otázka, jak dlouho to bude trvat. Řekl bych, že to bude velmi rychlé, hlavně když v tom autě budeš pak sedět - pak to přestane fungovat, respektive budeš ho muset zrecyklovat v troubě.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Přátelé, také mám zkušenost s mlžením oken u Fabie I, 1.4 MPI, r.v. 2001. Jakmile bylo venku chladněji, nebo vlhko, celý interiér se hrozným způsobem mlžil, že bylo vidět ven jen čelním oknem a z cca 1/3 předními bočními. Čím více se zapnul ventilátor, tím více se auto mlžilo a po oknech tekla uvnitř voda. Problém byl už od koupě. Holt koupeno jako levné druhé auto na zimu. Nakonec jsem zjistil závadu motorku vnitřní cirkulace. Zůstal zaseknutý a nefunkční v uzavřené poloze, ač kontrolka vnitřní cirkulace fungovala normálně. To byla první fáze. Další přetěsnění všech dveří (plechů se stahovačkami). To se projevovalo po nočních děštích vlhkými koberečky u řidiče (ve střední části koberečku - pod nohama) a vzadu vpravo. Od té doby mám po vyschnutí klid, sucho a viditelno.   

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Přidám i svoji zkušenost s Octavia II. 2 roky jsem řešil problém, kdy jsem měl celou zimu komplet zamlžená okna a koukal asi 30cm odmlženou částí. Auto bylo několikrát v servisu, vyměněný filtr, náplň klimy, servo u motorků, nic nepomohlo. Občas se okno odmlžilo, ale potom bylo opět schopné se během 10 sekund zamlžit.

 

Nakonec se podařilo najít příčinu - před tím, než se mi začalo mlžit okno, tak jsem dodělával výhřev sedaček a měnil jsem u toho ovladač klimatizace, který jsem koupil od nějakého dobráka na bazoši. A právě tenhle ovladač chybně naklápěl klapky a nepouštěl do auta čerstvý vzduch. Takže tím, jak neustále cirkuloval pouze vnitřní vzduch, auto se po několika kilometrech jízdy vždy zamlžilo.

 

Následně jsme tedy dali zpátky starý ovladač klimatizace bez výhřevu sedaček a problém ihned zmizel. Po týdnu jsem ještě sehnal jiný ovladač klimatizace s výhřevem sedaček a po instalaci opět v pořádku. Chyba tedy byla v jednom vadném ovladači klimatizace.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Take jsem si prosel mlzenim tedy pouze v zime i namrzanim skel zevnitr. Prvne jsem sundal vsechny plechy kteryma tam teklo bylo spuchrele to "penove" tesneni zasilikonovano, a zlepsilo se to ale stejne letos opet trochu zamrzle skla kouknu pod koberecky gumove a bylo pod nimi vlhko, dvermi uz tam netece tak jsem auto zvedl a jsou zpuchrele gumove uzpavky je nimy videt na tlumici hmotu pod kobercem ktera byla vlhka takze zkontrolujte si i ty ucpavky karoserie  cislo dilu N 102 266. 01

IMG_20201122_114317.jpg

IMG_20201122_114326.jpg

IMG_20201122_114339.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...