Přejít na obsah

Bezpečnostní prostor nádrže


martin 1_2 HTP

Doporučené příspěvky

  • o 1 měsíc později...

Takže má zkušenost. Já natankoval do Fabia II 1,4 TDI 59KW celkem 55 litrů nafty. Až jsem si říkal, že Shell to má nějaké pokažené ten stojan. Běžně jsem tankoval tak 42 - 43l. Dojezd ukazoval cca 100km, což v mém případě odpovídá něco okolo 5l. Takže v autě bylo v tu chvilku nalito minimálně 60 litrů nafty. Příště zkusím ještě zacloumat s pistolí jak bylo psáno výše a dám ještě vědět. Jsem zvědavej, zda-li tam je ta rezerva oněch 13l.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Když jsem ještě jezdil s F1, do nádrže jsem nalil nejvíce 48l. Je fakt, že jsem nikdy nejel úplně nadoraz. Při prvním vypnutí pistole jsem chvilku počkal, a dočepoval ještě tak 2-3 l. Ukazatel paliva jsme se synátorem přejmenovali na "sklonoměr", chovalo se to podobně jako u Š120, údaje naprosto neodpovídaly realitě. Při normálním tankování plné jsem ujel cca 200 km a nádrž podle budíku stále plná. A zase poslední čtvrtina ubývala strašně rychle. U R zatím ještě tápu :), nevím, mám ho krátce, ale jen tak na okraj, když jsem jel ze salónu, přes ujišťování prodejce, na ukazateli nula čili nic, že k pumpě dojedu, zůstal jsem viset cca 500m od pumpy s prázdnou nádrží. Spravil to telefonát a přijeli s 5l. kanystrem gratis a omluvou :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

...tak jsem dnes zkusil kolik natankuji....uz jsem jel na reservu....ukazovalo mi 60 km dojezd.....natankoval jsem prv za 200 Kc /8 litru/. Vedel jsem , ze tam kam jedu maji o cca 2 Kc na litr levnejsi benzin a tam naberu do plna....po ujeti 40 km a schuzce, jsem zajel doplnit nadrz, a jeste jsem tam natlacil 52.6 l. Dalo by se jeste vic, ale nechtel jsem to prehanet....v kazdem pripade 60 l do nadrze neni zadny problem ;) .......na Economy run tam nacpou vice lol ......

post-7773-1235761710_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...
  • o 1 měsíc později...
Tak ja si jdu zase trosku pohonit triko. lol

Sice vcelku pravda co nam tady cyber postnul (v sekci FI je toho napsano mraky na tohle tema), nicmene zasadne nedoporucuju tento prostor vyuzivat!!!

Podrobnosti proc naleznete v sekci FI, to stejne plati pro FII.

muzu poprosit o link na ten clanek, nejak jsem to nemohl najit. diky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Už se vám někdy podařilo do fabie natankovat víc než 45 l? Zaplňujete někdo záměrně bezpečnostní prostor nádrže (po automatickém vypnutí pistole)?

Jojo, FI ma 45+cca12, to se da jezdit, zvlast u TDI, staci jednou tydne k cerpacce...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To záleží asi taky na tom, kolik tam naleješ. Když to dáš plný až po okraj, tak to co máš v bezp. prostoru nádrže máš potom

k dobru a začíná se ti úbytek projevovat na ukazateli, až když se dostaneš pod úroveň, ale ten rozdíl, co píšeš je asi trochu

nadsazenej, ne?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...