lusa Posted March 24, 2008 Share Posted March 24, 2008 Po výmene oleja v autorizovanom servise, mám v interiéri olejový zápach (motor musí byť zohriaty a auto zastaviť so zapnutým motorom - ventilátorom kúrenia). Kontrolou množstva oleja som zistil, že oleja bolo cca 1mm nad hornú max. rysku (zahnutie). Odobral som (skoro 3dcl), aby bolo v strede, ako má byť. Je to lepšie, ale stále sa mi zdá, že je to trochu cítiť. Nestretol sa niekto s podobným problémom? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
houmr Posted March 24, 2008 Share Posted March 24, 2008 neobliali ti motor olejom pozeral si sa alebo niekde v motorovom priestore ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lusa Posted March 24, 2008 Author Share Posted March 24, 2008 Iba pár kvapiek pod olejovým filtrom, to som hneď utrel. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zattrix Posted March 25, 2008 Share Posted March 25, 2008 Iba pár kvapiek pod olejovým filtrom, to som hneď utrel. Over si či ti pri výmene vymenili aj tú gumičku čo je spolu s filtrom, keď sa nevymení netesní to dobre. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vikino1 Posted March 25, 2008 Share Posted March 25, 2008 Pozri či ti tesní víčko na nalievacom otvore! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lusa Posted March 26, 2008 Author Share Posted March 26, 2008 Tesní aj filter aj víčko nalievacieho otvoru. Mal som dole aj kryt motora, žiadny olej som tam nenašiel. Auto bolo aj na zdviháku, zasa nič. Ešte nejaké nápady? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MichalJ Posted March 27, 2008 Share Posted March 27, 2008 Ještě na citronu se mi stalo něco podobnýho, olej vytíkal kolem klikovýho hřídele do prostoru spojky a drenážní dírkou ven. Nebo nemáš jen politou trubku vejfuku a časem se to vypálí? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vikino1 Posted March 27, 2008 Share Posted March 27, 2008 Ešte pozri hadičku odvetrania či nie je niekde roztrhnutá alebo zle nasunutá. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lusa Posted March 31, 2008 Author Share Posted March 31, 2008 Dnes som prešiel cez 100km a zasa ten zápach, keď som zastavil a nechal pustený ventilátor. Znova som skontroloval motorový priestor a nenašiel som nič. P.S:Tá hadička odvetrania je kde? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
houmr Posted April 1, 2008 Share Posted April 1, 2008 ak je to 16V tak ked sa postavis pred auto tak je v lavo hore hned za tym vyrezom na plastovom kryte. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lusa Posted May 19, 2008 Author Share Posted May 19, 2008 Tak som to asi vyriešil. Odobral som ešte raz toľko oleja (teraz je niečo cez 1/2 mierky) a zápach zmizol. Vozím sa už na tom dosť dlho a bez smradu. Odporúčam teda do 1.2 47kW motora olej neprelievať. Ešte by som mal ísť asi na emisnú kontrolu, či sa nepoškodil katalyzátor. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lusa Posted June 7, 2008 Author Share Posted June 7, 2008 Tak som urobil aj emisnú a hovorili, že motor ako nový. Auto stále bez zápachu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marek Posted June 8, 2008 Share Posted June 8, 2008 Jen nechápu, proč jsi jim to tam neodvezl......myslím do servisu.....pak tady akorát experimentuješ.....ikdyž každá zkušenost je dobrá... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts