Přejít na obsah

Podsvietenie palubovky


tribi

Doporučené příspěvky

Ísť to pôjde.

BSG túto funkciu by mala podporovať tiež nakoľko mám Roomovskú a regulácia budíkov funguje (u 6Q2 BSG asi nie nakoľko nemá komfort CAN).

Celé zapojenie sa bude odohrávať len pri spínači svetiel kde sa preruší (vypinuje) PIN 16 a ten sa napojí na výstup origo regulátoru podsvietenia. Na PIN 16 sa napinuje krátky káblik a druhý koniec ide na vstup regulátora. Zámerne som nedával piny regulátoru lebo neviem aký si zoženiete, či facelift aslebo rpedfacelift a pravda je že si nespomínam ako vyzerá spínač svetiel na FII či Roome :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 měsíců později...

Gramatyka ako sa nás večne týka...

Zapojenie je rozdielne. Ty si vlastne spojil stály výstup 58 z pinu 16 ( ktorý bol dakedy privedený na vstup regulátora ) s výstupom regulátora vo spínači na pine 17.

Riešenie by malo byť odpojiť pin 16 zo spínača svetiel a zaizolovať ho.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...
Gramatyka ako sa nás večne týka...

Zapojenie je rozdielne. Ty si vlastne spojil stály výstup 58 z pinu 16 ( ktorý bol dakedy privedený na vstup regulátora ) s výstupom regulátora vo spínači na pine 17.

Riešenie by malo byť odpojiť pin 16 zo spínača svetiel a zaizolovať ho.

Ahoj, zdá se mi,že by tam (do F II) nejlépe pasoval reostat+naklápění světel z O II - příjde mi i tvarově hodně podobný :-) už s tím má někdo nějakou zkušenost ???

Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj koumáci,

rád bych odstranil "nedostatek" své FII a doplnil regulaci podsvícení přístrojů :-) Sehnal jsem regulátor z OII (regulátor+naklápění světel) viz. foto. Na první pohled nějak nesedí jeho výška,ale pokud je regulátor v přístrojovce nastrčen zevnitř,tak by mohl pasovat - nevím ?

Jako vývody má 6 PIN zásuvku o které zatím taky nic netuším (co kam).

Prosím o společné vyřešení zapojení a instalaci tohoto regulátoru,snad bude inspirací i pro ostatní .-))

Díky za nápady,rady,zkušenosti....

post-25487-1228984372_thumb.jpg

post-25487-1228984405_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no etkové ceny sú okolo 4500SK :D :D :D určo pôjdeš do nového dielu :D

Chlapi,už ta regulace podsvícení někomu funguje ???

Pokud opravdu stačí regulovat napětí vedené od spínače světel (PIN 16) a BSG to zvládá bez chyb,tak je to snadnoý i tím regulátorem z O II (dvě kolečka).

Je jedno jestli je regulace ve vlastním vypínači,nebo v "kolečkách" ,napětí ze spínače (PIN 16) napájí podsvícení a reostat se tam jen zapojí do obvodu :-) je to tak ?

PS: regulací se řídí jen budíky,nebo i další podsvícení (spínače,radio,dveře...) ?

Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Fungovať to bude

je to tak ako píšeš

reguluje sa všetko

regulácia je riadená PWM signálom

Tak bohužel - NEFUNGUJE TO !

Není problém s umístěním regulace,krásně sedí z OII místo původní. Problém je,že PIN 16 který rozsvěcí přístroje po napojení přes reostat neumí přístroje ani rozsvítit (že by jednotka ?). Při spojení napřímo se přístoje rozsvítí,přes reostat NIC. Měřil jsem odpor mezi PINy na reostatu (PIN 5,6) a naměři 0,4 ohm - byl tam vřezený odpor,tak jsem ho přemostil a ukáže to odpor 0,04 ohm vše samozřejmě v poloze reostatu svitu naplno. A zase NIC. prostě jednotka podsvícení nerosvítí dokud to nespojím napřímo....

Tak a včíl mudrujte jak na to ?! :-)) já už nevím :-)

Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No tak najskor si to napojil na sklon svetlometov alebo čo lebo TO JE JEDINÝ REOSTAT!!! ako som písal, regulácia je PWM a tam môžeš merať od haleluja do haleluja

Inak si schémy mal? podla čoho si to zapojil?

Na sklon světel jsem to nedal - to je druhá ředa PINu a navíc původní regulace F II (pouze světla) má volné právě tyto PINy (5,6,7), a PIN 16 z vypínáče jsem vzal tady z tohoto tématu- výše a nechal si to od Tebe i potvrtit :-)

zajímavé je,že na vypínači světel je zapojený i PIN 17 - neměl to být on co má jít přes regulaci ??? sorry reostat asi nebyl správný slovní obrat,pro mě to jsou dvě kolečka s dvěma jezdci po dráze :-)

(proto mě zajímalo,kdo to už má zapojený a jak mu to funguje....)

Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem to zase rozebral (ovládání z O II) a nastraně kolečka na ovládání podsvícení jsou PINy 5,6,7,8 počítáno odspodu (viz. foto). Na původním ovladači F II (poze sklon světla) jsou nezapojeny PINy 5,6,7.

PIN 6 je zapojen přímo na začátek "odporové" dráhy pod vnějším jezdcem

PIN 7 je zapojen na konec "odporové" dráhy pod vnějším jezdcem a vede přes nějaký "čtvereček" odpor ? (je vlastně na druhém konci té samé dráhy jako PIN 6

PIN 5 je zapojen na "odporovou" dráhu dráhu vnitřního jezdce a taky vede přes jiný "čtvereček" odpor ?

Já přerušil od vypínače světel PIN 16 a vložil do jeho obvodu výstupy z regulace PIN 5, 6 - nesvítí přístroje,5,7 - nesvítí přístroje, 6,7 - nesvítí přístroje ... pokud takto přerušený obvod zase napřímo spojím,tak to svítí (původní zapojení .-))

Co je blbě,jak to má být ????? :-)

Díky

post-25487-1229186496_thumb.jpg

post-25487-1229186526_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak kluci , trosku sem se v tom hrabal :palec2: a ROOM a FII ma v palubce senzor kterej automaticky ridi osvetleni pristrojove desky(+ vseho co sviti),a OII ktera ma kolacko to je manualne pres ten ovladac. toto resini je v ramci uspor.takze pravdepodobne je smula ale jeste s tim skusim neco vymyslet. lol jo a diky Alesi za poskytnuti ovladace na vedecke ucely

p.s. jinak tam ovladac pasuje bez problemu jen to rozchodit

post-8-1229275680_thumb.jpg

post-8-1229275689_thumb.jpg

post-8-1229275703_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

mr.pecoun: no ten snímač mal predsa aj maxidot na FI a riadil len osvetlenie maxidotu a štítu prístrojov, nemyslím že sa ti reguluje všetko... ale nech to niekto vyskúša, nech zhasne a baterkou zasvieti na prístrojovku a uvidí či to mení podsvietenie..... :mellow:

To že som tvrdil že to reguluje PWM za tým si stojím, ale len u FI, OI.

Ak sa pozriete do schémy OII zistíte že spínač svetiel nie je taký akona FII/ROOME ale je to len slaboprúdový spínač a VŠETKO RIADI BSG a tak isto je to aj s reguláciou osvetlenia. Teda v regulátore za ktorý točíte nie je nič iné len potenciometer.

Treba čítať schémy

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...