Jump to content

Rezonancia palubovky

frko

Recommended Posts

V poslednej dobe sa mi objavila rezonancia pod palubnou doskou (odhadom - vľavo od odkladacej schránky k stredovému stĺpiku).

K rezonancii dochádza pri zapnutí zapaľovania a je závislé na chode palivového čerpadla. Neviem si to vysvetliť, že prečo. Rezonancia má stupňujúci sa charakter a objavuje sa mi už aj po naštartovaní motora. Nie je trvalá ale sporadická, dobre registrovateľná aj pri chode motora. Mechanické pritláčanie na plasty palubovky nemá účinok. Je možné, že to má na svedomí palivové čerpadlo? Nedávno mi bol menený filter v servise. Alebo je za tým iné pokušenie? Má s tým niekto z fóra skúsenosť. Prosím o radu. :unsure:

Edited by frko

• 2 weeks later...
Zhoď dole kastlík pred spolujazdcom a pozri to, drží ho 5 torxov je to otázka 3 minút.

Všimol som si že tento zvuk sa viaže na chod poalivového čerpadla pred štartom motora - je to možné, že je to následok nedávnej výmeny filtra - motor je MPI

Všimol som si že tento zvuk sa viaže na chod poalivového čerpadla pred štartom motora - je to možné, že je to následok nedávnej výmeny filtra - motor je MPI

Môže byť už to tu viac ludí písalo,že im palivový filter "píska".Daj si vyhladať výraz -palivový filter- a niekde to tu nájdeš! :palec2: