Přejít na obsah

Ložiska


Radys.s

Doporučené příspěvky

Mám Fabii 1,4 16V (55KW) MR2002 a minulej týden jsem měnil obě přední ložiska, mám najeto 56 000km.

Hučelo jen jedno, ale pro jistotu jsem nechal vyměnit obě abych nemusel za pár km znovu s tím druhým.

Do roku 2003 byly ty ložiská prý méně kvalitní, teď už je to lepší, takže to snad vydrží déle.

Výměna + gemotrie s materiálem i prací 7000Kč :(.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Poznáš to třeba na vyvažovačce, když se kolo točí, tak pneu hází (horizontálně i vertikálně). Nemělo by házet nějak zásadně.

Tak pánové,

s hučením jsem podnikl následující. Objednal jsem se do servisu do Auto Štěpánek v Praze v Dolních Měcholupech, kde až doposavaď vše udělali vždy perfektně. Jejich verdikt zněl: odlepené závazí na kole, které drhlo o třmen brzdy. Vzhledem k tomu, že jen co sem odjel sem slyšel hučení znova a je vidět, že závazí na kole jsou zasviněná od brdového obložení, tzn, že se na to ani nepodívali! A mimo jiné jsem se na závažíčka díval jestli tam jsou a drží ještě před servisem.

Narozdíl od nich jsem si tedy dnes dal tu práci a znovu dnes na prázdném firemním parkovišti auto na heveru zvedl a točil s kolem. Opravdu při točení na heveru je ten zvuk slyšet.. stačí s tím točit pomalinku a v určitém místě to začně drhnout a po půl otáčce to zase utichne. Dokonce když je to slyšet, tak trochu s tím jde hůř točit. Sundal jsem tedy i kolo a když točím dlaní jen s tím diskem na kterém je kolo přichycené (nevím jak se to jmenuje :-) ), tak je to slyšet taky. Tzn kolo s tím nemá nic společného. Napadají mě tedy brzdy že by drhly a nebo to ložisko.. co si myslíte ?

Pak jsem se chtěl zeptat, jestli není mezi Vámi někdo kdo dělá v autorizovaném Škoda servise.. chtěl bych to opravit u někoho, u koho budu vědět, že to opravdu opraví, jinak by měl tady na foru ostudu :-) .. autorizovaný servis bych chtěl kvůli záruce. Auto je teprve rok staré (najeto 52 tis. km). Když by se nikdo nenašel budu muset udělat opravdu ošklivou návštěvu v tom auto Štěpánek v pondělí ráno. Má cenu jim vyhrožovat, že si budu stěžovat přímo u škodovky ? Serou mě, protože sem v pátek měl celý den zabitý kvůli tomu a nic se neopravilo. Ještě že za tu opravu nic nechtěli. Naúčtovali to prý škodovce

Díky za každou radu...

Editováno: , autor: neo10_
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...