Jump to content

klínový řemen - švitoření, šustění

zdendo

Recommended Posts

ahoj oktaviáni, nevím čím jiným mám nahradit mýdlo, aby mi nešustil (občas) klínový, neboli drážkový řemen, v servisu mi na něj koukali, na výměnu není, mám octavii 2002, 1,6, 75kW, díky za rady

Na řemeny je LOCTITE 8005 (chrání řemeny,zamezuje prokluzu a pískání)

No mel jsem uplne stejny problem,myslel jsme ze to je prave remen,ale byla to napinaci kladka!Sla ven i s remenem a jsem naprosto spokojeny!Neni to zase tak draha vymena nez aby tam neco ruplo!Kolik uz mas na nem najete to je otazka!Ja jsem mel 250000! :)

• 1 year later...

Ja som tiez zacal pocut nejake pazvuky v tychto mrazoch,po kontrole remenov to vychadza presne podla otaciek rozvodoveho remena , nie klinoveho plocheho. Uvidime ked pominu tieto mrazy,lebo rozvody maju cca 30 tis km, ziadna cina,takze myslim pohoda. Bude to zimou...Najprv mi to pripadalo zhora od vackoveho rozvodu ale tam nie su loziska na vacke len puzdra a oleja tam tecie po starte zrejme dost na to aby tam cosi piskalo. Či?

• 1 month later...

Možná taky budu měnit klíňák, dneska jsem si všiml, že mi to v motoru jaksi šustí, musím se na to podívat. Předpokládám, že ještě měněn nebyl a to mám na tachecu 150 tis. Díval jsem se do příručky a z toho nákresu se tedy má proti směru povolit šroub napínáku a s tím napínákem pohnout ve směru šipky?

post-30270-1267642392,1011_thumb.jpg

• 4 weeks later...
  • 11 months later...