Přejít na obsah

Letní pneumatiky


Jeff

Doporučené příspěvky

Takže když je guma širší, tak může bejt horší jo? Zajímavá teorie. 205 je o 2cm širší než 185, ale pořád stejně široká jako lepší 205. Dostal jsem nabídku na nexen. Co jsem zjistil, tak je škodovka obouvá v prvovýrobě. Dle referencí rychleji ubejvá, ale špatná neni. Cena kolem 1500/ks. To by šlo. 

Ne, myslel jsem to tak, že se ta horší směs pneu vyváží větší šířkou, alespoň si to myslím :) Většina FI obouvá 14" kola, některé o šíři 165, jiné 185 a i když by se vzaly nejlepší pneu o šíři 185, vsadil bych na širší průměrné gumy (třeba ty Nexen či Barum), přeci jen tě zas drží 2 cm navíc. Jinak jasně, když se proti průměrný 205 dá výborná 205, bude to zas o něčem jiném. Je to o penězích a v tomto rozměru obzvlášť, sada značkových pneu je v podstatě za desítku...

 

Na vodu je dobrý pořádný vzorek, lepší častěji vyměnit průměrné gumy, než aby pak člověku bylo líto vyhodit drahé gumy a dojížděl je na doraz :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Profil 45mm je drahší skôr preto, že už je to brané ako nízkoprofilová pneu a tie sú všetky drahšie, tiež sa ich menej vyrába. 205/55 r16 je veľmi rozšírený rozmer tak je zrejme aj lacnejší.

 

waleri - samozrejme cesta bola krásne rovná, v zátačke alebo keby boli vyjazdené koľaje by som vyletel isto. Ja som len chcel vedieť do akej rýchlosti stíhajú odčerpávať vodu - pneu boli čisto nové a tak som pomaly zvyšoval rýchlosť no viac som sa už bál isť aj ja. Výsledok pre mňa je, že radšej každé dva roky nové barumky ako raz za 5 rokov continental - cenovo je to narovnako 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nejdem zakladat nove tema tak sa spytam tu zakupil som si nove pneu Michelin ENERGY SAVER+ 195/50 R15 T82 a cchem sa spytat ci by pasovali aj na disky

http://www.aluapneu.cz/i499-milano-design-model-salvatore/

ci by vsetko pasovalo na fabiu combi 2003 1.4 TDi 55kw

 

v technicaku mam napisane 195/50 R15 82T 6Jx15 H2 ET43

 

dakujem

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj,

 

asi budu mit trochu blbej dotaz, ale mam od znameho nove letni pneu 3 funglovky a jedna lehce jeta Dunlopy a jak jsem je ted jeste kontroloval tak jsem si vsiml, ze u te jete je lehce poskozena pravdepodobne jak ji sundavali z disku, jako by kus nastiple gumy.. v miste, kterou prekryva jinak disk.. Muzu ji bez problemu pouzit?

post-93527-0-89764600-1427907557_thumb.j

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Určite je goodyear alebo michelin lepší ako barum ale až tak by som ten barum nezatracoval. Dosť sa na nich naháňam a držia slušne, v silnom daždi po diaľnici 160km/h a stíhali odčerpávať vodu. Rozmer mám 195/45 r16 bravuris 3

Pre človeka ktorý jazdí normálne tak verím, že vydržia aspoň 50tkm

 

Přesně tak. Na autě mám už několik let pneumatiky od Barum a drží dobře. A to jak zimní, tak letní. Ono asi něco jiného bude, když si člověk koupí pneumatiku za 950 korun nebo za 2 tisíce... 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 11 měsíců později...
  • o 3 týdny později...

Zítra mi dovezou Goodyeary, jeví se mi lepšejší než Hankok. Jsem zvědav na výdrž ( na suchu i mokru výborné ). Po  1820500 km budu měnit letní poprvé !! ( na zimu měním ) Origoš byly Continentalky - Barum a výdrž teda obrovská, cca 90 000 km. Ale Continentalky 5-ky jsem slyšel, že rychle se ojedou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 1 rok později...

Dobrý den,

 

vybírám nové letní  pneu 185/60 R14 na fabku kombi 1,4 16V 55kW. Podle testů se jako nejlepší označují Falken Sincera SN832, Hankook Kinergy K425 nebo Semperit Comfort Life2, ty dražší značky jsou až za nima. Moc neřeším opotřebení, za rok najedu okolo 8 tk, většinou po městě. Jde mi o bezpečné jízdní vlastnosti a hlučnost. 

Máte někdo zkušenost s těmi Falkeny nebo Hankooky? případně obecněji: jake pneu byste doporučili?

Díky předem za odpovědi

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ten rozměr 185/60 R14 je podle mně do města ideální.Jsou ideální i jako kompromis do města i na dlouhé trasy.Dobře drží stopu,dobře překonávají nerovnosti,včetně třeba tramvajových kolejí.Proti nim 165/80 R14 jsou moc úzké,nestabilní,každá díra a každý hrbol je cítit.Nízkoprofilové R15 a větší jsou podle mně do města moc tvrdé,hodí se spíše na dlouhé trasy.Ty 185ky patří na disk 6Jx14 a na jedničkovou Fábii jsou schváleny se zálisem 37 i 43.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...