Jump to content

5W-30 TDI ?

Lukascheck

Recommended Posts

tak to je divné protože Shell Ultra Diesel 5w30 nemá specifikaci pro PD(505.01) ale "jenom" 500.00, 502.00 a 505.00 a tebe by měla zajímat jenom VW Norm 505.00 určená pro tvou motorizaci, tak nevím nevím....ale když ti to na to jede?

Jede a docela dobře

tak to pardón, já odpovídal na olej Shell Ultra Diesel 5w30 a tan skutečně nemá normu 505.01 PD a ty mluvíš o úplně jiném oleji a to Shell VA Diesel Plus 505.01 a ten samozřejmě tuto normu má, ale když se tak dívám na tvůj ALH motor tak si stejně myslím , že od výroby 09/96 kdy se začaly vyrábět tak o nějakém 505.01 nebylo ani vidu ani slechu, v manuálu máš určitě jiné doporučení než olej pro PD, na jaký olej jsi jezdil do teď?

tak to pardón, já odpovídal na olej Shell Ultra Diesel 5w30 a tan skutečně nemá normu 505.01 PD a ty mluvíš o úplně jiném oleji a to Shell VA Diesel Plus 505.01 a ten samozřejmě tuto normu má, ale když se tak dívám na tvůj ALH motor tak si stejně myslím , že od výroby 09/96 kdy se začaly vyrábět tak o nějakém 505.01 nebylo ani vidu ani slechu, v manuálu máš určitě jiné doporučení než olej pro PD, na jaký olej jsi jezdil do teď?

No to asi ne ale ALH se dává až od roku 2001 a ten motor je v QG1 původně což je prodloužený servis takže do teďka to jezdilo na LONG-LIFE tedy Shell VX a po 50 000 tisících maximálně.Teď jsem přešel na QG2 což je 15 000 km a dal jsem tam Shell VA 5W - 30