Jump to content

Výměna táhla otvírání dveří

Nechranic

Recommended Posts

Na Octavii I mi prasklo táhlo otvírání dveří řidiče. Staré táhlo, se podařilo vysunout, ale nové zřejmě bez vymontování zámků nepůjde. Nemáte někdo zkušenost nebo radu, jak toto vyměnit bez demontáže zámků? Nevlastním spec. nářadí na demontáž - klíče ve tvaru hvězdičky.

Na Octavii I mi prasklo táhlo otvírání dveří řidiče. Staré táhlo, se podařilo vysunout, ale nové zřejmě bez vymontování zámků nepůjde. Nemáte někdo zkušenost nebo radu, jak toto vyměnit bez demontáže zámků? Nevlastním spec. nářadí na demontáž - klíče ve tvaru hvězdičky.

já to dělal a bez uvolnění zámků mi to nešlo,tedy koupil jsem tu hvězdičku nevím přesně jméno ale je to 8mm,pozor není to klasická hvězdička tedy torx ale je to tzv.tisícihran,dá se koupit kdekoli v prodejně s nářadím.

tedy povolíš ty dva šroubky na dveřích -když dveře otevřeš tak jsou vidět - a uvolníš zámek vytažením do dveří,jde to jen kousek a tam vidíš kde je nasunutý konec lanka,takový kovový táhlo a v něm je vyražený takový čtvereček,tak tam to zasuneš a pootočíš,zámek přišroubuješ,lanko přicvakneš zpět do plastíku na dveřích,podržíš tapec,zahákneš za kličku - zkouška -můžeš přišroubovat tapec.

Je to bit s profilem s oznacenim M8, vymena v poho vcera jsem menil, odsroubovat tapec, odsrobovat 2 srouby M8 od zamku, zamek vyklonit bokem, ja musel jeste povolit stahovacku kvuli mistu, pak jsem zamek vyklonil, stare tahlo vyvliknul, navliknul nove, zacvaknul bovden do zamku a uz to bylo.

Je to bit s profilem s oznacenim M8, vymena v poho vcera jsem menil, odsroubovat tapec, odsrobovat 2 srouby M8 od zamku, zamek vyklonit bokem, ja musel jeste povolit stahovacku kvuli mistu, pak jsem zamek vyklonil, stare tahlo vyvliknul, navliknul nove, zacvaknul bovden do zamku a uz to bylo.

tady máte ten oříšek, má označení XZN - 8

post-3282-1208808665_thumb.jpg

• 2 months later...
  • 2 years later...
  • 1 year later...

Prosím o radu, taky jsem měl ruplý lanko, tak jsem si koupil nový neorigo v auto kelly, na pohled bylo úplně stejně dlouhý, nasadim ho tam a klička mi šla otvírat jen tak na polovinu, ale fungovalo to. Venkovní klika taky fungovala, tak jsem si řekl paráda a nasadil a zašrouboval tapec a pak odcházim od auta a zamknu a najednou v tom zašramotilo a teď nemůžu otevřít dveře ani sundat tepec a nevím co s tím. V jiným treadu jsem se dočetl že mám moc našponovaný lanko a že se má zvenku povolit klika, jenže tohle mi šponuje to lanko z vnitřní kličky. Nevíte někdo co teď s tím ?

EDIT: snad opraveno. Při odemknutém autě jsem vší silou zabral za stříbrnou kličku, něco tam ruplo a teď to otevírá jako dřív. tak snad to vydrží

Edited by jelda_cl

chlapi,kdo mate etku, u ridicovych dvere, kdyz chcete vydelat zamek, tak jsou na boku dveri dve zaslepky, jedna zaslepka kryje sroub, co je na imbus a druha zaslepka kryje obycejny krizovy sroub pro vypaceni zamku. Muze te mi nekdo hodit cisla tech zaslepek a toho křížového šroubu? Jsem spravoval zamek a jsem to poztracel. dik

• 2 weeks later...

pro jelda_cl

bovden ti povyskocil z ulozeni kliky, takze jsi to mel slusne nasponovane, nektere octavie tam maj plechovej profil, kterej se vzdy musel zahaknout po nasunuti bovdenu

post-3876-0-11041000-1353193078_thumb.jp

Edited by Guest

• 6 months later...
  • 5 weeks later...