Jump to content

"Spálený" vypínač světel...

Premek84

Recommended Posts

Chci se s Vámi podělit o jednu zajímavou zkušenost ze včerejška :p sedl jsem do Fabinky - nastartoval a zapnul světla - nevšímám si ničeho zvláštního, ale když po pár minutách zjištuju, že mi na palubce neindikuje zapnutí světel a již druhé auto na mě bliká a já míjím POLICAJTY :p - naštěstí už tam někoho měli - zastavuju a jdu se mrknout co to může být - první co mě napadlo byly pojistky - zároveň jsem ucítil takový lehký smrad jako by něco hořelo - nevěnoval jsem tomu pozornost - mrknu do pojistek a cítím tam někde v okolí lehkou spáleninu - pojistky byly OK - nastartuju - zapnu a světla svítí - říkam pohoda a jedu - za 10 min jsem dojel do místa určení a cítil čím dál tím větší smrad - světla už opět nesvítili - tipoval jsem to na nějaký hořící kabel... pokusil jsem se oddělat plastový kryt podél pojistkové skříňky a pod volantem - oddělám všechny śroubky, ale pořád to někde drželo - nikdy jsem to neoddělával tak jsem nechtěl nic zlomit tak bylo před 17hod tak jsem uháněl do autorizovaného servisu ať mi to sundají - technik na to mrkal - jeho první tip bylo na spálené relé - nic nezjistil - až najednou vzal výpínač a ucítil ten smrad - vývod číslo 53 tuším - byl propálený - propálilo se to taky trošku na tom plastovém konektoru... vůbec nechápu proč :aggressive: samozřejmě náhradní díl neměli ve dvou autorizovaných servisech - dnes ráno v třetím jsem to koupil - 1200kč bezmála + chce to nový konektor... sranda - stalo se Vám něco podobného? Mám najeto cca 70tisíc km - na Feldě za 360 000 se nic podobnýho nestalo :p doufám, že tímto to skončilo :)

Na služebním se mi to stalo, podobně, jak píšeš, jen najeto víc cca 150 tkm. Za spínač (skoro nový) jsem dal 500,- v bazaru tady na foru. Co se týče konektoru, těch spínaču je víc druhů a změna v konektorech je ve verzi po faceliftu. Používá se mini ISO namísto ISO.