Přejít na obsah

1,6 55kW, chcípnutí při podřazení


tommys

Doporučené příspěvky

Ahoj, mám otázečku, dneska a předvčera se mi stalo že jsem při průjezdu kruháčem a podřazení rychlosti umřel. Najel jsem do křižovatky řadim ze 4 na 3 a bum auto zhaslí, asi jednou nebo dvakrát nezávisle na tomto problému jsem si všiml že mi otáčky při podřazení klesnou někdy na okamžik nebezbečně pod 800, tak jako zhoupnout zhruba na 200 a pak nahoru. Benzínu v autě je dost takže to nechcíplo kvůli nedostatku. Nedávno cca měsíc spátky jsem měl sundaný sání abych mrknul na klapku a je zasviněná, ale při jízdě nebylo nic znát volnoběžý otáčky držej, krom toho občasnýho propadu, takže jsem si řekl že budu čistit až to začne opravdu blbnout. No a tak mě napadlo jestli to s tím nemá spojitost, že při podřazení to prostě klapka nepobere a zhasne to. Okamžitě po chcípnutí jde auto normálně nastartovat bez přidání plynu a jede se dál, na výkonu nic znát není. Poprví se mi to stalo po ujetí cca 100km a dnes po 3km. Bohužel nemám nic okolo diagnostiky, proto bych se chtěl zeptat nemáte někdo z Trutnova, případně okolí možnost mi mrknou do registru co tam bude? Rád obdržím zkušenosti uživatelů 55tek.Dík

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak přesně toto začala dělat po koupi naše Felda. Přijíždím do křižovatky-vyhodím kvalt a dojíždím na neutrál-motor volnoběh neudržel a zhasnul.Nastartování okamžitě a bez problémů. Vyčištěna škrtící klapka sprejem a bez vymontování a už 4 roky je pokoj :palec2: Takže ta klapka už se nejspíš hlásí o vyčištění ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Měl jsem tento stejnej problém na mojí octě (1.6/74kw). Taky zhasínala při podřazování nebo dojíždění na neutrál. Příznaky byly ty samé co máš ty. Tak jsem nechal vyčistit klapku (byla teda dost zasviněná), vyměnil vzduchovej filtr (ten byl taky dost jetej) a už se tato závada neoběvila.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...