Přejít na obsah

Máte problémy s řízením? Nefunguje servo?


Martin 3500

Doporučené příspěvky

  • o 2 týdny později...

Zdravím,

 

podělím se o zkušenost. Nefungovalo čidlo, líp řečeno fungovalo jak se mu chtělo. Problikávání světel, občas šlo(hlavně když jít nemělo, v rychlosti do zatáčky), občas nešlo. Vyřešil jsem to návodem z půlky týhle diskuze. cca 5mm otvor v čidle zadělat silikonem a pak celou stranu čidla co je v řízení nastříkat bezbarvym lakem, 3 vrstvy. Výsledek je ten, že sice občas když točím na místě tak na vteřinku nestihne, ale minimálně. Každopádně problikávání a nesmyslný spouštění v rychlostech je pryč. Nevim jak se tvářej při repasu když je čidlo zalitý lakem, tak jsem si sehnal starý vadný za pár kaček. Třeba to někomu pomůže.

Editováno: , autor: Jakub84
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
  • o 2 týdny později...

Tak můj problém se zatýkáním do řízení zjištěn. Manžeta skříně řízení byla poškozená a to gufero co je pod ní a má zabránit vodě aby se dostala ke snímači a vůbec dál do řízení taky. Manžeta jde normálně koupit, ale to gufero nemůžu nikde sehnat. Nevíte kde se dá koupit ? Když ho seženu bude to oprava za pár korun, řízení jsem kupoval před 3 lety a kupovat další se mi moc nechce. Díky za odpověď :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj stím guferem ti neporadím,ale pokud vyměníš jen manžetu,tak musí být vše OK! Nová a kvalitní manžeta ti vydrží hodně let. Tak mě napadá co obvolat střediska,kde řízení repasují. Určitě by se i dalo na tom guferu s něma domluvit na jeho zaslání.

Editováno: , autor: Mirek 835
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Už jsem do pár firem co to repasujou volal a nechtěj to geforo prodat. Snad tu někdo má možnost ho sehnat. V servisu mi řekli, že ta manžeta nemusí na 100% ochránit před vniknutím vody a pokud tam zůstane to starý gufero tak propustí vodu na snímač a bude zničenej. Jinak musim koupit nový řízení nebo spíš repas teda.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Neuvažuj tak,že bys kupoval nové,nebo repas! Jde přece jen o gufero. Nevím jaké tam jde,ale nevěřím tomu,že nejde sehnat. Nafot a dej sem fotky toho gufera s rozměrem pokud máš možnost. Jo ta manžeta nemusí být 100pro,ale já bych ji věřil.  Na konce dát stahovací sponky a nemůže se ti tam voda dostat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud jej seženou a vymění,nech ti dají to staré. Nafot opiš číslo. Někomu to se stejným problémem může pomoct. A té samotné manžety se neboj. Dobře utáhnout a popřípadě jednou začas manžetu příležitostně zkontrolovat.

Editováno: , autor: Mirek 835
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Wittmann ano to je právě přesně to jak píšeš. Já osobně bych vzal leštící pastu,filcový kotouček a nevidím v tom problém. Je fakt ,že jsem neviděl tu orezlou hřídel,ale nevěřím,že na zušlechtěném materiálu,který tam určitě je bude tak hluboká koroze,že by bylo nutné odebrat tolik mat. že by gufero netěsnilo. Zase nevím jaké tam je,ale u běžného jde pružinka kolem těsnícího břitu o 2 milimetry zkrátit a tím přitužit. Sakra kde jsou ti staří mechanici co si dovedly poradit a vše opravit?!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím , prosím o radu , měnil jsem repas serva , fungovalo , ale bylo hodně hlučné , reklamoval jsem a dneska jsem ho vyměnil za nový kus . Servo opravdu stichlo , jenom se mi teď rosvítila kontrola řízení (volant) , všechno funguje jak má , ale ta kontolka mě děsí . Nemáte někdo s tím zkušenost , nebo se musí nové servo načíst na VAG .  Díky za radu už nevím , kde brát inspiraci .

Editováno: , autor: jh-pop
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Včera jsem vyzvednul auto ze servisu. Řízení po výměně šlo jak po másle. Dneska mi začaly blikat světla jak blázen a pořád se spíná servomotor. Servomotor jsem kupoval repas v květnu a snímač je repas koupený min. týden. Tak buď je v háji ten snímač nebo problém někde v elektrice. V pondělí to zas vrátim do servisu. Už jsem z toho řízení zoufalej :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...