Přejít na obsah

Máte problémy s řízením? Nefunguje servo?


Martin 3500

Doporučené příspěvky

  • o 4 týdny později...

Ahoj potrebuji radu :) mám Fabii I rok 2007 55kw označení BKY...nefungovalo mi vůbec servořízeni tak jsem vyměnil servo kontrolka volant s vykřičníkem stále svítí ale servo funguje ale diagnostika píše chybu ( Snímač elektrohydraulického řízení 00816) Toť vše a chyba nejde smazat.. Snímače jsem zkoušel 4 a stále nic ale všechny byli z vrakoviště co má jen škodovky :) nakonec sem měnil i kabel co je mezi servořízením a snímačem a pořád žádná změna nevíte co dál? Jedna se o řízení TRW..... Děkuji 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Zdravim, som tu novy a chcel by som sa podelit o moj problem ktory som dnes konecne vyriesil.

Vlastnim skodu fabia 2003 1.4 mpi riadenie koyo,posledne 4 mesiace som riesil nasledovny problem-zavada sa vzdy vyskytovala len pri nízkych otackach pri parkovani,niekedy stacilo pri nastartovamom aute zapnut svetla a hla problem bol na svete.Rozsvietila sa kontrolka servoriadenia zacalo stahovat nenormalne elektrinu na svetlach motor zacal kolisat budiky sa znulovali a aj radio,a po rpi tom este aj cvakalo relatko za palubnou doskou.Na vagu som pozeral chyby a na servo jednotke bola chyba svorka 30 slaby signal a v centrálnej jed. bola ulozena bateria nizke napetie.Samozrejme kabelaz vo zvezku uz mam vyriesenu a vyvesenu.Nakoniec som pomenil vela veci ako je servo ,alternator a nakoniec aj baterku.Ale po 2 tyzdnoch jazdenia zase ten isty problem.Tak uz som popozeral aj relatka a dnes mi to nedalo tak som vytiahol baterku a pozeral som ukostrenie pod baterkou a ako tak pozeram ako idu hrube a 2 tenke kabliky do husieho krku dole pri baterke a nasiel som predrany ten tenky kablik az bol zeleny zlomeny vo vnutri.A problem vsetkeho bol ten kablik ktory isiel od poistky na baterke ktory ako inak napajal centralnu jednotku.

Snad to niekomu pomoze niekedy :) zdar !

  • Líbí se mi 1
  • Pozitivní 2
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Zdravim chlapí

Mam Fabii 2002 AQW 6Y. Nejdřív napíšu jak to všechno vzniklo. Večer po příjezdu domu jsem normálně zaparkoval, zhasnul motor. Druhý den BLIK kontrolka volant a řízení ala V3S samozřejmě šlo točit hodně ztuha.

Takže jsem postupoval klasicky od nejlevnější metody

1.kontrola oleje v servu (měrka ukazovala, olej tam byl)

2.výměna čidla koyo za použité (beze změn)

3.měření napájení do serva a ty vedlejší kabílky (všechno vykazovalo nějaký hodnoty, odběr 12V, při točením volantem ty vedlejší kabely taky něco ukazovaly)

Následující bod č.4 bude asi výměna celého serva, protože už před 4 lety jsem ho jednou měnil za repas, takže pravděpodobně asi odešlo znovu.

Otázka zní co znamená chyba "1309 Elektrohydraulické řízení, řídící jednotka" ???

Díky za veškeré rady

IMG_2919.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Nazdar chcem sa spytat ide pumpa do nudzaku ked je odpojene cidlo natoceni volantu (ten hnedy konektor) ale stale sa moze vypinat podla signalu otacok a rychlosti co dostava cez canbus?

Totizto stale blbne (nahodne vypina a zapina) aj ked je odpojene cidlo a chcem nejako vylucit elektricku zavadu.

Ide ju vobec nejako manualne nahodit aby som mal istotu ze nic ju nemoze sporadicky vypinat?

Zdochyna aj pri chlade a suchu - s vlhkostou to nic nema. Silove kontakty (kostra, +) to ma ocistene. Zvazok do RJ vyzera bez najmensieho porusenia.

2002 fabia 1.4 50 kW. TRW pumpa.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Cize co spina tu pumpu aby sa vobec rozbehla na nejake otacky? + na ten cierny vodic v 4-pin konektore ci nieco ine? Lebo po mrazivej noci vobec nenaskoci, ci je volantove cidlo zapojene alebo odpojene. Svorkovnice to ma ako nove, kostru cistu aj 50A poistku nad baterkou celistvu.

Editováno: , autor: sbf
Oprava farby
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ta nakoniec to bola koyo pumpa. Ano ked to ma zeleny vrcnak neznamena ze to je trw ako tu zopar chytrakov tvrdi.

Inac pre rozoberacov tam ciha nastraha - je na dvoch zo 4 bodov utiahnuta stiftami, neviem ako si majstri z VW predstavovali jej rozobratie (ak nema clovek uchop ako kingkong alebo zvaracku), inac sa k elektrike nedostane.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

teď popravdě vůbec nevím o čem píšeš. Co je "štift"? Podobá se to "českému" šteftu, což je šroub s oboustranným závitem. Máš problém s demontáží z auta, nebo samotné servo rozebrat? A nebo se k servu vůbec dostat?

V každém případě bych začal s tou diagnostikou, servo zpravidla samo umí říct, co mu je.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 11 hodinami, sbf napsal:

Nakoniec som si musel pomoct sam, 80 stran kecania o nicom, to servo evidentne nespina hlavna RJ. Cize ked si si isty napajanim a servo neroztoci veru netusim ci nove ti moze povedat ta diagnostika.

 

Není důležité, čím ty jsi si jistý (a co je třeba nezpochybnitelná pravda), ale co si myslí ŘJ serva - v tom je právě ten smysl diagnostiky. A pokud si ty a ŘJ serva myslíte každý něco jiného, tak se jedná o závadu "A" a pokud si myslíte totéž, tak je to závada "B". A jelikož už máš těch "80 stran kecania" za sebou, tak už určitě víš, co mám na mysli a jak se to dá vyřešit, aniž by jsi musel kupovat nové čerpadlo :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Zdravím. Mám problém s volantem u jednickove Fabie. Při jízdě se mi občas blokne volant cca tak na 5-10 vteřin a rozsvítí se mi kontrolka volantu s vykřičníkem tak na 2 - 3 vteřiny. Měl jsem to i v servisu vyměnily nějaký čerpadlo za X tisíc a závada tam pořád je. Nema někdo zkušenost? A nebo alespoň radu co by to asi mohlo být. Děkuji 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, odešla mě pojistka abs a přístroj ka byla jako vánoční stromeček. Po výměně přestalo asi po ujetí 5m servo řízení. Svítí

oranžove volant s vykřičníkem. A nefunguje volantem sotva otočím. Co s tím může být? Děkuji za odpovědi 

 

Editováno: , autor: FILIP rs
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...