Jump to content

Máte problémy s řízením? Nefunguje servo?

Martin 3500

Recommended Posts

Guest V/// RS
to ipetr: Nevíš jakou to hlásilo závadu na počítači.. Mechanik mi řekl a viděl jsem to také na vlastní oči, že počítač píše závada na spínači serva??? ne na snímači??? Je to to samé?? Díky za radu.

skus stym nejak pohybat a malo by to prestat kamosovy to tiez robiolo a bez problemou prestalo pisa zavady ;)

• 2 weeks later...

Zdravím všechny dnes jsem byl v dalším servisu Škoda. Do prvního jsem šel stím že mě jde ztuha řízení.Měl jsem za to že to je třeba snímač.Servo jde kontrolka nesvítila.V prvním servisu mě hned řekly že je nutný výměna skřín řízení .....cena asi 16000kč....

Pro ověření jsem auto dal do jiného servisu Škoda ,abych měl jistotu i tam mě to potvrdily.......bohužel mě ale nebily schopni říct co je příčinou proč to řízení jde ztouž....je to znát jen při malých rychlostech třeba při parkování.....

Tak mám co šetřit.........měl už taky někdo takový problém že byla nutná výměna skříně řízení......mám Fábii clasic r2000 najeto 61500Km.....

Guest Guest_bastien
Zdravím všechny dnes jsem byl v dalším servisu Škoda. Do prvního jsem šel stím že mě jde ztuha řízení.Měl jsem za to že to je třeba snímač.Servo jde kontrolka nesvítila.V prvním servisu mě hned řekly že je nutný výměna skřín řízení .....cena asi 16000kč....

Pro ověření jsem auto dal do jiného servisu Škoda ,abych měl jistotu i tam mě to potvrdily.......bohužel mě ale nebily schopni říct co je příčinou proč to řízení jde ztouž....je to znát jen při malých rychlostech třeba při parkování.....

Tak mám co šetřit.........měl už taky někdo takový problém že byla nutná výměna skříně řízení......mám Fábii clasic r2000 najeto 61500Km.....

U předchozích dvou aut měnili celé řízení vždy v rámci záruky.

U me s eobjevil problem s rizenim taky, ale projevoval se tim, ze kdyz jsem otocil volantem doprava, tak jakoby me nekdo ten volant chytil a drzel, ale po chvilce to najednou povolilo.No v zime to bylo celkem o hubu=)Asi po mesici jezdeni do servisu ,vymeny snimace a nacitani vsech ruznych hodnot me vymenili cele rizeni.

BTW: u spousty závad, které se projevily až po uplynutí plné záruční lhůty, nabízela Škodovka vstřícné řešení - fabrika zaplatila náhradní díl a zákazník práci. Bývalo to u závad, které se často opakovaly a soudě podle počtu lidí, kteří se tady na fóru o svoje zkušenosti s výměnou řízení již v minulosti podělili, tak asi ani tento problém není nijak vyjímečně ojedinělý, tak se zkus taky zeptat, jestli by to nešlo řešit tímhle způsobem. Bylo by to rozhodně lepší, než střádat do strožoku 16 litránků na nové řízení... ;)

Nikde v servisu Škoda mě bohužel neřekli jak je možné že takhle může odejít řízení teda že jde tak ztuha servo chodí......Fábii je 2000 najeto 61000km neřeknu třeba po 100000km je škoda če nejde rozebrat....ale je nutná výměna celého dílu........

Mám dotaz asi moc nezpěju pokud dám kulanci ohledně řízení u Fábii ..auto chodilo pravidelně do servisu!!! všechny ser.prohlídky ok i ta poslední 60000km až ted ....to řízení ...jde ztuha...a v servisu mě zdělilly výměna tak v ceně kolem 16000kč.....

Myslíte že by se dalo uzpět alespon že bych zaplatil práci? Mě se zdá že pokd mám řízení vydžet jen 60000km tak se mají uživatelé Fábii na co těšit........jako já...