Jump to content

Lestenie krytu budikov

mk01

Recommended Posts

podarilo sa mi pri utierani krytu budikov (ten priesvitny plast, pod ktorym su samotne budiky) trochu pocmuhat. nie su to ryhy, vzniklo to asi pritlacenim nehtu ale cez handru.

najprv tam bola asi od nova smuha jedna, chcel som to "vycistit", zobral handru a moc potlacil, teraz ich je tam viac. otazka znie, ci sa to da nejak prelestit? existuje nejaka ultra jemna pasta, ktora by ma tohoto "poskodenia" zbavila? alebo sa da iba ten kryt samotny kupit novy bez budikov?

mk

Edited by mk01

no,teoreticky by to mělo zvládnout i hodně rozředěné tempo..ale to je hodně riskantní, neb nikdo nezná přesnou míru a mohlo by to být ještě horší.,..avšak jsou-li to malé škrábance, leští se to popelem od cigaret, který tě toho zbaví ;)

nebo speciální leštící pasta na displeje mobilů, stojí tak okolo 100,- a nebo zelená leštící pasta rozpuštěná v olejíčku.

skusim tu pastu na mobilove sklicka. dik. ten popol nechcem mat vsade :-)

ked to doseriem, da sa vymenit len ten kryt?

mk

Já jsem to dělal smirkovým papírem 2000 pod vodou a rozleštil leštící pastou, která se používá v modelářství např. na kryty kokpitů atd. byl jsem velmi překvapen dobrým výsledkem :palec2: asi mně to čeká, protože než jsem se naučil vyndávat budíky, tak jsem to plexi pěkně odřel :kuk:

Edited by Ignác

Deny, čo znamená nový "štít"? Z čoho sa skladá okrem toho krytu? Čo ťa to stálo?

myslel celý "panel přístrojů"

neoficiálně se dá sehnat okolo 3tis. (nový)

post-10351-1210278089_thumb.jpg

Edited by j0ska

ale asi to budem tak ci tak musiet cele rozobrat, ze? :kuk:

Nutně nemusíš, kup si v modelářských potřebách nejemnější leštící pastu na plasty od firmy japonské firmy TAMIYA, baj voko stojí 200,- a tou to rozleštíš měkkým hadříkem i ve voze.

Nutně nemusíš, kup si v modelářských potřebách nejemnější leštící pastu na plasty od firmy japonské firmy TAMIYA, baj voko stojí 200,- a tou to rozleštíš měkkým hadříkem i ve voze.

spravim to tak, dakujem

mk

joska, nemas po ruke aj schemy, ako sa to rozobera? ide dat dole iba to plexi, alebo treba dat von cele budiky?

mk

Jak se to rozebírá je popsáno v tzv. "Dílenské příručce".

Zkus hledat tady na fóru. Určitě najdeš nějaký funkční odkaz na stažení.

Celá, co je tady k mání, má cca 200MB.

Jinak to zkus leštit v autě. Kdyby ti to nešlo tak mi napiš SZ a já ti pošlu ten obrázek.

Sem to dávat nebudu, protože by to moderátoři stejně smazali.

Plexi bez vyjmutí celého panelu přístrojů sundat nejde.

Edited by j0ska

• 1 month later...

Nevíte někdo čím by šli dolů škrábance z toho čelního plastového štítu budíků???..

Dnes jsem sednul po pár dnech z SII do OII a koukám zrovna v místech přes Maxidot mám pár škrábanců......Asi když jsem to auto min.čtvrtek čistil,tak v té prachovce byla nějaká nečistota a jak jsem to pucoval tak se to poškrábalo.......... ;)

To by mělo jít dolu nějakou leštěnkou ne???.....z odstraň.škrábanců z plastů nemám zkušenosti,tak než na to něčím šáhnu,tak si radši nechám poradit...Díky

dík, tak je to asi vyriešené, len to treba zohnať :D"Nutně nemusíš, kup si v modelářských potřebách nejemnější leštící pastu na plasty od firmy japonské firmy TAMIYA, baj voko stojí 200,- a tou to rozleštíš měkkým hadříkem i ve voze."

• 3 weeks later...