Přejít na obsah

Hrubsi projev motoru TDI


Zdenal C.

Doporučené příspěvky

Zdravim vsechny skodovaky (i neskodovaky), mam takovy maly problem. Od pondeli (co jsem tankoval plnou na Shellu V-Power Diesel, ktery tankuji jedine btw) mam pocit jako by motor mel "hrubsi projev", mozna je to jen subjektivni pocit, ale citim to na pedalu, volante a i radicce, je to asi v rozmezi 1500-3500 cca otackach proste je to vyraznejsi nez bylo predtim, celkove hrubsi nez drive. Nevim cim by to mohlo byt, jestli naftou kterou jsem ted natankoval nebo cimkoliv jinym. Pokud mate nejake postrehy ci zkusenosti budu za ne velice rad.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tiez mam podobnu skusenost s poslednym tankovanim V-Power Diesel. Po natankovani Diesel Extra sa situacia zlepsila... teraz som pre zmenu dal OMV Sprint Diesel a tiez fajn... zrejme tam nacpali nejake letne aditiva a moc im to nevyslo aleo co... :aggressive:

Takze by to relativne mohlo byt naftou ? No pokud je to tak pak by to bylo SUPER, snad mas pravdu zkusim priste Diesel Extra (predpokladam ze je to taky Shell), jinak tankuji jenom Shellackou V-Power a problem sem s tim nemel, ale je take pravda, ze se nekdy stalo ze nemeli prilis kvalitni benzin ci naftu a byl z toho vetsi problem nez "jen hrubejsi projev motoru". Diky za postreh

Editováno: , autor: Zdenal C.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Mohu potvrdit, pred mesicem plna V Power Diesel a OK, pred 14 dny opet plna V Power Diesel a nic moc. Klepalo a skubalo. Tento tyden plna od OMV a spokojenst ;) Asi spatna varka ... kuwa a to za to chcou takovy nekrestansky prachy.

Navic si uvedomuju ze tankuju plnou co 14 dnu ... asi si koupim rafinerku, nechcete nekdo prispet ? :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já osobně žádný rozíl v chodu motoru nepocitiju, a je jedno který druh nafty u Shellu beru. Ale jinak mi nafta od Shellu vyhovuje nejvíce.

So seriovym SW by si tam moc velky rozdiel ani nemal citit... ale akonahle mas poladeny motor - vacsiu hlavu cerpadla, vacsie trysky, vyssi predvstrek atd. tak sa tie symptomy "hrubej" nafty objavuju...

Inak som bol minuly tyzden v Mnichove a po ceste som tankoval OMV Sprint Diesel v Rakusku... a aj to je rozdiel oproti tej istej nafte na Slovensku....... fakt som zvedavy co to urobi s tymc CR naftakmi ked budu tieto patoky tankovat tak 2-3 roky :help: Este ze mam VR, inak fakt tankujem iba v Rakusku...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Diky chlapi za postrehy, no vcera jsem natankoval plnou na OMW Sprinta tak uvidim, jinak mozna na tom ma taky zasluhu fakt, ze jsem mel predtim trochu podhustene kola a ted co mi je znamy dopustil tak citim slabe vibrace na pedalu kdyz zatacim, respektive kdyz menim smer volantu z klidove polohy, ale taky co mi jeste trochu vadi je takovy divny pazvuk pri rychlostech cca 100km/h kdy na petku jedu za cca 4-4,5l/100 nevim je to mozna subjektivni, protoze bratranec mi to projel a pry je vsechno v poradku, coz me trochu uklidnil a navic mi to prijde lepsi (byt jen o trosicku) nez po tom natankovani, snad mate pravdu a je to opravdu jen naftou, protoze mi to lezi v hlave a znepokojuje (jsem srdcar a moje O1 je srdcova zalezitost) proto me kazda "kravina" stve, ale asi mam prilisne naroky na starsi vuz.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...