Přejít na obsah

Motor 1.4 16V 63 kW


biliv

Doporučené příspěvky

Ja mám 59kw so 420 000km a klepe mi to veľmi podobne, ak sa mi podarí, skúsim to nahrať pre porovnanie. 

Robil som generálku, hlavu som mal už 2x na repase, vymenené sú aj zdvihátka aj vahadlá a klepe to aj tak. Po generálke to nerobilo pár dní, potom to znovu začalo. Podľa intenzity zvuku mne ide ten klepotavý zvuk skôr od spodku motora akoby z olejovej vane. Skús sa započúvať či aj tebe to skôr nejde z dola , možno máme podobný problém :) 
 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bez rozobratia aj tak na nič pravdepodobne neprídu. Ale skúsiť spýtať sa môže, možno bude mať niekto priamu skúsenosť s týmto motorom a riešením.

Mne by sa tiež nechcelo ísť do demontáže hlavy na blind pri nájazde 25 000km :)

BTW toto je zvuk môjho CGGA, napoly teplý štart, prestane klepať až pri 80°C. Ale pri pridaní plynu v otáčkach 1200-2000 to klepe aj pri teplom, pri vyšších už neklepe. :D 

Editováno: , autor: Hado
Nanovo nahrané video, pôvodné nešlo :)
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...
  • o 3 týdny později...

Pandora ten zvuk to  z toho videa to akoby bol diesel.... My sme auto kupovali myslím v podobnom čase. Nám to klepalo občas úplne na začiatku, auto bolo ešte v záruke ale myslím si že to malo súvis s tými horšími letnými štartami - ako nám to klepalo vtedy to mám niekde uložené, ale aj to nebolo tak ako Tebe teraz. Možno by si mohol nahrať video kde ten zvuk zmizne, prípadne môžem nahrať z nášho motora a porovnáme to.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Většinou to má za vinu olej,tedy jeho hustota a jak rychle je schopen natlakovat zdvihátka.

Teď zrovna jsem řešil tohle s jedním ,vyměnil si já jaře olej ,ale nevšiml si že mu prodaly místo 5W40 co dává ,tak tam dal 10W40. A než se motor zahrál tak to klapalo jak blbý.I známý co dělá v autorizaku, když to slyšel tak to potvrdil.

I když ten Mogul by to měl splňovat ,jak viskozitou tak normou VW.

Ten proplach bych udělal preventivně nic tím nepokazíš.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 11 měsíců později...
  • o 1 rok později...

Ahoj, narazil jsem u manželky fabie 1.4 16v 63Kw na tento zvuk, který se někdy chvíli ozývá u vypnutého motoru - video jsem náhodně našel na YT staršího data, ale zvuk je přesný:

 

https://youtu.be/EJQ6lyhnCec

 

Někdo prozradí, co že ten zvuk způsobuje? :) Nějaký ventil, kompresor klimy? Auto jezdí denně úplně v klidu, není to pravidlem, že bych to zaslechl, díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hele nebudu tvrdit, že mě to taky nenapadlo :) auto je z Německa, kde si na tohle i celkem potrpí, ale ať jsem hledal, jak jsem hledal.... nic jsem nenašel. Slyšet je to jen občas než motor vystydne, většinou konkrétně u té naší to udělá párkrát a zmlkne. Je to absolutně totožný zvuk s tím z videa, takže by tam muselo být to samé, ale zatím jsem na to nepřišel. Ne že by na tom stál svět, ale zajímá mě to :D

Editováno: , autor: ThomasHK
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dost mě v souvislosti s tím zaujalo toto téma: https://forum.skodahome.cz/topic/152389-v%C3%BDm%C4%9Bna-ventilu-odv%C4%9Btr%C3%A1v%C3%A1n%C3%AD-klikov%C3%A9-sk%C5%99%C3%ADn%C4%9B-diagnostika/

 

Možná nebude od věci nechat zkontrolovat či vyměnit i odlučovač oleje - při problémech s ním se klapka snaží často nastavovat polohu i po vypnutí motoru. Mám poslední měsíc výroby s tím levnějším elektricky ohřívaným :)

 

zkrátka udělat při olejovém servisu i tohle a klapku a mít v podstatě klid.

 

každopádně děkuji všem!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...