Přejít na obsah

Premyslite o sedackach z OII do fabie?


jogofogo

Doporučené příspěvky

vidim že každý skúša ako sa dá a univerzálny návod nie je .. ja tiež sa bavim zo zadnými sedačkami .. podla toho čo som sa dočítal sú ťažšie na prerabku ako predky aj ked len tak som meral z predele širku kolajnic na fabii a octe a rozdiel je tam riadny .. ako to môže niekto napasovať neviem .. bude to hodne zaujime a určite to nie je len diery zväčšovať ked proste centimeter tam chyba .. a tie zadky robim trocha inym spôsobom. Stale je to v procese prerabania .. potrebujem doriešiť uchyt pasu .. ten sa musi prevariť a dať mu iny sklon, upraviť na sedakoch droty, potom uchyty operadiel a nakoniec tie bočnice ... a hopsa na predky .. ale pracne je to dosť .. 

sedačky facelift ročnik 2011 elegance, shadow onyx, vyhrievane s airbagmi

post-80362-0-60789100-1399807289_thumb.j

post-80362-0-23230800-1399807319_thumb.j

post-80362-0-38070100-1399807350_thumb.j

post-80362-0-94314100-1399807382_thumb.j

post-80362-0-64614400-1399807594_thumb.j

Editováno: , autor: PeterToretto
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

nic lehkyho to neni no :D 

 

  ja mam nastesti tak nejak uz hotovo, sedaky mi uz drzi, tedka resim jeste uchyceni operadla do toho haku a pak musim poresit bocnice,... ale to snad nic hroznyho uz nebude ;)

 

... jak si resil ty sedaky ? uz ti tam drzi ? jdou ti zacvakavat ? ...... co jsi predelaval na sedakach ? ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ten maly sedak je len z jednej strany uchyteny .. druhý drot musim predlžiť aby sa zacvakol do uchytu na karoserii .. ten velky som tam cely narval. Ale uplne idealne to nie je .. stredovy držiak operadiel som prevaril asi o centimeter aby som to cele podal .. na operadlach su zezane konce .. vyvrtane diery a urobeny zavit M8 so šrobami aby so to čo najviac podobalo na pôvodne .. ešte potrebujem L-ka na to zacvakavanie sklopenia ale to asi až cez vikend ..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ja čo som cele toto vlakno prečital tak mi to bolo na dve veci ;) ..pisalo sa všeličo ale realita bola uplne niekde inde takže .. ja sa spolieham na svoju hlavu a tiež musim niečo vymyslieť .. ale zrovna toto by som nepovažoval za niečo ťažke .. ked som meral tie predne kolaje fabie a octavie tak fakt netušim ako to pojde .. ale asi blbo ako všetko :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

takto ja taky :D cet sem to asi dvaktrat a stejne sem to nakonec delal podle sebe :D

 

  jinak to delam taky podle sebe s inspiraci poupravenou odtud kde se mi to libilo ale nebylo to takovy, tak sem to poupravil jeste ;)

 

predni sedacky to je taky kapitola sama o sobe :D vsichni to maji uplne jinak mi pripada :D 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A ty protizobáky u těch sedáku tedy řežete pryč? :) Jako asi je to jediné řešení..

 

A ještě druhej dotaz, tady ta část sedačky mezi opěradlem a sedákem, to tak patří? O2 jsem nikdy zevnitř nestudoval, tak možná proto se ptám tak blbě, navíc ty zipy tam, moc estetický mi to zrovna nepřijde..  :)

 

WP_20140430_008.jpg

Editováno: , autor: mytrix
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Protizobaky u sedaku sem urezal, nicmene jak sem se koukal, nicemu tam nevadily ;) + sem jeste ty zobacky co maji prijit zapichnout do karoserie trochu zbrousil aby nebyli tak moc na tesno ;)

 

 

ano jsou soucasti sedaku,.. je to isofix,... ja to resil rozdelanim potahu a ten molitan s zeleznym dratem sem uriznul, temer tak ze zustala jenom ctvrtka a defakto ta ctvrtka neni tak videt, takze ti zustane jenom hola latka, kterou zastrkas pod sedacky ( viz. foto co dodam za chvily ;) )

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak sem zase o trochu pokrocil, kdyz byl cas ;)

 

.... predelal sem uchyceni dorazu operadel posunutim smerem nahoru do rohu ;)

 

post-58977-0-84634300-1400256541_thumb.j

 

 

 

 

 

..... no a zde uz komplet jedna strana, jeste je tam par detaulu jako poradne uchytit bocnici, ale i tak tam tedka drzi ;) dale pak u sedaku dopridelat zespod calouneni sedacky ke konstrukci a takovy ty detaily ;)

uz tedka delam na druhy bocnici takze se blizim ke konci, budu jeste resit ( nevim jak ) prostredni uchyceni pasu, muzete nekdo popsat jak ste ho uchytily do karoserie na drzak FI co tam je ? predem diky, ac vim ze mi urcite nikdo neodpovi :D

 

 

post-58977-0-51507000-1400256486_thumb.j

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...

ešte troška oživim tuto temu a opytam sa na predne sedačky .. meral som rozteč kolajnic a vobec to do fabie nepasuje .. je tam rozdiel tak 1-1,5cm  :kol-32:  nechapem ako to tam niekto narval .. :D .. a za druhe ma trapia tie hlupe konektory .. nemam chuť nahanť originalne proti kusy tak som myslel žeby som použil z PC. Na sedačkach by som cvakol a napojil konektor z PC a v aute by som tiež cvakol a napajkoval proti kus .. ma to niekto tak?? 

Len potrebujem vedieť farby drotov ako to sparovať ;)

post-80362-0-23989500-1411660481_thumb.j

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Peter: ................ ad1: ......kup konektory a prekonektoruj,... cena je za dva kusy cca 200 kc ... nejenom ze tim nezkurvis origo elektriku na aute, ale aspon to bude plug and play .. nez neco dobastlovavat na sedackach a vedeni elektriky v aute ... konektor normalne rozpinujes a napinujes pak do konektoru novyho ......... kazdopadne je  to na tobe ja ti radim jenom v nejlepsi mysli a uvaze do budoucna ;) ..... konektory viz. vyse.

 

........... ad 2: ....... ano, kazdy to ma u sedacek jinak,... ja mel predek v pohode,... akorat sem musel kolejnice troprihnout k sobe, predek jenom zasroubovat,.... u zadku bylo to ze sem musel vrtat novou diru do kolejnice,... cca 4 cm smerem dopredu od puvodni diry,..... je to prcacka, avsak oproti zadnim sedackam je to brnkacka ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

:D že oproti zadnim brnkačka :D .. pre man zadok je jednoduchši ako predok .. ja som skušal na O2 sedačkach rozoberať ten konektor ale moc sa mi to nedarilo .. preto rozmyšlam nad inymi .. celkom budem potom ale potrebovať 8 konektorov ak spravne chapem .. ani neviem kde to zohnať ale ak to nepojde nebudem sa s tym malovať a dam ine ... už do buducna s tym asi nebudem nič robiť a keby som mal zase ine sedačky take zase cvak cvak .. nemyslim žeby som posral tym elektriku ak to spravim tak ako mam ;) ale každopadne dik .. pofotim tie konektory až to vidim ako to ma byť spravne ;) ide zima chcem vyhrev :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Zdar pánové, tak jsem se dotoho taky pustil, přestavba řidičovi sedačky cca 3h přestavba spolujezdcovi cca 20min :D kdybych býval rovnou věděl, že se tma ta sedačka dá nacpat pouze po převrtání zadních dir o pár cm dopředu (vychází přímo místo toho nalisovaného čepu co tam je) a nemusí se vubec nic pilovat zvětšovat do stran, tak by mi to ušetřilo spoustu práce, jednuduše řečeno u druhé sedačky mě napadlo se podívat jak jsou kolejnice přichycené načež jsou na plechách připevněny ke korpusu sedačky => převrtat zadní díry na rozteč fabia sedaček (ale pouze ve směru dopředu dozadu) posunout sedačku až dopředu přichytit vnitřní lyžinu vzadu a lehce přitáhnout, poté přichtit vnější lyžinu vzadu a nechat vůli (vezmete jen pajcr/šroubovák, nastavíte lyžinu do polohy díry a dáte šroub, celou sedačku šoupnete dozadu a aplikujete stejně vepředu. Poté jen celé dotáhnete. z prvu jdou lyžiny ztuha protože přecejen je tma rozdíl asi 1,5 cm ale alspoň nenaráží do šroubů a nic tam nevadí. narozídl od aplikace pomocí vyřezávání do stran. Objednal jsme konektory na výrobu přechodky, tak pak dodám nějáké fotky, jinak barvy drátků vubec nesedí vůcu schématům zde uvedeným, mám sedačky s výhřevem i begy a dle selského rozumu to nevypadá ani složitě, uvidíme až přídou konektory. Zadní sedačky asi nechám zatím být, sice nové z O2 by se tam krásně vyjímali, ale trochu se bojím té přestavby, přecejen už je to nevratné, předek vyndám cvaknu staré a je auto na prodej :-) Hodně štěstí dalším odvážlivcům !!! (od únor ajsme koukal, četl váhal, dnes při instalaci první sedačky začal litovat, ale nakonec sedačky vypadají dobře) Důvod mé náhrady byl ten, že sedačky z fabie byli uplně rozvrklané a mají velkou páku na nastavování výšky, takže po 10ti nastoupeních jsem měl sedačku na zemi, sedačky z O2 to mají již lépe řešené, nezaznamenal jsem žádný velký rozdíl v sezení, měl jsem tedy ve fabii sedačky řady elegance, možná to bude tím, ale z O2 mi přijdou více méně stejné, možná malinko měkčí sedák. Každopádně pokud by někdo dodával přestavbovou sadu pro ty zadní sedačky, tak bych měl zájem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 měsíců později...

Zdravím, koupil jsem sedačky ze superba 2 sedan - elektrické s výhřevem. Mám Fabii I Combi 2003 bez výhřevu. Poradil by mi někdo jak nejjednodušeji zprovoznit elektriku sedaček a výhřev? Potřeboval bych poradit odkud nejlépe dotáhnout napájení pro elektrický posuv. Na originalitě netrvám. Výhřev plánuji napojit přes vypínač přímo na 12V (po ohřátí prostoru motorem, bych vypnul vyhřívání sedaček).

děkuji za rady.

 

Edit:

Tak jsem už přední vyřešil... Jde ještě sehnat ta přestavbová sada na zadní sedačky? Stačily by jen ty Lka ...

Editováno: , autor: rickdanger
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
  • o 5 týdny později...
  • o 4 měsíce později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...