Přejít na obsah

Octavia III


gigi

Doporučené příspěvky

tak jako pokud sneseš taky trochu jiný hodnocení než jen plácání po zádech, tak ti ho říkám. Samozřejmě, chápu to s cenou světel. Budiž, 25 t. je dost, ale koukám třeba zrovna na ty kola, kde jsou podle mě zcela zanedbatelný příplatky.  3,5 t. za 17" a pouze 7 t. za 18" !  Pokud ti to tedy připadá jako "honění trika", tak si to nech na malých kolech. Nevím, co od toho očekáváš za přínos, ale ubezpečuju tě, že když to nebudeš vědět, na čem právě jedeš, tak rozdíl mezi 17" a 16" palců nepoznáš. A na rozdíl od některých kecálků, jsem na všech možných velikostexch najezdil statisíce km, tak mi to klidně věř. A jestli teda myslíš, že např. maxidot v barvě bude něčemu větším přínosem, než hezčí kola, je to opravdu jen a jen tvoje konfigurace a výběr.  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky


To se tak neda rici, ze sem se v tom nasel.je to otazka priorit. Mne by se to taky jeste libilo jinak a i na tech 17" kolech.
Libil by se mi treba chromopaket a jine ....
Ale pokud si das cenovy strop, nemuzes moc jinak.  Cenovy strop byl tady jasny 550tis. (po sleve)
Priority bylo, combi, zaves, pekny radio, asistent do kopce (pro manzelku), 230V zasuvka, sklopne sedadlo,
mezipodlaha. Parkovaci senzory (manzelka). Sunset (pro deti), Zbytek je tak jako navic abych si to auto a jizdu tak nejak zprijemnil.
Volba jizdiho profilu - spis ze zvedavosti.  A to co vypada zbytecne ... ano da se vyhodit, ale cim to nahradis ?? na xenony to cenove stacit nebude.

Nic mene bych to uzavrel. Ja si tu na muje auto az dorazi udelam Tema, dam fotky, poznatky a tam to klidne proberem na krev ba :)
Treba tu budu prvni OIII combajnista :))
 

Editováno: , autor: bicista
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

GreenTec je ta debilita Start-Stop, ktera tam do 22KT skace automaticky a nejde to momentalne bez ni :(

 

Usmevne je, ze auto zacina na urcity zakladni cene, ale po odkliku interieru a prechodu k dalsimu kroku se Vam auto najednou zdrazi o 2 tisice.

Editováno: , autor: bicista
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

start - stop system si asi svoje opodstatnění taky najde, ale chcípá to strašně rychle po zastavení. Možná se to dá ale nějak nastavit. Nevím. Každopádně se to dá aspoň vypnout, pokud si na to včas vzpomeneš. Ale musíš to vypínat znovu a znovu, při každým startu (myšleno při vytažení klíčku). Aktivuje se to po zahřátí motoru na určitou teplotu.

Editováno: , autor: jirkaK
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Coz to ja vim jak to funguje a nekdo to i rad vyuzije, ja jen nemuzu prekousnou ze mi je to vnucovany bez moznosti volby. Nehlde ze ted musim a za 2 mesice bych nemusel a v mem pripade bych usetril 2 litry, jelikoz osobne bych si to tam nedal.

Editováno: , autor: bicista
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Doufam ze to ty  2 tisice na PHM usetri. A ten starter, si pak doufam bude kupovat dalsi majitel :))
No pokud by to usterilo aspon 0.5 litru na 100. tak by to nemuselo byt uplne marny. To by pri najezdu 100 tis kilaku usetrilo jestli dobre tak najak pocitam cca 18 tisic.

Editováno: , autor: bicista
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

taky mě napadlo, o kolik cyklů musí ten starter udělat víc. A to se spleteš, pustíš brzdu a už to startuje a pak to zase chcípne, jakmile ji sešlápneš a pak zase startuje, no úplně na bednu. Pravda je, že to reaguje opravdu rychle. Pustím brzdu, šlápnu na plyn a okamžitě jedu. Žádná prodleva. Mám teda automat, ale jezdil jsem i s manuálem v O III. Stejná pakárna. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

stejně si ale myslím, že to je jen ekologickej trik. Já tam mám i volnoběžku, když sundám nohu z plynu, jedu jak na kole z kopce, taky rekuperaci brzdný energie a tenhle chcípací krám. Člověk by řek, že musím jezdit skoro zadarmo. Kulový ! K deklarovaný spotřebě se nemůžu přiblížit ani na litr. A to se hodně hlídám.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jiřiku, pod tvůj poslední příspěvěk bych se podepsal start stop nevypínám řekl bych že funguje normálně a nějak mě to neobtěžuje volnoběžku taky u DSG to snad ani obtěžovat nemůže ale k deklarovaný spotřebě se nemůžem v životě dostat ale tak s tim se jakž takž počítalo zatím tam je spotřeba nějakých 8-8,5l ale najeto je teprve tak 1000km a žádný dálky takže to půjde dolů ale učitě ne na nějakejch 6,4 nebo co tam je za blábol :D ikdyž ty máš možná 2,0 a já muvím o 1,8TSi ale to je prašť jako uhoď  :kol-138:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to je pořád dokola jak na kolotoči. O té deklarované spotřebě už bylo popsáno Xstránek... vždy samozřejmě záleží i na tom, kde se s tím autem jezdí. A hlavně jak. Ale to nechci rozebírat ;)

 

bicista: konfigurace je zajímavá a vzhledem k limitu rozpočtu i dobře využitá. KDYBY byl strop rozpočtu o chlup výš, tak se ty xenony vyplatí. Nemá to co dělat s honěním trika (estetickou stránku vynechám, ta je individuální u každého), ale pro jízdy za tmy je to veliký bezpečnostní přínos. S těmi světly zkrátka vidíš jinak a víc a hlavně máš úplně jiný kontrasty. To je důvod, proč xenonisté nechtějí auto s "obyčejnými" světly. A ten, kdo je spokojený s těmi zmíněnými obyčejnými světly -ale nevyzkoušel nová (moderní) xenonová světla, nebo neměl tu možnost- tak bude i nadále spokojený s tím, na co je zvyklý. Je to zkrátka jen o prioritách každého jednotlivce.

 

A handrkovat se tu o velikosti kol je bezpředmětné - každému se líbí něco jiného, každý klade důraz na jiné prvky výbavy.

 

Co se týče Start-Stop systému, je opět otázkou pohledu; své opodstatnění to má a pokud se s tím naučíš pracovat, pak ti to ani nebude vadit a vliv na spotřebu to opravdu má. (kritéria, kdy ten systém funguje atp. tu už taky byla propírána snad bambilionkrát).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...