Přejít na obsah

Servisní prohlídky


lišák

Doporučené příspěvky

Tak a zase další servis po dalších 15 000 km u mého 2.0 TDi. Dva servisy po 15 000 km na jedné stránce, to je výkon. :D

Tentokrát to bylo trochu větší - servisní prohlídka po 30 000 km a k tomu ještě servis DSG po 60 000 km a k tomu servis po 90 000 km, takže dohromady servisní prohlídka, výměny všech filtrů, oleje, výměna oleje a filtru v DSG, výměna brzdové kapaliny, dolití chladicí kapaliny, umytí, prodloužení záruky mobility a jako bonus navíc výměna manžety na PP kole. To bylo neplánované, ale líbil se mi přístup, kdy mi hned zaslali do e-mailu fotky jak to vypadá a jestli to chci tedy vyměnit. 

Celková cena i s manžetou byla necelých 8500 Kč. Využila se sleva pro starší auta 5 let od servisu a další sleva z "šekové knížky" od Škody (20 % práce, 10 % díly). Také k zakázce nad 1000 Kč byla jedna věc z autokosmetiky od Škody zdarma. 

Takže nebylo to pořád úplně zadarmo, ale cena celkem příjemná, na Prahu. :D Servis byl Auto Štěpánek na Praze 10. S přístupem spokojenost, jednání příjemné, termín dodržený, odvoz na MHD bez problému.

Olej byl tentokrát zase vlastní, ale tentokrát ne z cc-autodíly, jsem možná srab, ale po "aférce" s padělanými výbojkami jsem to samé nechtěl riskovat s olejem (ačkoli to s výbojkami nebyla třeba chyba obchodu, falešné byly...). Obrátil jsem se tedy přímo na Shell a nakoupil jsem Shell Helix Diesel HX7 AV 5W-30 za 150 Kč litr, takže ještě levněji, než minule. :)

Tak doufám, že na této stránce už další servis popisovat nebudu, mohl by se podělit i někdo další. :)

 

EDIT: Tak mi to vyšlo na novou stránku, tak už to vidím, že za půl roku tu budu zase psát. :)

Editováno: , autor: samurai
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak zkoušel jsem i pár mimopražských servisů, dokonce i jeden asi 50 km od Prahy, ale cena a komunikace mi tady přišla nejlepší, tak jsem to chtěl zkusit a vypadá to, že příště pojedu zase tam, získali si mě asi hlavně tím, že sami automaticky nabídli slevu pro starší auta a akci s tou "servisní knížkou" od Škody...

S tím olejem to bylo celkem na dlouho, vybíral jsem jaký, pak kde... člověk se dočte, že existují padělky, pak že se občas prodávají oleje pro "východní trh", které by měly mít mnohem horší kvalitu... No šla mi z toho hlava kolem, tak jsem ho koupil tady - http://www.oleje-shell.cz/ . Etiketa je česky, jedná se o oficiálního distributora. Jen neměli balení 5 l, tak mám 5 litrovek. :)

 

EDIT: Ať nedávám nový příspěvek - tady je důkaz místo slipů. :)

 

 

post-868-0-02313600-1364543005_thumb.jpg

Editováno: , autor: samurai
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Byl jsem tam spokojený, po servisu jsem odjel do Paříže a zpět v pohodě, ale v sobotu jedu, najednou jak když prdne kolo, zastavím, vylezu a u zadní brzdy totálně uhnilý a rozpadlý krycí plech, zadřel se mezi brzdu a kolo, takže oboje poškrábal a musel jsem ho násilím vyrvat. OK, ničemu to asi moc nevadí, ale tak trochu jsem čekal, že když se kontroluje podvozek, že téhle věci si můžou všimnout, bylo to uhnilé skrz, stačilo do toho šťouchnout a rozpadlo se to... Kdyby to takhle upadlo na dálnici, tak bych to možná ani nepoznal, ale v horším případě by mi to mohlo pěkně zničit disk... 

No nic, už jsem jim poslal foto, tak uvidíme na kolik vyjde oprava... :) Ale to neříkám, že je nějaká vina servisu. Jen že jsem tam byl před 2000 km a tohle byla celkem viditelná věc...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Měl bych dotaz ohledně prohlídek. Koupil jsem Octavii II 1,TDI CR 2012 (viz sekce Vaše auta) která má najeto 14.800km, servisní interval je nastaven na 30.000km a je ještě 3 roky v záruce.


Myslíte, že je rozumné, abych každých 15.000km měnil olej sám a po 30.000km jezdil do servisu na oficiální prohlídku? Nemůžou poznat, že jsem se v tom hrabal?



 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Do dílny tě berou opravdu jenom vyjímečně tak to je skoro u všech autorizáků.. jinak to budu dělat stejně, po 15 vyměním sám filtr a Long a pak servis... hold záruka je svině.

můžeš si přinést svůj olej, kup toho samyho castrola long life a nemají ti co na to říct.... nebo je pošli víš kam...

Editováno: , autor: kokta7
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nevím jestli ti to pomůže, protože to je na Moravě. Já to dělal jednoduše, přijel jsem do jednoho, že mám vlastní olej a chci být u výměny.  Zasmál se mi, že to takhle nefunguje. Jel jsem do druhého, řekl jsem jim to samé a tam mi řekl, neměli bychom, ale ok. Takže tak. Jinak místo Castrolu bych dal Shell .)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...
  • o 5 měsíců později...

Tak po nějaké době proběhl zase další servis po 15 000 km u mého 2.0 TDi, tentokrát jen servis výměny oleje. Zajel jsem zase do Auto Štěpánek, předchozí zkušenosti byly zatím nejlepší, které jsem s pražskými, ale i okolními servisy získal.

Není moc o čem psát, servis proběhl dobře, mohl být i na počkání, ale na to jsem neměl čas. :) Servis stál 680 Kč - v ceně byla za 30 Kč nová servisní knížka, protože původní byla již jaksi plná. :)

Olej klasicky vlastní přímo od zastoupení Shellu za 680 Kč i s PPL dopravou. Filtr a nějaké šroubky dodal servis.

Vše vyřešeno ochotně, rychle a levně, prostě co víc si přát. V rámci odvozu na metro jsem si alespoň vyzkoušel novou Octavii a získal nový poznatek, že pokud si ji někdy budu kupovat, tak rozhodně ne s vyhřívaným čelním sklem, jelikož mě z toho už po dvou minutách bolela hlava, původně jsem myslel, že ty drátky nejsou tak moc vidět...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak snad to proběhne dobře, teď mám pocit, že jsem za to zodpovědný. :) Jsou různé slevy na auta starší 5 let, je to myslím 20 % na práci a 5 % na díly. Tak snad to dopadne dobře a já nebudu za blbce. :D Ale jak jsem psal - zkušenosti mám zatím jen dobré, přijímací technici jsou ochotní, pan Vlk extrémně. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Já myslím, že pokud by toho měli vyměnit víc, tak by to rádi udělali. :D No jo, Štěpánek... vlastní olej bez problému a ceny na Prahu výborné. Po první návštěvě jsem tomu ale také nevěřil, tak jsem kontroloval filtr co byl nejvíc po ruce (pylový) a byl nový. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mrkni do servisky,vzduchový filtr po 90 000 km,kabinový po 60 000 km...tak to tam mám já.

 

Kabinový bych raději měnil každý rok. Pravda, že někdo může mít 60 000 km jako roční nájezd, ale většinou je to tak dva až tři roky. Taky záleží kde se jezdí, ale zdraví máme jen jedno. Vždy mě překvapí kolik bordelu se v tom filtru za rok nachytá... Navíc vzduchové filtry bych si určitě měnil sám, je to otázka pár minut.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...