Přejít na obsah

Slabý signál na autorádiu ( SDC 5355MR )


Doporučené příspěvky

Dobrý den všem. Chtěl jsem se zeptat, jestli máte někdo podobný problém, ev. jak ho vyřešit? Koupil jsem si nové autorádio od Sencoru SCD 5355MR . Vím nic moc, ale za ty peníze. Chtěl jsem ušetřit, ale spíš na tom prodělám.

Problém je že jsem ho zapojil do Octy ( 1.9 TDi 81Kw combi rv.2002 ) a při jízdě se my vytrácí signál. Některé stanice hrajou dobře a některé jsou celkem v pohodě. Nejvíce to dělá např. u rádia Evropa 2. U starého Blaupunkta hrála naprosto perfektně. Ten toto nedělal. Signál měl neustále v pohodě. 80% jezdím po Praze a okolí, kde je signál dost silný.

Dočetl jsem se i zde na fóru, že se podobné problémy řeší zapojením tzv.fantomového napájení, ale to je pouze při přechodu z origo na neorigo rádio ne? Já tam ten kabílek propojenej se středním vodičem antény mám.

Ale na druhou stranu nepozoruji žádnou změnu v signálu když je zapojenej a zkusím ho odpojit.

Prosím poraďte jak toto řešit. Když rádio vezmu a půjdu reklamovat na slabej signál, tak se mi asi v servisu po 30 dnech "opravy" vysmějou, že je rádio naprosto v pořádku.

Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ked pises, ze ten "kablik" tam mas, kde je zapojeny druhy koniec? (jeden do konektora na radiu, duhy kde?)

Zmeraj si, ci Ti z radia ide napajanie na ten fantom, stalo sa mi s inym typom radia, ze nesla stava na napajanie anteny...

Skus odfotit to radio zozadu (konektory) a aj to fantomove napajanie, co tam mas, pomohlo by to pre identifikaciu problemu. ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Také bych viděl problém spíš v radiu samotném, resp. v kvalitě a schopnostech jeho tuneru.

A obzvláště viditelný (slyšitelný) rozdíl to musí být ve srovnání zrovna s Blaupunktem, ty mají totiž asi nejkvalitnější tunery vůbec (odborníci nechť mě příp. opraví).

Jen k tomu napájení, v Praze by mělo hrát rádio jak z partesu i bez zapojeného fantomu, vždyť se pohybuješ "téměř pod vysílačem" a tím spíš taková stanice, jako Evropa 2.

Já jsem třeba z j. Moravy od Mikulova (u hranic s Rakouskem-pro ty, co neví) a Evropu naladím v pohodě a krásně čistou ze dvou vysílačů - Brno 105,5 a Znojmo 106,7 přičemž vzdušná vzdálenost k oběma je cca 35-40 km.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jeden konec kabílku je vyvedenej od středového vodiče antény a drujek konec kabílku je zapojenej do ISO konektoru pro připojení rádia. Dle schématka které je na rádiu uvedeno, je přesně na té zdířce napájení antény. Tak by to mělo být v pohodě.

Bohužel si také myslím že je to asi rádiem. Asi ho opravdu zkusím jít vyreklamovat.

Ještě jsem přemýšlel, jestli by tomu nepomohl nějaký anténí předzesilovač. Co myslíte?

Díky za nápady.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...