Přejít na obsah

Uchycení RZ


dezod

Doporučené příspěvky

Hezký den,

řeším aktuálně jak správně uchytit SPZ vozu, nejde ani tak o image jako spíš o nechtěnou ztrátu SPZ.

1. Možnost SPZ pouze přivrtat do kastele bez rámečku.

2. Provrtání značky spolu s rámečkem do stejné díry.

3. Jsem se dočetl o možnosti nějakých bezpečnostních šroubků které se nevrtají do karoserie, zatím si nedovedu představit, pravděpodobně pouze do rámečku. A už sem párkrát viděl nějaké pravděpodobně bílé krytky šroubků v SPZ.

Vaše rady, osobní zkušenosti a názory uvitám..

Editováno: , autor: dezod
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ak mas na mysli ochranu pred ukradnutim znacky, vela moznosti nemas. Jedine ak by si znacku navrtal priamo do narazniku a na zaskrutkovanie pouzil sroby bez hlavy. Ale podla mna by to bolo skarede a zbytocne.. Keby niekto chcel, aj tak ju urve. A pokial ide o nahodnu stratu spz, tak o tom som este nepocul..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

nejsem odborník, ale něco málo jsem také zjištoval... takže... značka je vždy BEZ DĚR... tzn. chceš li si jí přidělat na pevno, musíš jí provrtat... to budu dělat i já... ;) následně musíš šrouby natřít podle potřeby barvou, bude-li to v bílé poli, tak bílou, bude-li to sazahovat do znaku, tak černou... simply clever, že? :) pod značkou tedy nebude žádný plastový rámeček, proto si tam dám takovou tu pěnovou podložku, aby nebyla značka přímo na kastli... ;)

toto opatření sice nezabrání její krádeži, ale obávám se, že není moc zlodějů, co by chodili se šroubovákem... a když bude na sousendím autě spztka jenom v rámečku, tak se na tu mojí přišroubovanou snad vyprdnou :)

jinak jestli se nepletu, tak uchycení spz v rámečku není podle předpisů... :) ale to je zbytečné tu řešit... ;)

Editováno: , autor: vorlajz
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já ji mam klasika v chrom rámečku.. žádný speciální uchycení ani neřešim, pač když už ji teda nekdo bude chtít tak si jí proste veme i když bude přišroubovaná..

Na moto jí mam přišroubovanou a přes šrouby bílý čepičky.. ty bilý čepky sem si nechal poslat z nákýho velkoobchodu do obálky grátis..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

následně musíš šrouby natřít podle potřeby barvou, bude-li to v bílé poli, tak bílou, bude-li to sazahovat do znaku, tak černou... simply clever, že? :) pod značkou tedy nebude žádný plastový rámeček, proto si tam dám takovou tu pěnovou podložku, aby nebyla značka přímo na kastli... ;)

tato část zprávy byla docela zajímavá... jen by mě zajímalo kde se dá sehnat ta pěnová podložka? Případně jaký šroubek byste doporučujete.

Jelikož já si na druhém autě, zvolil variantu, že sem zdělal rámeček i z kastle ( namaloval jsem si značku kde byla díra na SPZ a pak sem to provrtal skrz značku do těch stejných děr...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

můžeš hodit nějaké detailní foto?

JJ, na Okině jsem nejtky už stačil přetřít na Roomstru ještě ne.Nýty jsou 4x20 AL, podložky anticorro.Pod značkou mám v místě nýtku kousek plastové destiky vysoké jako samolepící páska, aby SPZ vzadu na dveřích neseděla až na plechu.Dveře nevrtám, využívám díry vyvrtané již z továrny.Vpředu na plastovém nárazníku je to chycené podobně s tím, že tam jsem vyvrtal nové díry -jak jsem potřeboval-kvůli vrtání do SPZ.Na Roomstru jsou veliké podložky protože je to bývalý referenční vůz a měl již z MB SPZ přišroubovanou.Mě se ty šrouby ale moc nezdály a tak jsem ji raději také přinýtoval.Při demontáži se sice nýtky musí odvrtat ale to není žádný problém.

post-9991-1215021720_thumb.jpg

post-9991-1215021834_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja to mam takto, oboustranná páska a jeden šroubek pro POLICII ať maj radost klucí lol

Já jsem to nedělal kvůli policii ale kvůli Polákům, když jedou do Prahy krást luxusní auťáky na vývoz ven, obvykle se zastaví v těch našich prdelkovicích a šlohnou SPZ.Loni nám šlohli SPZ ze 3 vozů i s podložkama, protože na nich bylo nasříkaný logo Siemens a budilo to velikou důvěru-s takovou SPZ se nechá v klidu odvézt luxusní bourák do Polska či na Ukrajinu.A je pravda, že získat novou SPZ zabere dost času a nervů.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak to se mi Olafe zda zbytečný to pak cvakat do těch rámečků ne? ;) to dej rovnou natvrdo... :)

k té pěnové podložce, dám tam takovou tu lepící z příslušenství ŠA, dozadu dvojitou... normálně to přísroubuju a hotovo... nýtovačku nemám a lepit nevím... já budu radši, když to budu mít přišroubovaný.... :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...