Přejít na obsah

Jaký olej


Host aka

Doporučené příspěvky

Pitris.K

Jasné môžeš prejsť na pevný 15 000km /rok interval priam ti to doporučujem urobíš pre svoj motor len dobre. Len by som ostal u oleja s normou VW 507 00 kvôli DPF filtru alebo môžeš použiť olej s normou VW 505.01 ale pozor musí spĺňať ACEA C3 Olej kompaktibilný s katalyzátorom pre automobily so systémami DPF (filter pevných častíc) má nízky obsah sulfátového popola, fosforu a síry čiže low SAPS olej.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

fiser

http://informuje.com...logickom-baleni

tu máš článok ako sa podľa nového označenia radia oleje shell podľa výkonovej špecifikácie od rady HX3 minerál až po syntetické HX8 čiže ten HX7 by mal byť lepší ako HX6... stačí takto? ;)

Nevím kde jsi přišel na to označení HX8 a HX6 - nepleť tady lidem hlavu. http://www.shell.cz/home/content/cze/products_services/on_the_road/oils_lubricants/shell_helix_tpkg/product_range_new/

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím.

Možná na těchto 42 stranách odpověď někde je, ale od začátku jsem přečetl asi polovinu a stejně z toho nejsem nijak chytrej :-) Chtěl bych se tedy zeptat, koupil jsem si Octavii kombi 1.6i 74kw r.v.1999, ale v tom bazau mi nedokázali říci, jaký v tom je olej. I když součásti prodeje měla být servisní knížka, tak mi ji do teď nedodali a já bych radši pro jistotu olej vyměnil, jenže nevím co tam dát, aby se něco nepokazilo. A ani nevím kolik se toho tam lije. Dříve jsem měl Fiata 1.6 a lil jsem tam Castrol Magnatec 10W-40, ale zda to můžu nalít i sem, tak to nevím. Mohl by mi někdo poradit a také říci, zda výměna oleje je normální jako u jiných aut, že pouze zahřeju motor na provozní teplotu, odšroubuju ten výpustný šroub (klíč nevím-typ a velikost), sundám olejovej filtr, dám nový filtr, po vypuštění oleje opět ten výpustný šroub utáhnu a nakonec naleju olej (kolik?) a nechám motor protočit. Nebo se musí udělat ještě něco?

Dík za rady

Editováno: , autor: Maurik
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

last.train --snad prvně vidím že se někdo omluvil :kol-47:

Maurik-- určtě to tady je! Olej určitě dobrý je a mělo by tam být 4,6 litru. popis výměny by měl být dostačující. Jen bych dodal že na šroub je dobré dávat vždy při výměně novou hlinikovou podložku. A taky dotahovat rozumně, vana je hliníková a závit se strhává!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky. Já jen, že jsem byl zmatenej, že jsem tu četl různé názory, že někdo psal že olej Castrol Magnatec 10W-40 v žádném případě, pak jiní zase, že tento olej jedině ano, tak jsem nevěděl a radši se zeptal. Pak tu někdo psal, že při té výměně oleje, je potřeba něco udělat s palub.pc, což jsem koukal jako jojo :-) Já chci jen vyměnit olej, tak proč něco s palub.pc? Proto jsem tu psal ten postup, zda mě někdo neopraví a něco nepřipomene.

Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Maurik

Jasné že ho môžeš bez obáv použiť do svojho motora ten olej spĺňa normu VW 501.01 ACEA A3 API SL takže pre tvoj benzínový motor žiaden problém... ;) ak ho už máš kúpený nemáš čo riešiť iba vymeniť.

A můžu ho tam dát, i když nevím, zda tam nyní je polosyntetiký, nebo syntetický? Jinak koupený ho ještě nemám pro jistotu :-) Vybírám si nyní mezi třemi oleji, můžeš poradit který koupit?

Mobil Super 2000 X1 10W-40 - ELF COMPETITION STI 10W-40 - Castrol Magnatec 10W-40

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Maurik

Áno môžeš ho tam dať a nemusíš riešiť čo tam bolo predtým lebo je to na inú debatu a zbytočne sa tým budeš zaťažovať...

Nezvyknem radiť hneď značku oleja iba normy lebo každý má tu svoju obľúbenú... Ak Ťa zaujíma môj názor tak vybral si si dobre a moja voľba by bola presne v takom poradí ako si napísal ale ani s jedným chybu neurobíš... Čiže vybral by som si mobil :kol-47: U Teba možno rozhodne cena ale určite to vymeň...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...