Přejít na obsah

Jaký olej


Host aka

Doporučené příspěvky

Ovosh

Dobre pozri sa presne aký máš tam olej budeme potom múdrejší... To že je olej čierny je normálne opotrebenie oleja a máš výkonny motor neviem akým štýlom jazdíš ale ak športovo tak tých 10 000km je akurát dosť ja by som už menil bez debaty je to fakt najlepšie čo môžeš pre svoj motor urobiť... :kol-47:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj,

chystám se v dubnu na výměnu oleje a potřeboval bych poradit co se týče synt. a polosynt.Zjistil jsem že v servisu mi tam hodili minulý rok 5w-40 Delfi to je vše co vím.Takže nevím ani zda tam je synt./polosynt.Vadí při výměně syntetice polosyntetika a naopak?Je to na Fabii 1.4 MPI což asi není podstatné.

Dík moc všem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

>rsrsrs

Jo tak to se omlouvám, myslel jsem že na tom nesejde do jakého auta se to leje.No chtěl bych určitě syntetiku tady na foru jsem se dočetl že je ideální syntetika, nechal bych tam 5w-40 protože mám nalítaných 130t.km.Dík za typ normy na to jsem tak trošku levák.A můžu měnit klasika po 15t.km?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak jo je koupeno v ELITU za 1200kč 5w-40 na tu normu mi doporučil zlatý střed BP visco 5000c sice tomu nerozumím ale v číslech to tu je takhle SAE 5W-40:ACEA C3:API SM/CF:BMW Longlife-04 MB-Approval 229.31/229.51:VW 502 00/505 01: meets Ford WSS-M2C-917-A:Meets Fiat 9.55535-S2

Tyjo to to trvalo než jsem to napsal sice vůbec nemam páru co to tam je hlavně že to obsahuje ty čísla jako 5w-40 a tu normu VW 502 00 :kol-47:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

clunny

Super voľba BP Visco 5000 5W40 veľmi dobre si si vybral je len chvályhodné že si sa neulakomil na no name značku oleja... Lebo na oleji sa neoplatí šetriť... A je fajn že si nám dal vedieť ako si to vyriešil... Nemusíš tomu rozumieť pre teba sú to nepodstatné veci... Čo je pre teba dôležité to už ovládaš a poradil si si fakt dobre... prajem tvojej Fabke veľa bezproblémových km :kol-47:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

>rsrsrs

Tak teď se mi to tam bude lít hned o něco lépe, když je odsouhlasený objektivně.Já děkuji za pomoc a doufám že mi k těm najetým kilometrům pomůže právě tento olej.Tak šetřit/nešetřit zadřít bych fakt nechtěl.Takže si radši připlatím těch 100kč/L :D Když si to tak člověk vezme tak to není ještě hroznej peníz.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

clunny

Tak som rád že ti to pomohlo a že si si vybral správne lebo mohol som ti napísať nejakú inú značku oleja ktorá by ti splnila ten istý účel ale nechcel som ťa až tak ovplyvňovať... Na budúcu výmenu si kúp ten istý BP Visco už nemusíš iný hľadať...

citujem:Když si to tak člověk vezme tak to není ještě hroznej peníz.

To si napísal veľmi dobre a ti aj napíšem prečo lebo keď si tak spomeniem pár rokov dozadu kde boli ceny olejov neskutočne predražené a kde sú teraz tak fakt nie je čo riešiť!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dobrý večer přeji. Potřeboval bych taky poradit pánove... Chystám se měnit olej a rozhodl jsem se pro Shell Helix 5W-40 protože ten podle servisní knížky tam je. Určitě splňuje i normu WV 503.00. I když mám servisní knížku není v ní štítek jaký mám servisní interval. Štítek je nečitelný i v kufru u rezervy. Tak jsem bezradný jak to zjistit. Psal jsem i do automobilky ale neozvali se. V knížce "Jak na to?" se píše, že modely Škoda Octavia od roku 2001 jsou vyráběny podle filozofie tzv. long-life service system.

Protože mám Octavii z roku 2002 měl bych mít interval QG1. Palubní počítač mu začal psát " service" i když není od poslední prohlídky najeto 15000 ale je rok po servisní prohlídce. Tak jsem z toho zmatený a nevím přesně jaký servisní interval mám. Kde a jak to zjistím? Zajet do servisu? Tak těm tam moc nevěřím.. Poradí mi někdo? Díky pánové, popř dámy...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

S tím intervalem souvísí i jaký olej do toho nalít. V tomto linku je to pěkně popsáno, že se oleje nemají měnit. Proto bych rád veděl jaký servisní interval mám. Psal jsem do škodovky na email 'info@skoda-info.cz' Je ještě jiná adresa kde budou vstřícnější?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jestli se dá servisce věřit, tak olej byl měněn každý rok v březnu. Tak to budu dodržovat i když těch 15000 km za rok nenajedu. Podle tohoto pravidelného měnění oleje, bych předpokládal, že tam je nastaven interval QC0. Jde mi i o to, abych koupil správný olej. Podle knížky a různých informaci by se do Octavky z roku 2002, měl lít olej specifikace VW 503.00 a měla by mít interval QG1. Pokuď tam bude ale interval QC0 a já tam naleji olej VW503.00, tak zničím motor jak je popsáno výše v odkazu. Tak mám pořád dilema a nemůžu se rozhodnout.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Aha, tak to mi trochu uniklo.

Jaký má interval lze zjistit z datového štítku. Jeden je v kufru pod kobercem u rezervy a druhý nalepený v servisní knížce. Jeden z kódů tam bude jeden z těchto: QG0 - QG1 - QG2.

Z toho bych vycházel na co je motor "stavěný" a podle toho vybral olej:

post-57881-0-08625500-1331532539_thumb.j

A interval výměný bych volil takto:

- Časový -> dle kódování QG1 max dva roky za předpokladu použití Long-Life oleje, QG2 a QG0 max rok

- Kilometrový -> 12-13 tkm

Já třeba i když mám QG1 (Long-Life) používám olej se specifikaci 505.00, což je olej taky pro QG2 (ohraničený).

Olej měním do 1 roku a při 13 tkm, takže nestresuju.

EDIT:

A když jo si nejsi jistý jaké kódování a jaký olej, tak nalej nějaký s 504.00 a máš klid :)

Jenže levný nebude :(

Editováno: , autor: Wojnar
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Promiň, že jsem jaksi nepobral tolik inteligence jako Ty, neboť fakt nechápu proč se tentokrát Tvoje odpověď skládá pouze z citace Tvého dříve napsaného příspěvku.

Jestli jsi tim chtěl říct, že jsem opět neodpověděl na otázku "Jak zjistit servisní interval", tak mně přijde, že jsem tak učinil v 2. až 4. větě mého předchozího příspěvku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Někde výše jsem zaregistroval, že servisku máš. Ten štítek tam není? Pak ta serviska není origo.

Žeby nebyl štítek v kufru, tak o tom taky čtu poprvé. Pod kobercem, vedle rezervy, vlevo.

No nicméně se to dá zjistit ještě VAG-em:

post-57881-0-03649400-1331555342_thumb.j

Podle toho co máš na předposlední pozici, místo toho velkého X, zjistíš jaký máš interval.

Jen se modli aby tam nebyla trojka :).

Editováno: , autor: Wojnar
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...