Přejít na obsah

Jaký olej


Host aka

Doporučené příspěvky

Výběr jsem právě také absolvoval a co se týče 5W40 tak je pak možnost ještě Aral a Repsol na který jsem četl dobré reference. Ale samozřejmě Valvoline je také dobrá volba. :)

 

PS: Nakonec jsem stejně zase koupil 5w30. :D Hlavně ať splňuje specifikaci a není to nějaký padělaný olej, kdy je ve značkovém obalu nějaký fritovací olej. :D Pak jsem se taky dočetl něco o olejích určených pro "východní trhy", které se u nás levně prodávají a prý by měly být méně kvalitní - což se mi vzhledem k potřebě splňovat normu nezdá, ale neuklidnilo mě to. :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...
  • o 3 měsíce později...

samozrejme, vela sme rozumeli... :D este ze obrazky...

 

btw, cital som ze total oleje su viac vhodne pre FR auta, je na tom nieco pravdy? rozmyslam ci ist zas do shellu, alebo vyskusat nieco ine. Jeden kamarat robi s PetroCanada a vychvalil mi o do nebies, tak rozmyslam aj nad tym.

Editováno: , autor: patrikcevela
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...
  • o 4 měsíce později...

dobry den,procetl jsem nekolik clanku i na olej.cz ale presto se zeptam i tady...pred chvili jsem ji koupil a je to muj prvni diesel...vzdy jsem mel benzin,tak se chci optat tady..mam O1 1.9tdi 66kw rok 98 starsi predelana na facelift...ma najeto 330tis km..podle listku olej vymenen pri 320tis...ale vite jak to je kdyz neco kupujete.nechci tomu moc verit..tak chci vedet a prosim vas o radu co by bylo tak nejlepsi tam nalit a jaky filtr tam dat :) nejlepsi olej je pry od Castrol Edge turbo diesel 5w40 nebo Shell Helix Ultra 5w 30...ale furt si rikam,ze na pocet km by byl lepsi nejaky 10w 40,ale jaky?a kdyz uz tak i nejakou proverenou cistici srajdu do toho? jezdim prevazne kratsi trasy..kazdy den 20lm tam a pak 20zpet + carani po meste...vetsinou mam zarazene za 3 pac projizdim do kopcu serpentyny..pak vyradim ci jezdim normalne...rozepisuju to jelikoz jsem se docetl,ze je to podstatne skrz specifikaci oleje :) deluji za rady

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Spawn369

 

Rozdiely ti tu vypisovať nebudem ak by sa ti chcelo prečítaš si toto vlákno a dozvieš sa o olejoch veľa a určite viac ako vieš teraz :kol-28:  Neviem čo je pre teba lepšie ale pre tvoj motor bude najlepší olej s normou VW 505 00 a viskozitou 5W40 pri dodržaní servisného intervalu max 15 000km alebo jeden rok :kol-48:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...
  • o 2 týdny později...

No, já jen, že prvně jako odborník hodnotíš, který olej je kvalitnější a pak z Tebe vypadne tohle:

Normální uživatel si myslím to nepozná :)

 

 

 

jsou tady zkušení pseudoolejáři, tak za mě je 1. olej od mušle ale nevím proč

Taky leju Shel, už jen proto, že svého času, když sis přišel pro olej do Škodovky, tak Ti dali Shel.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...