Přejít na obsah

Jaký olej


Host aka

Doporučené příspěvky

panove pouzivam do auta tento olej. http://www.webareal.cz/auto-oleje/eshop/13...xtra-10W-40-5-l ted ho budu menit ale nevim jestli je to texaco a tento model dobry.tak premyslim nad zamenou,ale nebudu kupovat olej za 2tisice jako je castrol.to si myslim ze jsou zbytecne vyhozeny penize.premyslel jsem nad timto,co na to rikate? : splnuje to specifikaci ? http://www.autodily-skalka.cz/?goods_id=5840 a jeste se chci optat,menite po 10tkmm nebo po 15tkm...diky moc

Klidne muzes zustat i u Texaca je to dobrej olej..Myslim ze Mobil S 10W40 neni za tuhle cenu zadna vyhra.Ne ze by byl spatnej, ale za tu cenu se da sehnat levnejsi a stejne dobrej nebo lepsi olej..To Mobil 1 uz je jiny kafe to je spicka a cena odpovida.Oleje,ktery jsou oznaceny 1 u Mobilu jsou totiz to nejlepsi co tahle znacka nabizi..Jinak muzes dat ve tride 10W40 Total, Valvoline, Agip, Aral atd..Ja osobne pouzivam Total Quartz 10W40 coz je za vynikajici penize velice solidni olej..Rozhodne lepsi nez Castrol, ktery dnes uz tezi jen z tradice a z reklamy.Nechapu jak ho muze nekdo pouzivat, kdyz stoji pomerne dost a kvalita je diskutabilni (ovsem netvrdim ze je to smejd)..A men olej podle toho jaky trasy jezdis, jestli spise kratsi a vic studenejch startu tak max po 10tis, jestli jezdis dlouhy trasy muzes i po 15..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

chcem sa opytat kupil som si Skoda Octavia I r.v.2000, 1.6 55kw, bol tam davany olej castrol 5w-30 mam pokracovat v tom istom alebo by ste mi odporucili nejaky iny olej / nemam na mysli vyrobcu ale oznacenie /. OI najazdene ma 140.000km mozem pokracovat v povodnom alebo je lepsie dat nieco ine ... dakujem

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nevim co porad mate s tim Castrolem..Ja bych si ho do auta nedal, protoze je to predrazenej olej, kterej absolutne neodpovida kvalitou cene..Vzdyt jsou tady mnohem lepsi znacky i za min penez..Zkuste se nekdy podivat na nejaky olejarsky forum a uvidite, ze Castrol nema dobrou reputaci..Spis je to efekt dobre reklamy, ze ho porad dost lidi jeste kupuje a mysli, ze davaji autu to nejlepsi..Me uplne staci, ze se prodava i v Tescu, Obi apod..Videli jste treba v tescu nekdy Mobil,Shell nebo Total?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ja robim mesacne asi 700km na dialnici a 200km mesto ... takze mozem zostat pri 5w-30 castrol a su 2druhy long life a este jeden od castrol je 5w-30 mozno tam daval ten to neviem ...

Myslim, ze pri takhle malym najezdu se nevyplati o longlife vubec uvazovat, ale menil bych 5w40 jednou rocne..Urcite to motoru prospeje vic..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám octavia combi r.v.10/2000 (model 2001).Najeto 175 000.km.Dosud jezdila na plnou syntetiku shell helix diesel ultra.

Od výměny k výměně (kolem 12 000.km) spotřeba něco přes litr oleje.

Budu dávat taky plnou syntetiku 5W-40.

Ten shell helix diesel ultra 5w-40 moc nemají, tak dám asi - shell helix ultra 5w-40. 4 litry stojí asi 1100,-kč.

Váhám ještě nad plnou syntetikou od Mobil (5w-40).

Nevíte někdo který olej je lepší ? Chci pro svoje autíčko udělat maximum.

Nejezdíte někdo na mobil ?

Jaký je,je kvalitní ?

Mezi těmito dvěma,pro který by jste se rozhodli ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Chlapi, sto lidí, sto chutí. Každý ať si tam dá co chce. Třeba TESCO olej bych tam nedal. Pokud to není nějaká známá značka, tak bych to tam nelil! Nedal bych třeba ani Mogul ani Paramo. Já dávám Castrol Magnatec 5W-40 a jsem spokojený. Jinak jsem dával Castrol Edge 5W-30 ( jak jsem koupil auto nebyl tam olej ale snad vazelína, tak na zlepšenou ), ale cenově fakt mastný, tak jsem přešel trošku níž. Stejně si myslím, že Longlife a Edge není dobré při denním provozu, častých startech a málo najetých kilometrů na jeden zátah měnit co 30 000 km. Nemám obavy o olej, ale ten filtr snad nemůže tak dlouho a dobře fungovat. No nevím. Co hlas to názor.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mogul 10W40 litr cca.130kč nebo 5W40 ten nebude o moc dražší.+ bych skusil nějakej ten sajrajt od Wynns,na utěsnění třeba toto http://www.e-wynns.cz/detail.php?oddeleni=...d=5411693506659 nebo spíš http://www.e-wynns.cz/detail.php?oddeleni=...d=5411693513442 ,sám jsem to dřív lil do 130Rapid,a olej to fakt přestalo žrát.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mart-in:Mám stejný auto,jen většího otesánka.Bere taky půl litru,ale na 1000km.

Jezdím Mogul Extreme 10W40(dříve GX-FE PRO)

Je to polosyntetika API SL/CF,ACEA A3,B3,VW norma 500.00/505.00.

Olej kupuju ve velkym na aukru,litr tě tak i s dopravou vyjde na 95,-Kč :palec2:

Ten samý člověk tam pravidelně prodává i plnou syntetiku mogul 5W40,to už ale přijde litr skoro na 2 kila.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...