Přejít na obsah

Posilovač (servo) řízení


x.luky

Doporučené příspěvky

  • o 2 týdny později...
  • o 7 měsíců později...
  • o 2 roky později...

Ahoj chlapi.

Dneska se mi stalo,že jsem po nastartování měl problém s řízením - volant se neumerne pretacel oproti kolům (tzn. kola nezatacela umerne k otacení volantu jako dposud a musel jsem podstatne vic tocit). Taky se mi zdálo, že doleva víc než vpravo. Nic mokrého pod autem nebylo, žádná kontrolka mi nesvítila a rizeni zacalo zase spravne reagovat asi po 10km jizdy. Mam Octavii 2 cca 5 let starou. Po tech 10km problemu jsem ujel jeste ten den 350km a uz s tim zadny problem nebyl. Jen upresnim,ze jsem pred tou jizdou nez problem nastal jsem mel zaparkovane auto vyjimečně pár dní na svahu čumakem do kopce, takze nevim jestli to nemohlo mit na to vliv.

Nemáte s tím pls někdo zkušenosti, jestli je to na servis nebo čím to mohlo být?

Diky za Vaše rady.

Editováno: , autor: Los Pedros
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud by se stalo co tu tvrdíš už by ti dávno svítila kontrolka airbagu a netroubilo by ti to a pokud máš multifunkci tak by nešlo nic.A to proto že by se ti překroutil podvolantový kroužek a přetrhal by se v něm pásek kterej převádí všechny informace z volantu do podvolantovky a dál.V řízení je prakticky nemožné aby se ti cokoliv protáčelo.Navíc by nebyl při jízdě volant rovně.Což předpokládám je rovně.To co tě mohlo zmást je že se ti změnil posilovací účinek (to se mi stalo ale opačně že se posilovací účinek zmešil a volant šel hůř otáčet). Po opětovném nastavení pomocí vagu už je od té doby vše v pořádku ale samovolná příčina je dodnes nejasná.Jednoduše si dej kola rovně a s nastartovaným motorem otáčej na každou staranu a spočítej si kolikrát otočíš, na obě strany to musí být stejný počet otáček pokud si to dobře pamatuju tak je to dvě a třičtvrtě otáčky na každou stranu.

Editováno: , autor: acek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj.

Asi mas pravdu, zmatlo me asi to,ze se zmenil posilovaci ucinek a volant se otacel mnohem lehceji.Taky i na fakt malou zatacku jsem musel otocit volantem min. o pul otacky,ale jinak pri vodorovne poloze drzel volant normalne smer. Me hlavne neslo na rozum, ze kdyby bylo vadne servo,tak by slo rizeni tezko,ale tady to bylo naopak.

OK, necham to jeste zitra v servisu projet pro jistotu diagnostikou.

Díky za radu.

Editováno: , autor: Wojnar
Necituj poslední příspěvek!!
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Prosím o radu,mám octavii 2,0 tdi 103kwa 16V r.v.05 11 měs. kod motoru BKD a odešlo mi servo řízení (řídící jednotka v něm nekomunikuje,na displeji svítí červený volant a volant jde stěží otáčet) musím tedy vyměnit komletní řízení. Pár lidí mi tvrdí,že jsou všechny komletní řízení stejný na octavii II a někdo říká,že každá motorizace má odlišné řízení. Zajímalo by mne jestli mám pravdu,když jsi myslím,že jsou všechny řízení na dvojkovou oktávku stejné. Mé má mýt podle VIN označení 1K1423055CX , bude tam sedět i 1K1423051M? Děkujiu za každou radu

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 10 měsíců později...
  • o 2 týdny později...
  • o 7 měsíců později...

Zdravim pani potrebujem poradit mam hore spominanu octaviu este pred kupou sa na aute pokazil snimac uhlu natocenia kolies svietila tam zlta kontrolka volantu predosli majitel to dal spravit vstreko je teda ok nic nesvieti na palubaku ale od tej doby sa mi zda ze servo nejde tak ako ma .... respektivne neda ide podstatne horsie az sa mi normalne zacal drat kozeny volat ( resp. zosuchava sa a vyzera ako keby malo auto 200tis. pritom ma 120km) Co som si zistol neni tam ziadna servo nadobka a napln je dozivotne .... Skuste mi poradit co mam spravit nakolko mi to dost zneprijemnuje zivot ..... PS : Jedine kedy sa mi citelne javi ze volantom ide pekne lahko krutit je na snehu Vopred dakujem za vsetky rady .......

 

PS : Diagnostika nic neukazuje ...... 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...

čau lidi nedávno jsem si koupil oktávii II rok 2008 2,0 tdi 103 kw. odcestoval jsem do zahraničí a všiml jsem si že při zatáčení volantem doprava či do leva servo hučí, byl jsen tedy v servise aby mi dolil olej a tam jsem zjistil že nemůžu najít nádobku servo oleje, pak jsen šel na internet a začal číst, no a došel jsem na tohle forum a téma, mohli by jste mi poradit zda se muj problem da řešit nějak jinak než servisem? nevím si rady zkusím se podívat na stabilizátory, ale nemyslím že to tím buded jelikož auto drží bez jediné ranky, zvuk je jen když zatáčím, počítač píše servis nyní, je nožné že to dělá chybová hláška a stačí ji jen vymazat na počítači ? prosím poraďte díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Zdravím všetkých,

mám jeden veľký problém s mojou OII. Hľadal som aj tu na fóre a nikde som nenašiel nič podobné.
Stala sa mi taká vec. Bol som asi 2 týždne preč a keď som sa vrátil mal som isť meniť predné struny na mojom aute. Keď som chcel naštartovať zistil som že baterka je úplne vyšlahaná, tak som ju dal na  min dobiť a naštartoval som. Došiel som v pohode k mechanikovi. Vymenili sme pružiny, všetko v pohode a keď som už od neho odchádzal ostala mi svietiť červená kontrolka servoriadenia (volant). 

Skúšali sme aj odpojiť baterku, pozrieť poistky, prejsť s autom aj  20km a nič. Efekt rovnaký, kontrolka svieti, po naštartovaní 3 krát zvyková signalizácia a servo nejde. Bol som s tým aj u známeho v servise na PC a odstránil všetky chyby aj kontrolka zhasla ale opäť po naštartovaní to isté...rozsvietila sa a servo nešlo. Vyhadovalo mu to stále chybu nejakého snímača. No snímače dorazov fungovali. Keď to mal pripojené na PC a otočili sme volantom, program ukazoval uhly takže snímače uhlov fungujú.
Fakt neviem čo s tým...Ďakujem za každú odpoveď a radu :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...