Přejít na obsah

Čidlo teploty chladiva motoru


kapl

Doporučené příspěvky

VAG mi hlásí závadu tohoto čidla G 62 (závada číslo 17664) - důsledek dlouhé žhavení při startu a kolísání volnoběhu - jedná se o TDi/81 kW/ r.v. 2002/5. Prosím o pomoc:

- kde najdu na motoru

- jak vyměním

- zná někdo cenu

Díky předem za radu!

Editováno: , autor: kapl
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

přesně tak, je na pravé straně motoru přímo v hadici chladícího oběhu, měnil jsem ho minulý týden, cena asi 200Kč i s těsněním a pojistnou sponou. Při studeném motoru jen vytáhneš tu sponu a pak jde v pohodě vytáhnout. Pro jistotu jsem dal okolo hadr, kdyby vytekla nějaká kapalina, ale v pohodě.. nic moc nevyteklo..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mužeš sdělit, kdes kupoval, event obj. číslo? Byl jsem dnes u Kellyho", ale tam nejdřív nemohli nic najít, pak něco našli se 4- konektorem do čtverce, ale bez spony a těsnění...

Editováno: , autor: olisoft
citovanie predchadzajuceho prispevku
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, já jsem to kupoval u Praska v Opavě, řekl jsem jim jaké je to auto a motor. On se zeptal na barvu čidla (já mám modré, pak jsou prý ještě zelené a ty jsou nějaké jiné) podle toho to našel a nabídnul mi k tomu automaticky to těsnění a sponu. Číslo dílu nevím, ale myslím si, že na tom starém by mohlo být. Teda jestli bude ještě čitelné.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je to tri dny z5 co jsem ho menil. Dej si bacha ty 4-pipnove delaji dva druhy konektoru! A ani podle VIN nemas sanci zjistit ktery tam je, jedina sance je rozpojit konektor a podivat se. Kdyz budes mit zajistovaci klinek konektoru na druhe strane bezproblemu s tim cidlem otocis.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to mi taky říkala ta pani že nedokáže ani zjistit jestli tam je dvou či čtyř. Mezi čtyř by měl být rozdíl s klimou a bez klimy,takže buď ti dá to nebo to,ale o tvaru sem nic neslyšel. To je jako s lůžkem stabilizátoru. Nedokážou říct jestli už tam byl v prvovýrobě namontován nový typ klem či ne. Prostě válení se pod autem na mokrém asfaltě nic příjemného

Editováno: , autor: olisoft
citovanie predchadzajuceho prispevku je ZAKAZANE
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ty 4pin jsou: bud elipsa-zeleny (ploche pin) nebo ctvercovy-sedivy (kulaty pin jako bodec) ale nespolehal bych na to. Oko vidi oko neni p*** :)

edit: s vymenou neotalej u mne po vymene cidla sla spotreba o necely litr dolu!

Díky za všechny rady a na závěr pár postřehů z výměny:

- jedná se buď o čidlo s velkým 4-konektorem (modré starší provedení) nebo malým 4 -konektorem (novější zelené provedení). Určení data změny je dle VINu, bezpečně dle sebe od 5/2002 je již nové čidlo.

- i když se hovoří v řadě dokumentace o zeleném provedení, je v řadě případů plast čidla černý a to i v prvovýbavě!

- cenový rozptyl je značný- od 697,- (Škoda v papírové krabičce s logem Š.) do pouhých 237,- Kč( AK v igelitovém pytlíku) a přitom se ve všech 4 případech jednalo o zcela identický výrobek od firmy ELTH Luxembourg, který byl též původně na voze namontován od samého počátku jak vyplynulo z data výroby čidla!

- preventivně doporučuji vyměnit i těsnící gumový O- kroužek - cena kolem 30 Kč

- pro lepší přístup (alespoň u TDi 81 kW) je nutné sundat horní plast motoru a plastovou hadici sání k filtru vzduchu. Aby došlo jen k minimálnímu úniku kapaliny je dobré mít připravené nové čidlo s O-kroužkem, uvolnit konektor, vytáhnout staré čidlo, pak prstem starý O- kroužek, který zůstane uvnitř a ihned zasunout nové čidlo a to pak již beze spěchu následně zajistit sponou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...