Přejít na obsah

Vyfuky TYLL versus BOSSAL


Davson

Doporučené příspěvky

Ahoj ,nemate skusenosti s vyfuky na octu ? Ted jsem menil zadni dil vyfuku a rozhodoval jsem se mezi TYLLEM a BOSSALEM a rozhodl jsem se pro TYLLA. Bosal mi pripada mene kvalitne vyrobeny. Ceny jsou pomerne stejne-zalezi na prodejci. TYLL me dostal zarukou 30mesicu. Je tichy. Napiste sve zkusenosti. ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nejvetsi hloupost je ,snazit se na vyfuku usetrit prachy. Kdyz jsem koupil octavku tak tam byl vysypanej vejfuk a tak jsem na rychlo koupil v K.V. Kelly Starline. :wallbash: No vydrzel asi rok a pak zacal hucet jak krava. Kdyz jsem ho sundal tak jsem zjistil ze je komplet vysypanej. Tam byli ty prepazky snad z papiru. Tak misto abych usetril tak jsem musel koupit novej. Od Starline NIC NEBRAT ,jsou to vyhozeny penize. kol9

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja som vymenil stredný a zadný diel, rozhodol som sa pre TYLL, mám to cca 1,5 roka a moja skúsenosť: oproti originálu je hlučnejší, pri otáčkach okolo 2500 rezonuje a dokonca mi to dosť ohrieva ten hák a následne gumu na ktorej je zavesená zadná časť.Všetky zvarové spoje sú značne skorodované.

Editováno: , autor: olisoft
citovanie predchadzajuceho prispevku je ZAKAZANE
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 měsíců později...

nějaké zkušenosti s výfuky Walker?

BOSAL

Firma Bosal je světový lídr ve výrobě výfuků a výfukových systémů, které dodává jak pro výrobce automobilů, tak pro trh s náhradními díly. Firma byla založena v roce 1923 v Alkmaaru v Holandsku a nyní zaměstnává více než 6 700 lidí ve 42 výrobních závodech a 27 distribučních centrech, která jsou rozmístěna po celém světě a stále expanduje do dalších míst. Bosal je jedním z nejdůležitějších partnerů automobilek ve vývoji a designu výfukových systémů, její výzkum pomáhá v zavádění nových technologií umožňujících zlepšení kvality a vlastností výfuků a jejich konstrukcí.

Výsledkem činnosti Bosalu je například v současnosti nabízený výfukový systém, který je úspornější, lehčí a odolnější než ten, který byl u vozů předchozí generace, průkopnický naftový Oxicat Filter Bosal, katalyzátor s radiálním prouděním a další.

Rozsáhlé zkušenosti společnosti Bosal v oblasti vývoje a dodávek výfukových systémů zákazníkům primárního trhu s originálními díly po celém světě dávají jejím výrobním provozům zaměřeným na sekundární trh s náhradními díly významné vedoucí postavení.

Kvalita dílů je zaručena certifikáty ISO 9000 a QS 9000. Koupě výfuku Bosal je tak sázkou na jistotu nejvyšší kvality.

Tyll

Ryze český výrobce výfuků a výfukových systémů s dlouholetou tradicí nejen na našem trhu. Firma vznikla roku 1992 a specializovala se na výrobu výfuků pro značku Škoda. Díky rostoucí poptávce a výrobě kvalitních výfuků se firma dynamicky vyvíjí a roste až do dnešních dní. Stěžejní postavení v odbytu stále zaujímají výfuky pro značku Škoda, avšak firma produkuje výfuky i pro další značky automobilů.

Výfuk firmy Tyll je vyroben dvouplášťově z oboustranně pohliníkovaného materiálu o síle 0,6mm, vnitřní přepážky, víčka a trubky jsou také z pohliníkovaného materiálu o síle 1,5mm.

Nově je na tyto výrobky záruka poskytovaná výrobcem 30 měsíců.

Výfuky Tyll získaly značku "Český výrobek", firma je dále držitelem certifikátů dle ISO 9001:2001 a ISO 14001:2005 a výfuk této značky je tak vynikající volbou kvality za příznivou cenu.

Walker

Walker je vedoucí značka skupiny Tenneco Automotive, která sídlí v Lake Forest v USA a je největším výrobcem výfukových systému a dalších komponentů pro automobily. Své výrobky firma prodává pod značkami Monroe TM a Walker TM. Firma má 23 000 zaměstnanců na celém světě, více než 100 poboček ve 22 zemích a její obrat činil 3,5 miliardy amerických dolarů. Firma byla v 60. letech průkopníkem v oblasti katalyzátorů a vyrábí výfuky a tlumiče, které jsou velice kvalitní a maximálně snižují hladinu vypouštěných škodlivých emisí do vzduchu.

Firma je držitelem certifikátů ISO 9001 a Q9000. Nabízí různé řady výrobků se zaměřením na efektivitu redukce škodlivých emisí, snižování hluku, dlouhou životnost, nízkou cenu apod. Výfuky jsou opatřeny speciální antikorozní ochranou a dalšími technologiemi pro zajištění nejvyšší kvality.

ASMET

post-26184-1232274952.gif post-26184-1232274972.gif post-26184-1232274981.jpg

Editováno: , autor: perníkář
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Osobně jsem přesvědčen o tom, že výfuky hnijou ať od Petra nebo Pavla vpodstatě stejně. Pokud se jedná o podobnou cenovou relaci, tak je jedno co pořídíš.

S Bosalem nemám valné zkušenosti - protože byl za velký prachy označkován jako "origo" Renault (pokud by byl za peníze Bosalu, tak vpoho), je to taková zažitá střední třída (do tří let odejde). Walker je na tom s životností asi podobně možná o fous líp, je však opravdu líp zpracován. Tylly neznám, volil bych je asi kvůli tomu, že jsou český. A pokud dávaj záruku 30měsíců, je to tak akorát. Myslím, žes neudělal chybu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 11 měsíců později...
Ahoj ,nemate skusenosti s vyfuky na octu ? Ted jsem menil zadni dil vyfuku a rozhodoval jsem se mezi TYLLEM a BOSSALEM a rozhodl jsem se pro TYLLA. Bosal mi pripada mene kvalitne vyrobeny. Ceny jsou pomerne stejne-zalezi na prodejci. TYLL me dostal zarukou 30mesicu. Je tichy. Napiste sve zkusenosti. ;)

Na Skodovky, Tyll, povie ti to kazdy lepsi mechanik ze ma dobru geometriu, nikde neodstava. Mam ho na felde s ktorou jazdi syn uz piaty rok a som ho na 1.6 nahodil komplet, kupil som starsiu Octu a povodne vyfuky uz odchadzali. Zvuk dobry a na emiske ani nepipli, bez problemov.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Já jsem dal před rokem a půl výfuk od www.bezvavyfuky.cz Naprostá spokojenost, prima cena, skvělé jednání, ochotně pomohli s výběrem správných dílů. Ted jsem na něj při výměně oleje koukal. Kromě orezlých spon,žádný rez. Záruka 3 roky a skutečně pohliníkované i sváry.. Za sebe mohu doporučit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na všech autech co jsem měl byly výfuky origo a v dobré kondici,stáří aut tak 5-6 let Fabia,Octavia.........takže žádnej Bosal ani nic podobného. Pokud chcete aby to něco vydrželo,chce to koupit originál prvovýrobu. Copak je tady někdo,komu odešel výfuk na autě starém třeba jen 3 roky? Pochybuju!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 roky později...

Zdravím!

Omlouvám se, že je to mimo téma, ale nechtěl jsem zakládat nové. Nevíte prosím na jaký typ Škodovky je tento díl výfuku (NR 1JO 119 AL)? Dle mého laického hledání podle prvního obrázku je to na Octávii 1,4/44kW a 1,6/55kW. Koupil jsem to na Fábii 1,4 a nepasuje to.

post-3225-0-27800300-1330029788_thumb.jppost-3225-0-47256500-1330029866_thumb.jp

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nerad bych dělal Š. reklamu, ale pokud jsme měli firemní OI (každý den v provozu v zimě v létě), nikdy jsme neměnili výfuky a auta vždy odprodávána cca po 6 létech s najetím 200 -300 tkm. Osobně mám jednu odkoupenou (r.v. 2002, 235 tkm) a výfuk stále původní bez problému, takže pokud budu nucen měnit tak jedině origo - navíc se dá pořídit v aut. servisech se slevou 20% na materiál i práci. Snad jedině pokud jde někomu o zvukový projev, pak bych chápal možnost jiného výfuku...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 roky později...

Myslím že moja otázka patrí asi sem.Nechcem zakladať novú tému.Je možné kúpiť originál výfuk na Fabiu 1,2 40 KW a kde?rok výroby 2005.Bosal ani Tyll zatiaľ nechcem len origo.Pôvodný ešte stále drží ale neviem do kedy tak preto len originál.Díky za pomoc.

Editováno: , autor: gtride
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

je to v pohode , tiché , kvalitné zvary , spracovanie , odvod kondenzu , akurát teda je len s pohlinkovaného plechu a nie antikor ako neeconomy , za tie peniaze je to fajn , a hlavne je to origo kde sa po čase dá vymeniť hociktorý diel samotný bez problému , čo pri neorigo nejde nikdy

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...