Přejít na obsah

Nejdou otevřít dveře


Kokeš

Doporučené příspěvky

dúfam,že to Dandisan za rok a pol vyriešil :smich:

TO dusom:

nájdi niekoho kto to už robil ;)

v krátkosti :

k bodu 2.tie šróby nie sú špeciálne..ja to vyrážam smerom dovnútra dverí..ak tie rozperné kolíčky vyrazíš,tak sklo vytiahni rukami hore až nadoraz a prelep ho páskou cez rám dverí,aby ti nespadlo dolu...

k bodu 3.to čosi plastové čierne sú plastové kolíky,ktoré držia zámok na tom plechu (držiaku spúšťača)...vôbec to neblokuje demontáž toho plechu...treba vymontovať vložku zámku a následne aj povoliť 2 šróby na 8 torx čo držia zámok na boku dverí...

Editováno: , autor: libero1071
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
  • o 5 měsíců později...

Nazdarte. Na zadných pravých dverách sa mi objavil problém so zámkom. Väčšinou nejdú tieto dvere otvoriť, alebo niekedy nezavrú. Keď sa zaseknú, jediná šanca otvoriť ich je potiahnuť kľučku zvnútra a zároveň stlačiť tlačidlo pre elektrické otváranie. Kde tam môže byť problém?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 3 týdny později...

zlobí mě centrální zamykání u mé fabie. Občas při dálkovém zamčení nebliká červená kontrolka. Rozebral jsem levé dveře a kontrolkou to nebylo. Teď jsem zjistil, že u dveří spolujezdce vpředu občas zajede kolík,dveře zvenku nejdou otevřít (zvenku není zámek na klíč) a kontrolka nebliká. Teprve,když je otevřu zevnitř kličkou,kolík vyjede a po následném dálkovém zamčení zajede a kontrolka se rozbliká. Četl jsem zde o zámku, mikrospínači, ale jsem laik,tak nevím,co to dělá. Díky za radu a případně za odkaz na postup výměny vadné součástky. Je nutno oddělat plech ve dveřích pod tapecem?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Mam central bez DO a dveře za řidicem nejdou odemknout centralem ani manualne.Jde nejak sundat tapecirunk dveri i kdyz jsou zavrene? Nebo jdou nejak otevrit?

Moc dekuji za radu

Ahoj mám stejný problém jistě už si to vyřešil mohl by si mě dát vědět jak si dopadl. Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Před 14 dny mi nejdou otevřit prave dvere a od dnesniho dne i leve dvere co se stim da delat.Dekuji za pomoc.DAlsi den po poklepani se leve dvere otevreli,proto jsme odpojili privod elektriky k temto dverim a zajistujeme zevnitr.

Ahoj jestli máš problem vyřešený dej mi prosím vědět mám stejný problém díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hodím svůj dotaz do tohoto tématu. Máme Fabii Combi Classic Plus 9/2003 s centrálem bez DO z výroby. Poslední dobou se špatně otevíraly zadní levé dveře, např. v pátek ráno OK, pak za hodinu nešly vůbec a zase byly schopné provozu večer. Dnes jen ráno a od té doby už nejdou otevřít vůbec a jsou zavřené a mohu s nimi lomcovat jak chci a nic!! Když odemknu auto, tak všechny kolíčky vyjedou nahoru a u těhlech dveří nic. povyskočí jen o 0,3 mm. Zkoušel jsem otveřít zevnitř klikou a nepovedlo se, ale kolík při této činnosti normálka vyjíždí nahoru, ale jak pustím kliku, tak zase zajede. Tak jsem demontoval tapec (řeknu vám zlatá felicie :palec2: ), že hned na mně vykoukne zámek, ale ouhle, je tam plech - a tady končím :help: Koukl jsem do DP a píšou tam pro mě nesrozumitelný věci. prosím o odpověď na pár otázeček:

1. v DP demontovat kliku dveří?? to přece nemůžu udělat, když jsou trvale zavřený???

2. na tom plechu je přimontován i nosič skla?? a teď to začne: zašroubovat šroub M5 (délka cca 70mm) do blokového klolíčku -2- a vytáhnout z rozpěrného kolíčku -3-. zašroubovat šroub M8 (délka cca 80mm) do rozpěrného kolíku -3-. vytáhnout rozpěrný kolík z vedení spouštěče skla a tím i ze skla dveří. posunout sklo dveří nahoru a zafixovat páskou. Ty šrouby jsou nějaké speciální nebo obyčejné, jaký mají průměr?? Rozpěrný kolík i blokový kolík se oba postupně vytáhnou?? Jak dostanu sklo nahoru - dám kličku na hřídelku a vytočím vzhůru, kam až vytočit? Mám obavu aby nevypadlo.

3. na plechu je ještě z vnitřní strany přidělaný cosi plastového černého a máto jako by černé nýty (vuz obrázek, červené kolečko) skrz na skrz a blokuje to taky zčásti sundání toho plechu. Mám to nějak vypáčit nebo prostčit na druhou stranu??

Díky předem za pomoc. Co si myslíte že to může být?

Ahoj jestli máš problem vyřešený dej mi prosím vědět mám stejný problém díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mě nešly otevírat pravé zadní dveře, neříkám o sobě že jsem zrovna automechanik ale logické myšlení a selský rozum mám. Tak jsem nad tím koumal kde je chyba a přišel jsem na to (alespoň tedy u mého problému) chybou byla špatně seřízená západka zámku.

No a jelikož nemám ten speciální klíč (nějakej tisícihran či co?), tak jsem zajel do autorizovanýho servisu, myslel jsem jak to bude oprava na pět minut, no to byla chyba si tohle myslet o AUTORIZOVANÝM SERVISU, že jsou tak dobří, strávil jsem tam celkem asi hodinu.

Vysvětlil jsem kde je chyba a co je potřeba udělat, ten co přijímá opravy mi řekl že nechápe mé popsání chyby, že to dá mechanikovi a ten se na to podívá a pak se uvidí co stím dál.

Poté co se mechanik vrátil z dílny a vysvětloval tomu příjemčímu že to nezpraví, že je vadný zámek a že ho teď nemá, musí ho objednat, jsem začal pěnit. Proč chce měnit plně funkčí zámek když je chyba v západce, stačí ji jen seřídit.

Pak začala teprve ta pravá tahanice, kdo má pravdu, že prý proč si ten zámek nechci nechat vyměnit když je auto ještě v záruce, že nic nezaplatím (auto totiž bylo staré asi měsíc), jsem se už fakt vytočil a řekl ať mi dá k dispozici automechanika že mu přesně řeknu co má udělat když nechápou co ponich chci.

Po té co jsem automechanikovi přesně řekl povolit tenhle šroubek a tenhle šroubek a seřídit zámek, jsem jim poděkoval za ochotu a spolupráci a spokojený odjel domů. smile.gif

Ahoj jestli máš problem vyřešený dej mi prosím vědět mám stejný problém díky mohl bys mi nějak popsat seřízení západky popř. foto díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Omlouvám se,pokud tu už podobné téma je,ale nemohu otevřít zadní dveře na Fabii Combi.

Centrálem je auto normálně otvřené,caplík je vylezlý,ale dveře otevřít nejdou-ani zvenku,ani zevnitř!!!

Lze ty dvěře nějak otevřít,abych mohl zámek vymontovat a podívat se,kde je chyba?Myslím,že pokud oddělám tepecírunk,moc si nepomohu-je tam ještě plech a mechanismus na stáčení okýnka.Existuje nějaký fígl,jak s mechanismem zavírání otočit?

Díky za každou radu.

Petr.

Ahoj jestli máš problem vyřešený dej mi prosím vědět mám stejný problém díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravíčko mám problém....Fába hatch.. zadní pravý..asi vypadlý táhlo centrál skočí jenže klika nic...vnitřní to samý!!!Jak na to?dveře nejdou otevřít!!!pač sou zaseklý a jak do nich? vykuchat jako kapra?! už se mi nechce pač mám vykuchaný už u řidiče viz téma táhlo el. okno...dobrá rada nad.... nevim asi sem herbyho nas.... a ted mi dělá naschvály nebo nevim díky všem co ví o čem...

Ahoj jestli máš problem vyřešený dej mi prosím vědět mám stejný problém díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
  • o 7 měsíců později...

Zdravim, tiez mam problem otvorit PZ dvere... Cital som tu k tomu zo desat vlakien, ale nikde nie je popisane ako to otvorit :kol-32:

Zamok ticho zabzuci, ale kolik ostane dolu, dvere sa nedaju otvorit zvnutra ani zvonka. Na VAGu vidim, ze su v 'safe'.

Uz som aj dal dolu plasty dveri (co bola pekna piplacka), dokonca B stlpik otvoreny... dalsi krok bude vybrat okno zo stahovacky a demontovat plech dveri, to som si nechal uz na inokedy. Len som zvedavy co s tym zamkom potom.

Dobre rady niekto? Dik

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Tak dnes jsem se dal do PZ dveří,též nešli otevřít celou zimu.Až ted v těch horkých dnech se odemkli,tak jsem to rozebral.Tapec je na třech šroubech,2x madlo,1x pod repráčkem a nacvaklý na sponách,sundat kličku okna.Potom se stáhne okno dolu a vyndá se váleček háčkem,válečky jsou dva v sobě,potom jde okno na horu a přelepil jsem ho ,aby nesjelo dolu.Plech je na šrouech a byl venku.Z B sloupku jsem sundal gumovou manžetu a vyndal svorkovnici,totéž ze zámku a dráty byli venku.celé vedení jsem proměřil a vše bez závad.Zdálo se že jedna svorkovnice je zaoxidovaná,tak jsem vše prostříkal sprejem na kontakty,zapojil a dveře jdou jak mají.Ještě pro jistotu vyndám zámek a provedu kontrolu,k tomu musím sehnat klíč č. 20 tisícihran.Ten tapec i plech by měl jít dolu i při zavřených dveří,max.vyndat sedák.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

stala sa mi podobna vec. pred pol rokom mi odisiel motorcek na vodicovych dverach fabie I, t.z. ze ked som otvoril centralom, neotvorilo vodicove respektive ked som zatvoril centralom (dialkovym) tak mi nezatvorilo vodicove dvere. tak som zacal pouzivat otvaranie s klucom, kde vsetko fungovalo. vcera sa vsak stalo ze ked som zatvaral, zamok sa ako keby kusol a nechcel sa pootocit naspat a kluc zostal uvazneny v dverach. nasilim sa mi ho podarilo otocit do polohy kde sa da vybrat a pouzivam central + vodicove dvere si otvaram kluckou z vnutra. 

 

je mi jasne ze bude treba vymenit motorcek centralu, t.z. tento diel? http://www.skoda-diely.sk/eshop/3b1837015aq-zamok-dveri-predne-lavy.html (pripadne vymenit mikrospinac ale to sa mi moc nechce) a nasledne zamok. ako je to so zamkami tie sa kupuju uni a upravuju sa podla povodneho kluca? vedia to robit len v autorizovanom alebo to spravi hocikto? 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

dneska po vymene kluciek a zamknuti sa mi zasekli prave zadne dvere, central fugoval, motorcek cvakal, cudlik sa hybal, no ani zvonku ani zvnutra nebolo mozne otvorit dvere. pomohla mi cartmankova rada - vypacit lanko na klucke zvonku a potom otvorit zvnutra. sice po piatich rokoch od prispevku, ale prochy603 a cartmanko dakujem ! ! !  :kol-47:

Editováno: , autor: domino666
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Mam podobny problem. Dvere zavrete zvonku z vnutra a neda sa vobec otvorit. Nemam vag ale pravdepodobne je zamok v rezime safe. Dneska som buchal na dvere pri zaku z vonku a podarilo sa mi to otvorit. Rozobrat to cele viem to nieje problem. Problem je ako opravit ten zamok. Alebo v com je vlastne chyba. Nikde to nemozem najst. dakujem za rady

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Zdravim, tiez mam problem otvorit PZ dvere... Cital som tu k tomu zo desat vlakien, ale nikde nie je popisane ako to otvorit :kol-32:

Zamok ticho zabzuci, ale kolik ostane dolu, dvere sa nedaju otvorit zvnutra ani zvonka. Na VAGu vidim, ze su v 'safe'.

Uz som aj dal dolu plasty dveri (co bola pekna piplacka), dokonca B stlpik otvoreny... dalsi krok bude vybrat okno zo stahovacky a demontovat plech dveri, to som si nechal uz na inokedy. Len som zvedavy co s tym zamkom potom.

Dobre rady niekto? Dik

Dobrý den, mám stejný problém jaký popisujete ve svém příspěvku. Pokud se Vám problém podařil vyřešit, rád bych Vás požádal o radu. Zpočátku se dveře otevřeli občas, pak zcela výjimečně, ve finále už jen zabzučel motorek, pak už nic. Moc mě to netrápilo, vzadu jsem nic nevozil. Teď jsem se rozhodl to nějak řešit. Dostat ven tepecírunk u zavřených dveří byla chuťovka, ale povedlo se. Krycí plech a stahovačka je také venku, ale tím moje úspěchy končí. Nevím jak se dostat k motoru zámku. Předem děkuji za laskavost a přeji mnoho bezproblémových kilometrů. S pozdravem Martin Beneš

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 měsíců později...

Ahojte

 

Pred dvoma dnami som sa siel pozret na zadne dvere na vonkajsiu klucku lebo isla dost tazsie ako ostatne... rozmontoval som ju a prestavil vzdialenost tiahla co je na vonkajsiu klucku poslkladal a islo to tak ako na druhej strane... neviem co sa stalo ale teraz nefunguje klucka vobec  :kol-18:  nejdu otvorit dvere .... nemam pocit ze by prasklo tiahlo lebo klucka nejaky odpor ma ale co je najhorsie nejdu otvorit dvere ani z vnutra.... mate nejaky napad ako tvorit dvere??

 

Nepametam sa ci zadny tapacir ma dole sroby ako predny... lebo som rozmyslal dat ho dole aj plech a tak nejak otvorit dvere...

 

Dakujem za Vsetky rady :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Škoda Fabia I ( s centrálním zamykáním )

 

 

 

Závada : pravé zadní dveře nejdou otevřít

 

 

 - při otevírání dveří v zámku inkriminovaných dveří nic necvaká ( proto bych řekl, že z největší pravděpodobností bude problém s vnitřním zámkem dveří )

 

 - sundal jsem tapec, demontoval stahovačku, ale k zámku jsem se nedostal

 

 

1. jak zámek dveří demontovat ?

2. jak otestovat funkčnost zámku dveří ?

 

 

Projel jsem youtube, různý weby, návody, rady tipy a až na techto stránkách jsem našel screen z nějaké technické dokumentace oprav

viz. http://forum.skodahome.cz/topic/10948-v%C3%BDm%C4%9Bna-vlo%C5%BEky-z%C3%A1mku-dve%C5%99%C3%AD-fabia/

kde je na hoře uvedeno že na straně 57-1 č. 6 je výměna zámků dveří zdokumentována. Poradil by mi někdo jak se dostat k té fotodokumentaci opravy ?

post-74625-0-10299500-1406734792_thumb.j

Editováno: , autor: vartex77
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Zdravím, četl jsem tady už pár příspěvků o zamčených zadních dveřích, ale moje se chovaji trochu jinak. Je to už takhle delší dobu, ale už bych to i rád vyřešil. Při stisku odemčení se motorek dveří ozve, ale dveře se neodemknou. Ale třeba minulý týden mi se mi dveře otevirály bez problemu.

 

+ Jako bonus, parkrát se mi stalo, že pokud jsem více třísknul dveřmi řidiče, auto se zamklo.

 

Neporadil by někdo?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...