Přejít na obsah

Poskozena orig. antikorozni vrstva zespodu


Joshua

Doporučené příspěvky

Diky, tak ja se to pokusim nekde sehnat.

Ale mam obavu ze tam kde je poskozenej pozink to stejne bude spatny...

Jirka

Pokud je někde poškozená zinková vrstva, nezbývá než použít klasickou technologii. Na Š105 jsem na podvozku rezavá místa pořádně obrousil, natřel fosfátovým odrezovačem, pak několikrát základovkou, pak vrchní barvou a nakonec naplácal gumoasfalt. Při likvidaci kastle po havárce (po cca 5 letech) jsem se naschvál díval, jak ta spravovaná místa vypadají, a výsledek byl rozhodně lepší než originál provedení. Pod plastizolem kastle rezla víc, stačila malá dírka do PVC vrstvy a už to jelo, plech pod plastizolem byl ošetřen elektrolyticky nějakým prostředkem, který korozi odolával jen o trochu lépe než obyčejné železo, tj. prakticky vůbec. Mnou ošetřený plech byl víceméně bez koroze až na pár míst, kde byl spodek odřený od šutrů.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj. Já osobně mám dobrý zkušenosti v přípravkem AUTO SEAL. Je to jako plastisol. nechá se sehnat v prodejně s barvama a je to takový pružný tmel. Naneseš ho na ozákladovaný plech rukou, stěrkou. Je dost tuhý. Po zaschnutí zůstává trvale pružný a má vinikající přilnavost. Udělal jsem s ním před 5 lety vnitřní strany blatníků na Š favorit a dodnes drží jako čert. Na Octavii jsem sním opravil přesně to poškození jako ty a posléze nechal přestříkat . Drží tmel i barva a to i přesto že tam dávám hever.

Editováno: , autor: Jelínek Jiří
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...