Přejít na obsah

kontrolka ABS + ASR


phantom

Doporučené příspěvky

Zdravím, tak já mám přesně opačný problém. Na Fábce mi už od koupě nesvítí kontrolky abs a asr při otočení klíčku a abs nefunguje. Dneska jsem kontroloval ty páskové pojistky a byla prasklá. Po výměně abs asi funguje, kola se mi nezaflekovali, ale kontrolky stále nesvítí. Zkusil jsem přes VAG test akčních členů a po spuštění mi začne auto pípat a rozsvítí se červená kontrolka ruční brzdy a naskočí kontrolka motoru. V řídicí jednotce motoru se mi objeví chyba:

18057, datovy BUS pohonu - chybejici sdeleni od ABS z ridici jednotky.

Je možné, že by ti vocasové z bazaru odpojili datový kabel ABS z přístrojovky, aby tak umlčely kontrolky, které svítili kvůli té prasklé pojistce? Díky za rady

Editováno: , autor: BorekCh
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 roky později...
  • o 11 měsíců později...

Tak tohle znam taky.
Fabi I, 2007, 1.4 tdi pd, 59kw.
Nejdriv vypadlo servo, pak abs, asr, a brzda, problikavala predni svetla, praskaly zarovky, problikaval interiérove osvětlení, a pak se pridali i ostatni kontrolky, a mazou se mi kilometry, spotreba, a kolikrat nejde ani nastartovat, a ani zamknout auto.
Probehla vymena alternatoru, odebrani denniho sviceni, a opet to zase blbne, tak jsem zvedav co se bude zase menit, neco se opravi, par mesicu je klid a zase to zacne. A tahne se to od konce podzimu zhruba. Uz nevim co stim, nejsem rocild.



Odesláno z mého NEM-L21 pomocí Tapatalk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Ahoj, mám stejný problém jako kolega nahoře, mám 1.4 16V 74kW a při otočení klíčku nesvítí kontrolky ABS a ASR a ani jedno z toho nefungovalo. Dal jsem auto kolegovi na diagnostiku a překvapil mě tím, že samotná jednotka ABS sice žádné chyby nevykazuje, ovšem v celém systému jsou nahrané věci, které moje auto nemá, mimo jiné tam mám nahrané 4x4, servořízení a automatickou převodovku. Tyhle jediné 3 věci nejdou vymazat. Takže mi sdělil tyto možnosti: Buď to auto vyhazovalo nějaké chyby a předchozí majitel to vyřešil tak, že tam nahrál neexistující systémy, které ty chyby budou ignorovat/přebíjet a nebo tam je jiná řídící jednotka, která v tom autě nemá být.

Ačkoliv mi kromě těch 3 věcí všechno ostatní vymazal a ABS s ASR začalo fungovat, kontrolky stále nesvítí. Možné řešení je to, že pokud to ABS + ASR funguje, mám to nechat být. Za druhé, může tu jednotku přeprogramovat a zkalibrovat tak, jak má být, ovšem s tím rizikem, že to to auto nemusí vzít a může se rozsvítit kdoví co.

Setkal se někdo s tím, že měl v jednotce nahrané něco, co tam nepatří? Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 11 měsíců později...

Ahoj

mám kuriózní problém u mé Fabie. Svítily kontrolky ABS + ASR. VAG psal LZ čidlo. Vyměnil jsem jak čidlo, tak celé ložisko s kroužkem, nicméně závada trvá. Někdy se rozsvítí kontrolky hned po pár metrech, jindy po ujetí pár kilometrů. Než se rozsvítí, ABS normálně funguje, po rozsvícení už ne. VAG stále píše stejnou závadu. Zkoušel jsem i číst hodnoty z čidel, když roztočím jednotlivá kola, VAG u každého normálně ukazuje rychlost. Zkoušel jsem už i kombinaci staré čidlo/nový ABS kroužek na ložisku, abych se ujistil, že mi neprodali špatné. Ještě jsem si všiml, že občas si při jízdě auto přibrzdí (samo od sebe, sotva znatelně) a pak se to většinou rozsvítí, akorát někdy po 2 s, jindy třeba po 40 s. Napadlo mě i, jestli nemůžou být prohozené nějakým způsobem kabely L/P strana, ale to je asi blbost. Už nevím, co zkusit, nemá někdo nápad?

Editováno: , autor: Embie
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...
  • o 1 rok později...

Zdravím, mám Fabii RS 1.9 TDi, už delší dobu mi při lehkém sešlápnutí brzdového pedálu zabírá ABS a chvílemi to pomalu ani nebrzdí kvůli tomu, po chvilce se mi rozsvítí kontrolky ABS a ASR a vyřadí je a auto brzdí normálně… Diagnostika hlásí pravý přední snímač otáček… Čidlo vyměněno, ale děla to pořad a pořad ta samá chyba… Prosím o radu čím by to mohlo být??? 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...