Přejít na obsah

Jaký motor zvolit do SII


neon

Doporučené příspěvky

před 5 minutami, prassat napsal:

On ale po dieselu asi už netouží.... Navíc co ušetříš na naftě dáš časem do údržby.

 

To je takové zajeté klišé, které bohužel už u "moderních" benzinů moc neplatí. Pokud si pořídí 1,8 TSI, tak nejenže neušetří na benzínu, ale pravděpodobně i zainvestuje do údržby....

Ale pokud se opakovaně spálil (byť s úplně jinými motory) je ten nepřekonatelný odpor zcela pochopitelný. Vždyť  výběr auta je především emocionální záležitost.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Cieľom nie je ušetriť na benzíne, alebo na údržbe. Cieľom je obnoviť vozový park, tak aby ostali náklady buď rovnaké, alebo môžu byť mierne vyššie. Alhambra je 12-ročné auto, a po skúsenostiach s naftou súkromne i v práci, rozhodne žiadne ďalšie moje auto už nebude naftové. Jednak sa na tieto krátke trasy nehodí a druhak sú diesle ešte komplikovanejšie, ako turbobenzíny (zlatá atmosféricka 1.6 SR). Nechápem jednu vec, že Renaultu sa s ich atmosférickou 1.6 darí spĺňať EURO6, a Audi/VW sa na to vysrali a honia malé objemy turbami, pritom je už dávno jasné, že prínos takéhoto riešenia je sporný...

 

Údržba každého novšieho auta dnes proste lezie do peňazí, lebo sú všetky komplikované, takže s tým viac-menej rátam. Rozseknúť to neviem v tom, či ísť do rizikovejšieho TSI a mať rezervu na servis, alebo do relatívne spoľahlivejšieho FSI, ale tým zasa do vyšších  priebežných nákladov.

Editováno: , autor: z00m
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
  • o 1 rok později...

Zvažuji koupi SII v motorizaci 2.0. TSI 147kw, rok výroby 2013 s nájezdem 161 000km. Pročítal jsem tohle vlákno, ale o tomto motoru se toho moc neřeklo. Příjde mi to jako "dobrá" alternativa mezi 1.8 TSI a 3.6 FSI, co se týče výkonu/spotřeby. Máte někdo s tímto motoroem zkušenosti? Popřípadě, co takový nájezd 161tis. km. Jáké jsou opravy ve více kilometrech? Co se týče spotřeby oleje u zmiňované 1.8 Tsi, tak by to u tohodle motoru a ročníku mělo být vyřešené. Budu rád za každou odpověď.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...