Přejít na obsah

čištění klimatizace


Escrito

Doporučené příspěvky

mam na nem najeto 10t km a je černej, jezdím brno a okolí, dálnice, okrsky.. ono potkat pár avií před tebou a par desítek kokotu v dieselech, co maj vykuchaný DPF a hulí jak zetor v zimě udělá svoje.. vzduchový filtr má životnost max 45t km, ale jelikož jezdím na LPG budu ho měnit při každé prohlídce, tj 23tkm, protože těch 45 je fakt hraniční..

hele, já jim na registraci kašlu,co jsem se díval, maj předražený všechno, filtry, stěrače, čističe.. at si to narvou do špic.tohle byla jen nouzovka, ale chystám větší nákup právě filtrů atd a vemu to z eshopu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Origo díly nakupuju na cc autodíly,klimu dělám pěnou ze strany filtru,vyndám ho,hadičku zasunu co to jde a nastříkám až uvidím pěnu,nechám ji opadnout a tohle opakuju až do vyprázdnění spreje.Trvá to sice déle,ale pěna vyplní prostor výparníku a dostane se přímo na něj.Filtr dávám zásadně uhlíkový a měním každý rok,možná by vydržel i dva.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem to všelijak stříkal do klimu i přes výdechy i před filtr vyndany samozrejme a asi jsem tam toho dal moc. Stříkal mě to ven z místa u filtru a taky z výdechu a nevím zda to má účinek. Každopádně priste jsem poučeny ze jedině aerosol a žádnou pěnu. A hlavně ne autokelly. I když Hezký voní.

Neblbni, je to OK, všude ti dolétlo a nalétalo tam kam mělo, až něco prolétlo výdechama ven. Normální jev, nevěš hlavu a nestahuj kahoty  :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ono to ne lítalo samo výdechy. Stříkal to přes díru po filtru na koberečky. A ja to nástřikam co nejdál do výdechu jenže ta pěna začala kynout jak těsto a tlačila se ven :D a pak ji ještě větrák vyfoukl. No a stále je v autě smrad jako po voňavce na zachod :( hlavně jak vypnu klimu.

to sem měl taky.. zkus ten spray co nechas v aute, pustil jsem to, ma se to nechat 15 minut, tak jsem ze zvedavosti otevrel dvere, no ,,smrad,, že se ani nenadechneš,navic to vydezinfikuje cele auto, protože to je v celé kabiněm, pak to necháš odvětrat a je vyčištěno

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na vyčištění klimatizace vyzkoušejte tento čistič.
Po 25-30 minutách máte auto vyčištěné, zvládne to úplně každý.

 

Není to jen obyčejná voňavka jak si někdo špatně myslí. Sprej ničí bakterie, plísně a spory a další nebezpečné mikroorganismy v celém klimatizačním systému. Nejedná se samozřejmě o mechanicke čištění, ale o čištění na principu chemické reakce. Aerosol v tomto přípravku nepadá jako u jiných přípravků ihned k zemi, ale cirkuluje v interiéru a proto se dostane i do těžko dostupných míst a účinkuje i na svislých plochách a stropnicích. Osobně jsem s tímto přípravkem vyřešil k plné spokojenosti již 5 aut.

cz: http://www.autostore.cz/cisteni-klimatizace/meguiars-cistic-klimatizace-g16402/

sk: http://www.autostore.sk/cistenie-klimatizacie/meguiars-cistic-klimatizacie-g16402/

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Jeste doplnim, ze pri cisteni sprejem vyndavam filtr, ale viko filtru zaklapnu zpet, aby nekoho nenapadlo nechat cirkulovat sprej s otevrenou dirou po filtru. Jelikoz je filtr az za ventilatorem, tak by vzduch lital dirou ven a nesel do vymeniku a do vydechu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj. Nevím jestli se to tu už řešilo, ale mám problém s tím, že i po "profi" vyčištění mi smrdí klimatizace hned po zapnutí a po pár minutách a otevřených oknech přestane smrdět a už jen chladí. Loni jsem nechal vyčistit i desinfikovat, dva měsíce byla v autě cítit desinfekce, mezitím jsem několikrát zkusil ty spreje okolo 200,- účinek tak na 14 dnů. Minulý měsíc zase profi čištění, chvíli klid, teď ještě větší smrad. Filtry měněny také... Už si nevím rady - Octavia 1.9 tdi, r.v.2000

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám vyzkoušeno z FI  toto. Otevřít středové výdechy, přímí směr k výparníku, si myslím, že to bude u všech aut podobný a protáhnout tu dlouhou trubičku až na konec. Potom nechat vysříkat skoro celý obsah do vnitř a pomalu povytahovat. Je to pěna, která se rozpíná, tak až se bude pěna tlačit ven. Nechat pořádně pusobit. Nezapínat ventilátor ani klimu. Nechat vyschnout cca 2 hoďky. Vyzkoušeno na více autech.   http://autokosmetika.heureka.cz/den-braven-cistic-klimatizace/#utm_campaign=ppcbee+|+Product_Autokosmetika&utm_medium=cpc&utm_source=seznam&utm_content=&ppcbee-adtext-variant=Adtext-716

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

V BestDrive jsem za čištění klimatizace ozonem platil 284,-  Auto mi nesmrdělo, ale účinné to musí být, protože v autě to ze všeho čpělo ještě večer, takové to něco jako chlór a voňavka dohromady :-) Personál, který mě tam nechal v pohodě na dílně po celou dobu říkal, že nechat tam domácího mazlíčka, tak ho to s jistotou zabije. Bylo to povrvé co jsem to doma nečistil sám, a za ty peníze budu jezdit jen na ozon.

Editováno: , autor: dick
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo, ozón je svinstvo, i když se řekne "dyť je to jenom druh kyslíku". On i normální čistej kyslík ve vysoký koncentraci je vysloveně nezdravej (a to si nedělám prdel, při koncentraci k\yslíku ve vdechovaným vzduchu víc než přibližně 30% hmotnostních při normálním tlaku hrozí poškození plic!!!), takže když si vezmete co udělá vysoká koncentrace jeho vysoce ionizovaný trojatomový molekuly, to je vůči normálně dejchajícímu ("kyslíkomilnýmu") organismu něco podobnýho, jako když mu dáte čuchnout yperitu - rozleptá mu to orgány, kterýma kyslík z okolí přijímá...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 7 měsíců později...

Tak  u auta co má najeto 7tis a skoro bez zaplé klimatizace,bych nový olej nedával. A do autorizáku už vůbec ne. Zbytečně vyhoděné peníze. Kabinový filtr-pilový jsi kup a vyměn sám. Lehce to zvládneš a otázka 5 min. Klimu jsi vyčisti jen sprejem. Koupíš jej kdekoliv a postup tu je popsaný.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pandora: Když zapneš po delší době klimatizaci, cítíš nějaký smrad? Pokud ne a nejsi bakteriofobní hypochondr, tak desinfekci neřeš, máš ještě nové auto.

 

Co se týká kabinového filtru, když ho budeš měnit každoročně, nic nezkazíš. Na druhou stranu jestli máš auto garážované a nelibuješ si v projížďkách po rozkvetlých loukách a prašných cestách, není to s tvým nájezdem vůbec nutné. Ale vloni na jaře bylo extrémní množství pylu, takže jestli nebyl od té doby měněný, vyměnil bych ho určitě. Ostatně zkontroluj ho a uvidíš sám, co vyndáš za hnus. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím, menil niekto z vás už niekto pri čistení klími toto ??

http://www.skoda-diely.sk/eshop/6q0820193a-vysusac-chladica-klimatizacia.html

 

 

Minulú sezónu keď som bol tak mi ten pánko kde som bol dávať čistiť klímu povedal, že toto by sa malo tiež meniť nemusí každý rok. Ide mi o to, že keď mám klímu pustenú iba na polovičný výkon tak zneje ako zotrvačník, pri plnom výkone to nieje počúť.

 

Mám poloautomatickú klímu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak kdyby mě vyměnili vysoušeč při doplňování klimy tak jim to nebudu chtít zaplatit! Nikdy jsem neslyšel od nikoho že by to měnil. Mě to hrozilo když nejela klima. Že by to mohl dělat vysoušeč. Bylo mě řečeno že se ucpe vlhkostí když je prázdná klima, ale určitě ho nikdy nikdo nemění při doplnění! Nakonec mě vyměnili část spojky na kompresoru a vyšlo to i levněji :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Pawouk umístěno následující téma

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...