Přejít na obsah

čištění klimatizace


Escrito

Doporučené příspěvky

Mne klíma funguje a aj dobre chladí, ale nepáči sa mi zvuk tej klími keď ide na polovičný výkon. Nepotrebujem mať klímu zapnutú stále na minimálnu teplotu. 

Najlepšie je na tom to, že čo sa týka týchto vecí ako klíma, geometria, elektrika nemám nejakého overeného mechanika resp. servis kde mi to spravia a nebudú len meniť diely a ja budem platiť. 

 

A keď som bol minulé leto v jednom servise kde robia klímu tak som sa previezol z jedným od nich nech skúsime ako to chladí, či to smrdí a nasimulovať ten zvuk čo sa mi nepáči tak ten človek to nepočúl. Vtedy som počul prvý krát o tom vysúšači, že sa zvyčajne každé 2 roky má meniť.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Mám problém se smrdící klimatizací. Každý rok nechávám při servisce dezinfikovat klimatizaci, až letos poprvé se mě stalo, že mě začala klima po vypnutí smrdět, jak špinavý hadr. Klimu se snažím vysoušet - vypínám cca 5 minut před dojezdem.

Nechal jsem klimu znovu dezinfikovat v servisu ale klima smrděla dál, používají čistič klimatizace od Wurthu, jestli to odrbali nevím, ale ten sprej byl cítit snad tři dny. Doma jsem měl koupenej pěnový sprej Den Braven Tektro čistič klimatizace. Tak jsem ho tak polovinu našplíchal na výparník, zbytek do výdechů nechal působit cca 20 min a teprve potom zapnul na cca 10 minut na vnitřní okruh větrák, dále cca 5 minut vyfoukat (nový uhlíkový filtr, výparník byl vysušenej před aplikací spreje), ale klima smrdí dál, akorát s tím rozdílem že se k tomu přidal smrad toho spreje. Ještě mě napadlo, jestli se mě neucpal odtok kondenzátu, ale to měli zkontrolovat v servise, ještě jsem je na to upozornil. Nevíte kde je vyůstění odtoku kondenzátu? Pod auto se nedostanu  - auto stojí na parkovišti před panelákem. Jinak co s tím smradem nevím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Neodpovím, ale přidám svoje zkušenosti. Mám stejný problém, po vypnutí klimy, než se vyvětrá smrdí jak hadra z nádobí. Při provozu nic necítím.

Když jsem měl auto nové, tak jsem vždycky před dojezdem klimu vypl, aby se vysušila. Žádný smrad nebyl. Asi po dvou letech jsem při akci v myčce dostal dezifekci ve spreji zdarma. Řekl jsem si, proč ne - všichni dezinfikují. Byl to ten sprej, co se má spustit před sedadlem spolujezdce a zapnout ventilátor naplno.

Ale od té doby to začalo smrdět. Potom jsem ještě stříkal jiný sprej přímo na výparník, a do kanálů, kontroloval odvod kondenzátu (v pořádku). Nic už nepomáhá. Tak teď už nevypínám před koncem jízdy a už nic necítím. Občas jen chvíli, když jedu nedlouho po předešlém klimování. Pořád to tam je, jen po nějaké době v klidu to vysmrádne samo.

 

K odvodu kondenzátu se dostaneš ze spodu z motorového prostoru, na svislé stěně ke kabině. Někde v blízkosti hadic klimy,  je půlkruh vyseknutý v té alobalové izolaci. Po odklopení je tam konec hadičky, mám dojem, že jsem do dírky strkal drátek. Už je to dýl, tak si podrobnosti nepamatuji. Ale když stojíš se zapnutou klimou, a po chvíli je na zemi loužička, tak je odvod v pořádku.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

presne.. jedine ozon.. fabie II maj pry vyparnik blbe kdesi dole vzadu, ze se tam ten spray blbe dostane... jedine zkus ozon, ten se dostane vsude... mne to teda smrdi i po ozonu, ale jen tak, decentne, bych rekl... uz to neresim, servisak mi rikal, ze to nechal pustene v aute 5 hodin, s natocenym motorem, samo.. auto bylo 14 jako by tam nekdo nechal svitit horske slunko... takovej ten ,,puch,,

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak už jsem to našel, no nenapadlo mě, že kondenzát volně teče mezi příčkou a odhlučněním, po dezinfekci bylo odhlučnění nasáklé.

Kdo tohle vymyslel, vždyť to odhlučnění musí začít plesnivět.

Znovu jsem dezinfikoval výparník a vypadá to že už klima nesmrdí, tak doufám že už to tak vydrží.

Jenom při zapnutí topení, to trochu smrdí, to ale po spreji.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Pawouk umístěno následující téma

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...