Přejít na obsah

Demontáž volantu


jorks

Doporučené příspěvky

zdravim pánové, poradíte mi jak se sundavá volant? jestli se jen odtrhne ten kryt s tim znáčkem, nebo nějak jinak...? nechtěl bych ho hned zničit :), a když už sem u toho volantu, nemáte někdo nábu ke sport volantu? nebo kde se dají sehnat?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, ....nejdřív odpoj baterku a párkrát šlápni na brzdu........ze zadu volatu jsou dvě dirky , tam strčíš šroubovák a musíš odjistit takovou drátovou pojistku....... nevím ted JESTLI SMĚREM VEN z auta NEBO DOVNITŘ (k volantovce) .Celkem mi to dělalo problém , než jsem přišel na to jak to vyháknout. a sundáš střed s airbacem.....Tak si asi budeš muset koupit 12ti hran ořech na golu(10nebo 12)......a to je celé......... ;)

Čus

Editováno: , autor: olisoft
citovanie predchadzajuceho prispevku je ZAKAZANE
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo jo "tisíc hran" to je bolševik slang. V té době tu byl znám jen jeden.....dnes mají různou velikost a také jiný počet výstupků........, ale původně jsem to chtěl taky tak definovat..

Dík čus ;)

Editováno: , autor: olisoft
citovanie predchadzajuceho prispevku
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 6 měsíců později...

Dám to sem, aby to bylo i tady pohromadě.

Není to můj návod - pouze cituji: Vezmes si plochej sroubovak, natocis volant o 90 stupnu doprava, zazadu mas ted nad krytem volantu ve volantu diru - das do ni sroubovak a pacis - je tam takova ocelova pruzina a kdyz za ni spravne vezmes, odskoci ti kousek bag ven (neda se to popsat, proste poprve nad tim stravis vic casu, az to pak uvidis rozebrany, budes hned vedet a priste to pujde samo. Pak otocis volant do rovne polohy a zase o 90 stupnu na drhou stranu a to samy - bag odkoci a pak uz ho rukou normalne sundas. Rozpojis konektor bagu (idealne predtim odpojit baterku, ale staci i jen nezapinat klicek) a jsi ve volantu - ten ma jeden velkej stredovej sroub (dvanactihran, musis mit orech, jinak to nepovolis) - ten kdyz povolis, tak pak sundas v pohode volant.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já bych jenom upřesnil, že kdo to bude dělat poprvé ať neztrácí u těch zadních páčicích dírek hlavu, jde to šíleně, než se na to přijde, ale ve výsledku jde pružinka lehounce odepnout, takže nikam nic nervat a nebejčit, prostě jde jenom o úhel natočení šroubováku. Já bag odpojoval i s připojenou baterkou a v poho.

Editováno: , autor: tommys
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Ahoj,

chtěl bych zeptat, kde se dá sehnat pojistný šroub volantu? Je totiž omezený počtem použití (5x).

Ještě mě napadla jedna věc: kdyby byl na šroub znovu nanesen zajišťující tmel, mohl by se používat vícekrát?

Díky za odpověď.

Octavia 1.9 tdi r.v. 2002, ALH.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pojistný šroub volantu koupíš u dealera Škodovky cca za 90Kč a číslo dílu je N 90799101.Ono spíš jde o to,že po 5. demontáži a montáži se může závit šroubu trošku natáhnout,tak proto asi ta výměna ze strany Škodovky.I když dle dílenských postupů by jsi musel měnit 90% šroubů po prvni demontáži a kolik lidí to asi dělá?? :)

Editováno: , autor: Wojnar
Necituj poslední příspěvek.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...