NNNTomas Vloženo 9. Září 2008 Vloženo 9. Září 2008 taky možnost ) ale neboj, on se určitě po vytažení pistole vrátí... Citovat
tommich Vloženo 9. Září 2008 Autor Vloženo 9. Září 2008 taky možnost ) ale neboj, on se určitě po vytažení pistole vrátí... tady to zaznělo v diskuzi,proč se natankuje do nádrže víc než 45l Celková kapacita nádrže je zhruba 65l. Palivo se při vyšších teplotách rozpíná a musí tedy mít prostor aby nedošlo k přetlaku v nádrži. Množství paliva při tankování je nastaveno na cca 45l systémem odvětrání hrdla, kdy se zvýší protitlak na pistoli která vypne. Pokud při tankování odjistíte odvzdušňovací ventil umístěný v tankovacím hrdle , zrušíte systém odvětrání pro tankování přepnete jej na režim odvětrání pro uzavřenou nádrž. Toto je důvod proč do nádrže natankujete o cca 10l více. Pro ty kteří tento způsob používají ale jedno upozornění. Výpary paliva z nádrže jsou zachycovány v nádobce s aktivním uhlím. Za běhu motoru dochází k regeneraci uhlí pomocí ventilu odvětrání odsáváním absorbovaných výparů do sání motoru. Nádobka je u Fabie umístěna v pravém zadním podběhu a při tankování nad 45l (s odjištěným ventilem v hrdle paliva) se dostane benzín až do této nádobky. Úhlí se po kontaktu s tekutým palivem postupně rozpadne na prach, odvětrání přestane fungovat a prachem se zanese i ventil odvětrání. Ve výsledku Vás toto přetankování nádrže bude stát nějaký ten peníz aby jste napravili chyby v chodu motoru vykazované systéme řízení motoru. Co ty na to? Citovat
NNNTomas Vloženo 9. Září 2008 Vloženo 9. Září 2008 No to je pravda, o tom vím... Pokud bys to měl blbě přeplý, tak ti pistole nevypne při +-45l, ale klidně až přitěch 50-55. Pak to taky občas háže chybu "systému odvětrávání" při diagnostice... Citovat
tommich Vloženo 10. Září 2008 Autor Vloženo 10. Září 2008 No to je pravda, o tom vím...Pokud bys to měl blbě přeplý, tak ti pistole nevypne při +-45l, ale klidně až přitěch 50-55. Pak to taky občas háže chybu "systému odvětrávání" při diagnostice... dneska jsem psal do Škodovky a ještě mi neodpověděli, až napíšou dám vědět,jak to tedy je Citovat
tommich Vloženo 1. Říjen 2008 Autor Vloženo 1. Říjen 2008 tady to mi odpověděli ze Škodovky co se týká ventilku v hrdle palivové nádrže 1.odpověď sdělujeme, že palivová nádrž je opatřena odvzdušňovacím potrubím s ventilkem vyústěným u hrdla palivové nádrže, které zabraňuje vzniku podtlaku v nádrži při odebírání paliva. A naopak při zahřátí paliva (např. u stojícího vozidla na slunci) nedojde vlivem odvzdušňovacího zařízení k přetlaku v nádrži, čímž by mohlo dojít k jejímu poškození. 2.odpověď Pokud tento ventil při tankování zmačknete, můžete natankovat až o 10 l paliva více. Jak je uvedeno v Návodu k obsluze, při prvním vycvaknutí tankovací pistole máte ukončit tankování, neboť při tzv. přetankování hrozí poškození nádobky s aktivním uhlím. Tato závada poté nemůže být uznána jako záruční. 3.odpověď ventilek při tankování zmačknutý není. Jak jsem napsal, pokud byste po vycvaknutí tankovací pistole zmačknul ventilek, mohl byste natankovat dalších např. 10 l paliva. Citovat
luloferrari Vloženo 23. Říjen 2009 Vloženo 23. Říjen 2009 Caute. Na diagnostike mi vyhodilo chybu ventilu odvzdusnenia palivovej nadrze. Ma to nejaky silny vplyv na chod motora alebo na spotrebu alebo tak nieco? Chcem len vediet co tato chyba pre mna znamena a co mozem ocakavat. Dakujem Citovat
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.