Přejít na obsah

Spatne razeni jednicky


Tomasx

Doporučené příspěvky

Preji pekny den !

Chtel jsem se zeptat jak vam jde radit prvni rychlostni stupen. Me se obcas stane, ze tam jednicku nemuzu zaradit na poprve. Musim vymacknout spojku a znovu zkusit dat jednicku.

Z 90% to jde normalne, ale nekdy se ji nechce. Projevuje se to tak, ze chcete dat za jedna a radicka jde tak na pul drahy a pak jakoby narazi ... proste by to chtelo jeste kousek, aby tam rychlost zapadla.

Jak jste na tom vy pratele jde vam jednicka vzdy na poprvé ? Jinak ostatni stupne naprosto vpohode. Najeto 37 000 1.2.

Dik za info

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No to me taky napadlo, ze by to mohlo byt serizenim tech lanovodu, ale to radeji necham na servisu. Spis me zajima, jestli se to cas od casu stane kazdemu, nebo je nejaky problem.

Dnes se mi to stalo na krizovatce a to je neprjemny. Chcete dat za jedna a narazite ( rychlost tanm nejde ). Pomohlo vyradit a tusim na potreti tam sla. Pak je treba cely den klid ....

Z to jindy tam jde jak po masle.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Pomůže nastavení táhel řazení dle DP, mě se to zlepšilo, ale zase po nějaké době ;) vrátilo, domnívám se, že u mé 1,4 16V 55KW tyto problémy dále ovlivňuje volný čep na táhlu řazení, který je u převodový skříně, pokusím se táhla vyměnit, pak se ozvu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahojte . Chcel by som vás požiadať o pomoc. Mám podobný problém.

Mám hlavu v smútku. Mám problémy pri radení rýchlostných stupnov za jazdy aj v klude.

Tak najprv za jazdy:

Pri preradovaní z jedničky do vojky mi to normálne zasekne a nedá sa zaradit a po chvílke tam padne, ale to su otáčky už pod 2500min aj to musím páku pustit a až potom zaradit dvojku (2). Presne ten istý scénar je ked radím z (2) dvojky do trojky (3). Ostatné rýchlostne stupne idú normálne.

A teraz ked auto stojí na mieste. :

Po krátkej jazde kým sa motor zahreje na prevádzokú teplotu Stojím na mieste vytlačím spojku a mám problém zaradiť jednotku (1). Musím znovu vytlačiť spojku a potom to ide lahko, poprípade zaradiť4q, 5q alebo 6q a až potom 1q. Ked tam ten prvý prevodový stupeň už je tak tak stačí že povolím spojku o máličko , skutočne o len málo auto sa rázne da do pohybu a uz dlhsí cas ani nemusím povolit spojku (je stále vytlačená) a auto je v zábere a chce ísť vpred. Keby ze nestojím na brzde tak sa rozbehne.

Najnovšie som zistil keď chcem vyradiť 1q, alebo spiatočku bez toho aby som to ťahal silou cez zuby tak musím pridať plyn a ot na 3500 a potom sa rýchlosť uvolní a ide vonku lahúčko.

Pri spiatočke je to presne to íste.

Skutočne vyskusal som vsetko od nastavenia lanovodov k prevodovke, výmena celej spojkovej sady ... a nic.

Pomoze mi skutocne vsetko co má zmysel, inak uz neviem co stým mám robit.

Na ceste potom vyzerám ako slimák a babrák ktorý nevie radiť rýchlosti.

Dík moc.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nechal bych zkontorloval synchrony v rpevodovce spolecne s tahlama, je mozne ze prevodovka bude načatá a treba bude potreby vymena a ono ty ceny nejsou zas tak strasny, jinak pak dodrzovat olej v prevodovce spravny, ale takove veci se od stolu tezko rikaji a chce to videt a delat nazivo :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 12 let později...
V 7. 9. 2008 na 20:05, vikino1 napsal:

Vyskúšajte urobiť základné nastavenie podla DP mne to pomohlo ak pohladáte už sa to tu riešilo.

Mě to tam jde jen za studena takže poprvé , pak už ne a musím když dávám jedničku s tím žduchat do boků a trochu dopředu až to tam proste povolí . Když povolim po startu spojku tak se ozve spojkové ložisko jakokdyby chvíli kmitalo , když ji sešlápnu tak je klid, nemůže to být i tím ? 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...