Přejít na obsah

LTO vaše zkušenosti


LiborS.

Doporučené příspěvky

chtěl sem se zeptat jestli má někdo zkušenosti s lehkým topným olejem. netvrdím že ho budu lejt do osobáku ale známej má autodopravu a sehnal sm mu lto za 20kš litr tak se mi to zdá výhodný. má li něksdo skušenost s ježděním na to docela by mě to zajímalo. někdo tvrdí že je to obarvená obyč motorová nafta , nškdo že je to svinstvo a hrozně auto hulí. chci zjistit pravdu tak poradte dekuji.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

a myslíte že by tedy kontrolovaly i české auto na slovensku? v čechách je podle mě skoro nesehnatelná pro běžného smrtelníka když na to nemá zrovna kamna. jinak pd sem se docetl ze je nejodolnejsi a co obych rotacka 81kw v octavii? nebude se nijak zkracovat zivotnost?

Editováno: , autor: olisoft
citovanie predchadzajuceho prispevku je ZAKAZANE
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak něco o lehkém topném oleji : přesný prodejní název v ČR je TOLEX - T opný O lej L ehký EX tra

Podle daňového sazebníku nením v žádném případě určen k pohonu motorů - jasná definice - může se spalovat pouze ve speciálních kamnech nebo kotlích a zde je pak možnost odpočtu SpD !

Z kvalitativního hlediska je to opravdu nafta, je zde stejný bod vzplanutí, filtrovatelnost a TVP, ale obsahuje vyšší % síry, než nafta prodávaná na stojanech čerpacích stanic, dále je zde přisada speciálního červeného barviva DRP 250 - pozor jed !

Toto barvivo nemá vliv na kvalitu, dost lidí na to jezdí se svými " ropáky " - ovšem dopouští se jasného daňového úniku - v případě prokázání hrozí vysoké sankce.

Kontroly jsou skutečně prováděny policií a celní správou - častěji v zahraničí než u nás ( Slovensko a Rakousko běžně ).

Někdo výše napsal že dlouhým stáním barvivo klesne - je to kravina !

A pozor - červené barvivo obsahuje speciální složku takzvaného značkovače - ten je zjistitejný jednoduchým pokusem (do 1 minuty) po odebrání vzorku z autocisterny, vagonu, kanystru, nádrže auta a pod. i po mnoha dalších propláchnutí - natankování - běžného paliva tj. myšleno nafty bez barviva !!!

Tak si to přeberte po svém, v této branži dělám jen 10 let, a jezdím stále na benzín !

Mirek1,8T

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 roky později...

Souhlasím, že je to daňový únik. Ale když si koupím O1 do které minulý majitel dával LTO aniž by mi to řekl a budu normálně tankovat a pak mě zastaví s normální naftou, jak mi dokážou, že právě já jsem LTO do auta dal?

Asi nijak......

Editováno: , autor: Wojnar
Necituj poslední příspěvek!!
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...