Přejít na obsah

Závada - plieseň v motorovom priestore


IIIRazor

Doporučené příspěvky

  • o 5 týdny později...

Ahoj, tak sem se sem po dlouhý době mrknul a koukam že vás přibylo, tšěch co mají plíseň.

Nevím jestli pomohlo to co jsem udělal já a tože jsem si pod ten svod vody odvedl do kanalu uplně nastranu viz. foto

Jako nevím jestli to nák pomáhá ale trochu určitě, je videt ty stopy po vodě

PS: plisen jsem postrikal savem, a asi to pomohlo, akorat uprostred sem to vynechal..

post-10010-021482300 1280940096_thumb.jppost-10010-046073900 1280940513_thumb.jppost-10010-028838700 1280940950_thumb.jppost-10010-074064600 1280943888_thumb.jppost-10010-049164500 1280945875_thumb.jppost-10010-007512200 1280948113_thumb.jppost-10010-016226500 1280949947_thumb.jp

koukal jsem se taky do služební FIIC 2008 a tý to tam taky plesniví

tak nwm, normální mi to nepřijde, třeba u FI nebo OI OII to asi takhle neplesniví

post-10010-058068400 1280952137_thumb.jp

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník

Panejo - to bude jak tak koukam dalsi velka bolest majitelu a cele Skodovky

Kdo pak to navrhoval, aby voda z plastu sla na podbeh tlumice vcetne smoceni protihlukove vyplne

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Tak jsem prošel servisní prohlídkou,ani se nenamáhali plíseň napsat jako závadu.Jeden technik se mě snažil přesvědčit,že toto nelze reklamovat na záruku,že tam prostě vzniká a je to :wacko: .Nenechal jsem se odbýt,a výsledkem bylo,že až jejich technik pojede do MB tak se na to bude informovat.Po více než měsíci čekání se změnilo jen to,že mi ze servisu napsali,že mají další auto s tímto problémem.Tak čekám a čekám...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to je nehorazná drzost něco takovýho pouštět do světa. dneska už fakt nedokážou udělat pořádný auto. ale taky co bychom čekali. stačí se podívat na lidi, co to vymýšlí. jsou to vesměs mladí inženýrci, co nedokážou nic dotáhnout do konce a v praxi se teprve ukáže, jestli to co vymysleli, bude fungovat nebo ne. to jsou samý počítačový simulace, ale normální rozum nikomu nic neříká.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já teda musím zaklepat, ale zatím se mi nic neobjevilo. Auto mám od prosince minulého roku a parkuju venku celou dobu. Pokaždé, co auto myju, tak vyčistím i motor a pohoda. Pravdou je, že když se člověk podívá na to "hloupé technické řešení, tak opravdu je to způsob jak plísním ulehčit cestu k jejich vzniku. Kdyby to servis musel nějak řešit, tak by připadalo v úvahu pouze něco takového jako vymyslel trady kolega výše. Nebo to vždycky preventivně stříknout savem a je pokoj.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Dobrý den,

dovolím si nabídnout svoje řešení.

Jedná se o obdelník vystřižený z karimatky tloušťky 8 mm o rozměru 150 x 80 mm.

Z jedné strany ve vzdálenosti 50 mm je zářez délky 20 mm, kterým se karimatka nasune na část karoserie.

Po části obvodu je okraj vyvýšen silikonovým tmelem.

Ani po intenzivním mytí na izolaci neprotekla voda, tak snad se to osvědčí.

Honza

post-34246-009663500 1288364715_thumb.jp

post-34246-064903500 1288364748_thumb.jp

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Vzhledem k tomu,že se můj servis moc nesnažil s řešením,zkusmo jsem napsal do autorizovaných servisů (asi do deseti pražských a pak cca. po jednom z každého krajského města),jestli se s takovouto závadou (já to stále považuji za závadu) setkali.V naprosté většině se s plísní nesetkali,a tedy ani neřešili jako reklamaci. Víceméně se podle fotky domnívají,že to je normální a není to na záruku.Křivdil bych však některým,neboť z jednoho to rovnou přeposlali do MB,a z několika mě požádali o přistavení vozu s tím ,že se na to podívají a pak se rozhodnou co dál.

Nakonec jsem napsal do MB sám a kupodivu mi odpověděli-mám to urgovat v tom servisu co jsem to hlásil- a z toho mi konečně taky odpověděli tohle :

" Po konzultaci s garančním oddělením toto na záruku není , jelikož vniku vlhkosti a kondenzaci zabránit nelze.Jediné co mohu udělat , že si poškozenou hlukovou izolaci nafotím a jak píšete vy , zašlu jí na posouzení."

Jinak měli už další případ,ale ten jim garancí neprošel.Zkusím to tedy uhrát na špatně vyřešený odtok vody.

Ale mám stejně takový pocit,že si to nakonec sám vyčistím savem.... kol9

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Tak to asi s reklamací dobře nedopadne.Alespoň podle toho co mi říkal reklamační technik v autorizovaném servisu,kam jezdím.Už když to sepisoval,tak se divil,že ze seznamu závad které mají v systému plíseň na protihlukové izolaci,nebo něco v tom smyslu zmizela,tak se to tam snažil nějak napsat a stále se mu to nedařilo vložit do systému.Je však prý možné vše,neboť jednou třeba stejnou závadu uznají a podruhé ne (!?) .Slíbil mi,že se mi ozve jak to dopadlo.Je to více než 14 dní a zatím nic.

Ovšem když jsem se ho přímo zeptal jak je tomu ve skutečnosti s výskytem plísně,řekl mi,že to má hodně aut,ale asi to nikdo neřeší. Evidentně to však neřeší v MB.

Jinak prosím všechny majitele vozů Fabia II / Roomster,aby se podívali do motorového prostoru,zda-li tam nemají také nějaký výskyt plísně na protihlukové izolaci.

(A připadně se o tom zde zmínili.)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak takhle blbe to svedeny nema ani Fabia a Octavia viz foto:

Vsechna voda stekala na plast pod steraci a pote do jeho rohu kde prepadavala do mezi steny motoru a kabiny kde mela odtoky po obou stranach predku - hadicema to stejkalo pod podbeh

tady u vasich aut chtej rici ze ten plast pod oknem co zachytava vodu za prudkeho deste z celeho predniho okna nema zadny odtok - spise jen prepad do motoroveho prostoru ??????

post-3876-0-68595100-1292167266_thumb.jp

post-3876-0-75330300-1292167279_thumb.jp

Editováno: , autor: Návštěvník
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ten plastovej "žlábek" pod čelním sklem u F2/R je totálně na piču - obzvlášť teď s tím sněhem. Cokoliv spadne na pravou půlku čelního skla, pravý stěrač "zaveze" na levou polovinu a odtamtud to ten levý smete dolů, rovnou do žlabu - a když mrzne, docela "hezky" to udělá zmrzlou kouli kolem osy pravého stěrače. Nemá to kam odtéct, protože těch pár drobných dírek u blatníků se taky okamžitě zacpe, navíc se to ani nerozteče, protože teplo od motoru k tomu žlábku prakticky "nedosáhne". Nepomáhá ani nemrznoucí směs do ostřikovačů - udělá se hezky modrá kaše až zmrazek a šofére, vyhrabávej si to, jak chceš - nejlíp holou rukou, protože nijak jinak to jednoduše nejde... Nedivím se, že odtud steklá voda podporuje růst plesniviny - staré šádyny měly gumovou hadici až dolů do každého podběhu, které stačilo "prošťourat" drátem nebo dřevěnou tyčkou, v případě zamrznutí prolít teplou vodou - ale tahle "úprava", to je teda "dyzajn" za všecky prachy...! A ty "aerodynamické" žlábky po bocích čelního skla - ani zde nemám slov, sníh spadlý na sklo se hromadí u toho levého a pokud jedete delší trasu ve vánici, nezbyde než zastavit a rukou ten sníh vyškrábnout, aby to nezastavovalo stěrač... Za tyhle "vychytáfki" bych odpovědné lidi kopal a kopal do (_!_) zepředu, dokud by mi noha neumdlela...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak se stal asi zázrak.. :skoda:

Doktoři v MB uznali reklamaci..

Pravda podle toho co mi volal technik,až na podruhé a to jim prý pohrozil,že jim auto vrátím.... :kol-132:

Až se mi to hodí mám přistavit vůz na výměnu protihlukové izolace.

Z toho všeho mi vyplynulo - hlavně se nenechat odbýt !!!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 měsíců později...

Dneska sem byl v Brně na autosalonu a ze zajímavosti sem se na tenhle problém ptal MB odborníka, zjevně na vysokém postu, škodovky co tam mezi lidma škodovky byl a odpověděl mi, že o tom problému ví, že mají hodně stížností od x zákazníků a od x jejich autorizovaných servisů Škoda a že v dnešní době to řeší a že v brzké době nové Roomstery už tuhle blbě vyřešenou odtokovou hranu nebudou mít a místo toho bude nějaká pořádná odtoková hrana, co spolehlivě vodu odvede ven. Tak snad to bude brzy...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Zdravím, tak jsem se sem zašel zas po dlouhý době mrknout, a koukám že problém s plísní tu mají i faceliftované verze, koukám že v Boleslavi zapracovali na nápravě :D .. o problému se mluví už od 2007/2008 a Škoda při vhodné šanci vydání Faceliftu v 2010 skutečně využila :D:D ( leda prd). To na to fakt v tý škodovce tak kašlou???

Nebo si budeme muset koupit Roomster druhé generace ( určo je ve vývoji, co myslíte) kterej by podle mých výpočtu měl vyjít v roce 2015, se spoustu dalších NOVÝch nevychytaných vad !!

Editováno: , autor: IIIRazor
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 měsíců později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...