Přejít na obsah

Žhavení


Macc

Doporučené příspěvky

  • o 1 rok později...

Zdravím mám takový dotaz . četl jsem tuhle diskusi a nikde jsem nenašel odpověď. Mám problém stím že kontrolka žhavení mi svítí stejně dlouho v zimně jako v létě . venku je 30st a kontrolka svítí jak kdyby bylo -10. Auto normálně chytá v létě i v zimně.nemám vůbec potuchy čím by to mohlo být tak prosím o radu.Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když chytá tak to neřeš.

V létě nežhaví, kontrolka svítí jen jako kontrola systému.

V zimě, řekněme při -10, žhaví asi tak dlouho jak dlouho trvá kontrola systému, takže se to "vleze" do toho času, při ještě nižší teplotě bys už pozoroval že čas, po který kontrolka svítí a tedy i doba žhavení, je delší.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo táááák, já myslel, že Ti svítí stejně krátce.

Podíval bych se na čidlo teploty chl. kapaliny. Pravděpodobně je KO a ŘJ-tce říká, že teplota motoru je hluboko pod bodem mrazu a proto žhaví.

Žhavení žhaví ne podle teploty okolí, ale podle teploty motoru. ( I v -30 °C ale teplý už nežhaví.)

Ve VAG-u se můžeš podívat na hodnoty.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 6 měsíců později...

Ahoj, Vie mi niekto poradit? začali mrazy cca -10 max, auto na prvy a ani na 3 krat nenastartuje:/ potom naskoci blika zhavenie a aj olejova vystraha. Ked uz auto bezi zhavenie dalej preblikáva a olejova vystraha sa vypne.:/ stalo sa mi ze auto par krat po par km aj prestalo ist potom som nastartoval a slo dalej. Dnes mi napriklad na prvu šupu nastartovalo a bez problemov šlo 60 km bez zavad. Nerozumiem kde je chyba. raz to jede a potom zas ne. Brzdy svietia stale nemyslim ze to bude brzdovym spinacom... myslim skor rele 109 .. 

Editováno: , autor: dusan1.9tdi81kw octavie
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Zdravím! Mám podobný problém na Seatu Leon 1.9 TDI 81 KW 2003. Najeto zhruba 170 tisíc (podle dostupných důkazů  :kol-28: ).

Při prvním startu (nebo při startu po delším stání) mi déle točí a po startu chcípne - jakoby se udusí. Další pokus už je většinou úspěšný, musím tomu ale často pomoct přidáním plynu... tam je ta odezva ale taky trochu přidušená. 

Několik dní po sobě startuje bez problému a pak jednou takhle zazlobí. Dnes konkrétně jsem to úspěšně nahodil až napotřetí. Po nastartování už je vše ok... žádné otřesy od motoru, zhasínání motoru na volnoběh, padání do nouzáku, nebo ztráta výkonu. Problémy začaly chvíli po výměně rozvodů - mohlo by to mít vliv? Říkám si, že s pos*anýma rozvodama bych do mechanika vůbec neodjel.

 

Aktuálně mám trabl s teplotním čidlem, ale to jsem měl už před rozvodama a auto startovalo bez problému na jedno otočení. Tak si říkám, že by to nemělo mít zásadní spojitost.

 

Máte nějaké nápady čím by to mohlo být? Jak to půjde tak zajedu na diagnostiku... časově mi to ale zatím nevychází, tak alespoň tady snad někdo předběžně poradí.  :kol-47:

 

edit: sice nejde o Škodu, ale mateřská společnost a motorizace stejná... tak mě snad neukamenujete. :)

Editováno: , autor: 4kovi
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 měsíců později...

Dobrý den, potřeboval bych poradit. Během jízdy mi začala blikat kontrolka žhavení. Už to udělalo jednou před dvěma měsíci na dálkové cestě a nešlo nastartovat. Povedlo se to asi po dvaceti minutách. Dnes to začalo dělat znovu a auto nastartovalo na několikátý pokus. Díval jsem se na různé rady tady na fóru a prý by to mohl dělat na 99 procent Spínač brzdových světel. Rozdělal jsem ho, ale viditelně na něm nic není, spíná, vrací se pěkně. Brzdové světla svítí, ale všiml jsem si, že třetí brzdové světlo co je na zadních dvěří nesvítí koplet. Některé diody nebo co tam je jsou kaput. Myslíte, že by to mohla být ta závada? Děkuji za odpověď.

Mám O1 1, 9 Tdi , 66 kw, rok 2001.

Editováno: , autor: Roman 78
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...
Ahoj. Chtěl bych se zeptat. Motor je studený a když ráno sednu do auta tak kontrolka žhavení svítí asi 10 vteřin možná méně. Ujedu nějakých 600m k potravinám auto chcípnu. nakoupím asi tak deset minut sednu do auta otočím klíčkem a kontrolka svítí asi tak vteřinu no a jedu třeba k rodičům na návštěvu to je nějakých 500m. tam jsem třeba tři hodiny sednu do auta otočím klíčkem a kontrolka zase jen tak vteřinku problikne. Já myslel že bude žhavení svítit trošku déle. Přece se nemůžou žhavičky za vteřinu nažhavit. A taky mi po chcípnutí motoru sepne sahara. Nevíte čím to může být?

Díky za odpověď.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Ahoj. Ještě dodám že teď jak bylo venku -8 stupňů tak kontrolka žhavení jen problikla a auto hodně špatně teď startuje, jindy to trošku nažhavilo a šlo to na brnknutí. Napojil jsem auto na Vag com a tam mi to napsalo:

 

Snimac teploty chladici kapaliny (G62) Zkrat ke kostre.

 

Kde ho najdu a má to vliv na to žhavení? Díky moc za odpověď.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Třeba ti poradí, pokud ví, co máš za auto. Já koupil do foroty ten zelenek bazmek, ale byl jsem línej jako ty, sundat dekl a podívat se. Páč buď je dvouvývodovej, nebo čtyřvývodovej s čtvercovým nebo z jedné strany zakulaceným konektorem (zeleňoch). Zvláštní je, že ten popis "od čísla karoserie 1U-Y-275 062" u něj mi nesedí s číslem, co mám, motor je OK

"1.9 TDI 81kW/110PS AHF 08/1997 → 07/2000"

"1.9 TDI 81kW/110PS AHF 08/2000 → 01/2006"

Asi mám nějak pokrokovější kastli než bych měl mít.

Ale čekaj mě žhavičky, tak jestli si vzpomenu, tak se podívám, jestli s sebou léta nevozím něco, co je mi k ničemu :kol-28: .

Žhavičky jsem vzal z Aukra "BRISK 01S355 VHODNÁ PRO VOZY OCTAVIA 1,9Tdi 66kW, 81kW, 74kW 1,9Sdi 50kW" 4 ks za 400,- http://aukro.cz/nova-zhavici-svicka-skoda-octavia-i-i5759242054.html , tak dám šanci českým výrobkům, starý božky též z Aukra už mají po 60.000 km nárok na zasloužený odpočinek.

Editováno: , autor: Viktor X
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...