Přejít na obsah

Predne sklo - vymena


Franta 1

Doporučené příspěvky

Sklo se nechá bez problému vyměnit doma. Dělal jsem to u známého auta a šlo to celkem dobře  :kol-47: Nakoupíš řezací strunu, montážní přísavku a tmel (lepidlo) na autoskla a můžeš se do toho pustit  :kol-140:  :kol-142: ve dvou lidech je to max 2 hoďky práce.  :kol-14:

Editováno: , autor: Wojnar
Necituj poslední příspěvek!!
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Ahoj,

 

tak jsem dneska potkal kaminek a od nej se mi zacina rozlezat prasklina, takze budu muset zacit resit vymenu skla. Pojisteny nejsem, takze to budu cvakat ze sveho a tudiz bych rad co nejlevneji. Otazka tedy zni jak a kde. Dival jsem se ze pravdepodobne chci sklo s kodem 1U0845011AA - tj. zelene se zelenym pruhem. To se da samotne sehnat za cca 2200,-

 

Otazky:

1) je lepsi si koupit sklo sam a nechat si ho nekde vymenit nebo vyjde lepe to nechat nekde kde delaji jak 'material' tak praci?

2) muzete mi prosim nekdo doporucit, kde si sklo vymenit? Lokalita: Praha a pak kdekoliv na ceste Praha - Mlada Boleslav - Turnov a okoli.

 

Jedna se o Octavia I, r.v. 1999

 

PS omlouvam se, pokud tu stejne tema uz je, zkousel jsem hledat, ale nic aktualniho jsem nenasel...

 

Diky.moc.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 10 měsíců později...

Ahoj, tak taky pripojim moji zkusenost s vymenou skla (ano, viz prispevek vyse - dostal jsem se k tomu az ted :-)) - nechal jsem si sklo vymenit v Autosklo Komfort na Praze 4 (http://autosklo-komfort.cz/) Dohodli jsme se, ze tam prijedu predminuly patek vecer - v pohode to vymenili (Splintex), byl jsem celou dobu u toho, pamatuju si, ze pred ridicem na to sklo nejak museli tlacit, protoze tam neco nesedelo nebo tak (to bude dulezite nize). Chtel jsem jeste udelat vyleptani VINu, ale to nemeli u sebe, tak jsme se dohodli, ze mi to prijedou udelat ke me, az kolem meho baraku pojedou na nejake vymeny skel 'v poli'. Po vymene jsem se ptal jestli s tim mam hned jet - pry to neni idealni, ale jestli to chci risknout, tak ze muzu, ale ze za to neruci. Tak jsem to neriskoval a auto tam nechal stat do vecera pristi den. Po odchodu jsem si uvedomil, ze jsem nedostal zadny doklad - no, myslel jsem si, ze to nebude potreba :-) V sobotu jsem s tim tedy odjel domu. V nedeli jsem najel asi 100 km, vsechno v pohode. Pak jsem jel na tyden pryc do zahranici a auto stalo normalne pred domem. Ve stredu (kdyz jsem byl pryc), tak mi tam prisli vyleptat ten VIN.

 

Vcera (nedele vecer) jsem se vratil a hura k autu, podivat jestli tam je VIN - byl tam, ale pak jsem myslel ze me omejou - ve vyhledu ridice sklo uplne az od zdola prdly do pulky skla!

 

Hned jsem vzal telefon a volam tam - ze je to sklo praskly. Pan se samozrejme tvaril hrozne prekvapene, ze kdyz tam byli ve stredu, tak tam nic nebylo... a ze jsem treba trefil kaminek, kdyz jsem s tim v sobotu/nedeli jel... coz je pekna blbost, zaprve jsem zadny netrefil, to clovek pozna, za druhy by to prasklo hned... a kdyz tedy tvrdi, ze ve stredu tomu nic nebylo, tak by to asi samo od sebe najednou neruplo pres pulku skla, kdyz se auto tyden ani nehnulo. Navic, je to evidentne praskle az od uplneho kraje skla. Podle me je to bud chyba skla nebo neco spatne pri montazi. No, domluvili jsme se, ze tam s tim prijedu, podivaji se na to a uvidime - kazdopadne se zda, ze svoji vinu moc uznat nebudou chtit... Taky se me pan snazil 'presvedcit', ze bych mohl rychle uzavrit pojistku na sklo (nemam), a nechat si to proplatit. Podle me je to pojistny podvod a tohle delat nehodlam.

 

Otazka - co si o tom myslite? Jakym zpusobem se zachovat? Jsem obecne spise poctivec, kdyz bych mel pochybnost o tom, jestli je to moje vina, tak bych to klidne zaplatil, ale v tomhle pripade jsem si temer 100% jisty, ze to moje vina neni...

 

No, dam vam vedet, jak se k tomu firma postavi, at treba mate pripadnou referenci. Podle meho by to mela firma bezplatne vymenit.

Editováno: , autor: mmerlin
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 6 let později...

Ahoj,

servis pojišťovny mi měnil na O1 čelní sklo a místo původního s pruhem (netuším, jaké byl barvy) jsem dostal Saint-Gobain bez pruhu. Na zakázkovém listu je napsané jen „výměna čelního skla“ bez specifikace konkrétního skla. Po výměně mi navíc ke sklu nedoléhá držák na parkovací lístek. Má smysl to nějak řešit a chtít po nich výměnu za stejný typ skla, jaký jsem tam měl předtím, nebo přes něj uvidím stejně jako přes to původní?

Subjektivně mi přišlo, že ten pruh v létě pomáhal, ale pokud to bylo jen zdání, tak bych to asi nechal být.

 

staré:

IMG_0996.thumb.jpeg.a784b7724a40b1dab8d4bb6ec1f72eb2.jpeg

 

nové:

IMG_0993.thumb.jpeg.cd24cd10c0604cde5b9c92c7430693ac.jpeg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...