Přejít na obsah

začínající drobný živnostmík....


mira

Doporučené příspěvky

Kluci...chci se optat....přítulka začíná podnikat.....kosmetika modeláž nehtů....a tvrdí mi že je na dva roky osvobozená od daní...hm???ještě jsem to nikde nehledal první se zeptám tu chytrých kluků:-)

Editováno: , autor: mira
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

uff, kdysi jsem taky neco takovyho slysel ale nevim jestli ten navrh vysel v platnost. Nic ti (ji) ale nebrani zeptat se (raději opatrně) na finančáku.

Já jsem byl včera se ženou na živnost úřadu, oba jsem potřebovali rozšířit podnikání o další živnost (vázanou) a řeknu vám, že po změně v živnost zákonu, která proběhla 1.7. tohoto roku je to totalní blbákov.

na ulici jsme pak nevěděli jestli se smát nebo plakat, neb žena byla týden předtím se stejnou věcí na ŽÚ v sousedním městě - samozřejhmě výsledek téměř diametrálně odlišný :wallbash:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no nevím to teda jistě, ale myslím, že nějaké úlevy byly, když se dělala nějaká rekvalifikace přes úřad práce, respektive když nezaměstnaný začal s podporou pracáku na ŽL. Určitě přes pracák dávají i nějaké příspvky na pořízení vybavení dílny a pod. Ale jak to je přesně, tak něznáju.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A neni to nejak tak, kdyz podnikani vykazuje nejaky minimalni zisky, tak mas na rok od dani pokoj?

Tak když nemáš zisk, tak nemáš platit daň z čeho, že, to dá rozum, že. (proto podnikatelé na konci roku skupují v případě zisku zásoby zboží podléhající daňovému odpisu, aby měli nižší daně).

Daňové úlevy pro rekvalifikanty byly, ale jsou tuším zrušené. Možná mají nějaké odpisy navíc nebo co, ale určitě nejsou osvobození od daní.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zisk na ZL jako vedlejsi pracovni pomer, muj hlavni prac. pomer je v tomto nejdulezitejsi. Jelikoz za me zamestnavatel plati soc a zdr poj., v prapade zdr. pojistovny staci napsat pruvodni dopis s kopii ZL a s textem, ze muj hlavni pracovni pomer je tam a tam a ze zamestnavatel za me radne plati, tim ne ze bych byl osvobozeny, ale na konci roku vypocitaji dle zisku, jake jsou zalohy, ale az v nasledujicim roce podnikani, soc. pojisteni tam se neco malo plati, odviji se to od zisku a dan? Ta je jasna, dle zisku, naklady muzou byt 50% z vydelku, pokud jsou mene, pokud jsou vice, prosim... :)

Pokud ona chce pouze byt zivnostnik bez zamestnaneckeho pomeru, je to dosti stejne, az na to, ze bude platit vice zdravotni a socialni zalohy a na konci roku se to vyuctuje dle vykazaneho zisku... ??? Pokud jsem nekde ukecl, necht me moudrejsi omluvi! ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...