Přejít na obsah

Bolero


Majk

Doporučené příspěvky

RCD510 = Bolero akorád s jiným podsvícením a logem... takže by to mělo jít bez problému.. Já nechával mamce měnit asi před rokem v Golfu VI RCD510 za obyč radio RCD310 (protože 510ku pořád kradli hajz*i  :kol-32: ) Byl jsem s tím v servise, záležitost na 30 minut a stálo to 500,-.. Auto připojovali kabelem a něco nastavovali, tak jsem to proto nedělal doma..

Co má kluk v autě teď za rádio? Vím, že je někdy potřeba redukce v případě když nemá dvou-tunerové teď..

 

EDIT: jinak když budeš z Fabie vyndávat původní, tak si k němu nech zjistit rovnou i pin, ať ho můžeš pak třeba prodat  ;)

Editováno: , autor: Galvi
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to jsem rád , že to do fábky bude pasovat a jen doufám , že tam nebude ten problém s gateway (vybíjení baterie) . Jinak teď tam má nějaká neorig , tak jsem jsem koupil SWING a dnes jsem zjistil , že to je verze pro Octávky , takže mi je na .......... :-)  Dnes jsem koukal jestli neseženu swing , který bude pasovat do Fabie a nikde jsem nic nenašel , tak si asi radši koupim do Tigouše něco s NAVI a do Fabky dám to starý .. 

 

PS : děkuji za odpověď

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Ahoj, moje otázka je, zda-li jste opravdu zkoušeli Bolero nainstalovat. Mohl bych mít k dispozici Bolero ze SuperBa II a má otázka zní, zda-li lze jej dostat do Fabie II 2011. Jen bych podotknul, že co se výbavy týče, tak Fabie je v naprosto základní výbavě. Očekávám problém na Gateway a rámeček Bolera

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Zdravím... Před nedávnem jsem si do Fabie 2012ky koupil bolero. I po nakódování z původního auta na f2 se mi nezdá zvuk (nejde doladit ani korekcema)proti původnímu swingu. Má někdo zkušenosti se zvukem bolera ve f2?? Než se začnu pídit pi výměně původních Škoda repro.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Ahojte, prosím Vás mám na takový malý dotaz. Mám Roomstera předfacelift a nedávno jsem koupil Amundsena a jelikož se mi během jízdy vypínal, nedržel pamět a nereagoval na klíček tak jsem k radiu zapojil převodník 5J0 035 751. Vše mi funguje až na parkovací senzory a v horním rámečku MFA mi neustále svítí RNS CRUISE a nedrží pamět uložených stanic. Nevíte prosím co s tím mám ještě vyvést aby mi fungoval MFA a ostatní věci ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Zdravím,

tak to je jednoduché:

- parkovací senzory fungují, jen je Amundsen v Tvém autě nezobrazí (a to nikdy) ... měla by fungovat pouze zvuková signalizace ...

- RNS CRUISE a pamět by měla odstranit diagnostika a správné nakodování do auta...

 

Mám to samé a šlapeto.

Tak držím palce.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím,

tak to je jednoduché:

- parkovací senzory fungují, jen je Amundsen v Tvém autě nezobrazí (a to nikdy) ... měla by fungovat pouze zvuková signalizace ...

- RNS CRUISE a pamět by měla odstranit diagnostika a správné nakodování do auta...

 

Mám to samé a šlapeto.

Tak držím palce.

No jo, jenže kde a co mám nakódovat? Nespojím se přes kabel vůbec s rádiem a GATEWAE nebo centrální elektrice ohledně toho nic není. Slyšel jsem, že skrz tento převodník jdou data z auta do rádia ale ne z rádia do auta. To by vysvětlovalo proč nejde maxi dot. Ty máš ten samý převodník?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdarec,

to Milhausek .... svatá pravda, Amundsena ve Fabii II před face nelze nakódovat.

to Jeronimo .... Amundsen se musí nakódovat v jiném autě a pak lze vložit již nakodované do Tvého, aby to šlapalo tak jak má. Jinak mám ten samý převodník a funguje. Tedy občas se tato hláška objeví, ale hodně zřídkakdy a vzpápětí sama zmizí a vše šlape tak jak má. Dokonce u amundsena funguje podvolantové ovládání, což mě např. Bolero nebralo....

:kol-47:

Takže nakódovat u někoho kdo přesně ví co má udělat a pak vše bude šlapat na 100%.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...
  • o 2 měsíce později...

Dobrý deň,

mám FII Elegance po FL s rádiom Swing kt. by som chcel vymeniť za rádio Bolero / RCD510.

 

Ako je to s pripojením iPodu do autorádia Bolero? Mám totiž iPod 80GB kt. by som rád používal ako primárny zdroj hudby (nie však cez AUX IN, to môžem aj teraz) tak, aby sa samozrejme dal ovládať cez rádio. Je takéto pripojenie možné? Čo ku tomu budem potrebovať? 

 

Ďakujem

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Teoreticky jo, prakticky by to chtělo někde vyzkoušet.. Takže bych být tebou zbalil iPod, zašel k nějakému prodejci a pokud bude mít kabel pro propojení, tak to vyzkoušel.. Ale není to jen o MDI kabeláži, potřebuješ mít i MDI jednotku, která se dávala za příplatek a bývá pod schránkou spolujezdce. Vypadá to nějak TAKTO.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Mal som s Bolerom menší funkčný problém, ktorý ma dosť sral a myslím si, že som ho vyriešil celkom rozumne, tak sa podelím o skúsenosti, možno sa to niekomu bude hodiť:

 

Po kúpe Bolera som ho chcel primárne používať na 2 veci: 

 

Prvá vec:  na SD kartu pekne nahromadím obľúbené albumy po priečinkoch a budem ich prehrávať - to funguje veľmi dobre až na trošku oneskorené reakcie pri veľkom množstve priečinkov, ale dá sa na to zvyknúť.

 

Druhá vec: do jedného priečinka si dám veľké množstvo skladieb (500+) v tvare "Artist - Song" a budem si ich prehrávať pomocou funkcie MIX. Tu som narazil na problém: pri použití funkcie MIX z nejakého dôvodu rádio nepoužíva úplne random poradie ako tomu je u väčšiny hudobných prehrávačov, ale funguje na spôsob že ku aktuálne prehrávanej skladbe, pripočíta náhodne číslo (podľa pozorovania niečo medzi 1-10) a o toľko poradí v zozname prehrá nasledujúcu skladbu. Táto vec ma celkom dosť hnevala, najmä z dôvodu že pokiaľ má človek v priečinku 50 súborov s názvom Metallica, rádio pustí bez problémov aj 5-7 pesničiek Metallicy, čo je celkom na nervy. Ďalšou vecou čo ma hnevala je to, že z nejakého dôvod má rádio tendenciu random skladby opakovať.

 

Rozmýšlal som ako to vyriešiť, lebo ma dosť sralo :D Nakoľko som čítal že u RCD 510 sú celkom problémy s playlistami, tak som rozmýšľal že v nejakom správcovi súborov jednoducho vložím random čísla pred názov skladieb, na základe ktorých by som si vytvoril úplne náhodne rozhodenie pesničiek, čo by bolo celkom funkčné riešenie, no nikdy v živote by som už na tej karte nenašiel pesničku ktorú by som chcel.

 

Tak som sa teda odhodlal pustiť sa do boja s playlistami. Prvá vec čo som urobil je to, že celý obsah karty z rootu som hodil do jedného priečinka, pustil to vo Winampe, dal "random playlist" a uložil *.m3u playlist súbor na root karty. Išiel som do auta a ono to hralo :D Normálne som neveril vlastným ušiam a ušiam. No po chvíľke radosti som objavil problém, že niektoré skladby v playliste auto jednoducho ignoruje. Skladba je v danom playliste no po jej pustení ju rádio proste neprehrá. Zistil som, že tento problém sa deje vtedy, ak názov súboru obsahuje diakritiku. Takže som zasa išiel hore a zbavil som sa komplet všetkých znakov diakritiky a nahradil ich znakmi bez diakritiky. Znova som prepísal playlisty a predstavte si: ONO TO FUNGUJE A HRÁ  :kol-31: Konečne mám skutočne náhodný zoznam skladieb. Ďalšou výhodou je že s playlistom rádio pracuje oveľa rýchlejšie, nakoľko je to len obyčajný textový dokument ktorý obsahuje cesty ku súborom uložených v inom priečinku.

 

Program ktorým som sa zbavil hromadne diakritiky súboroch: http://www.1-4a.com/rename/

Programy na vytvorenie playlistu ktoré som skúšal a fungujú: Winamp (*.m3u *.pls) a Windows Media Player (*.m3u *.wpl)

Takto teraz vyzerá moja karta:

ROOT:\MIX\(tu sú jednotlivé *.mp3 súbory)
ROOT:\Winamp_MIX.m3u 
ROOT:\WMP_MIX.m3u

Myslím si že tento postup bude fungovať aj Colombusa (RNS 510) alebo aj u Amundsena (RNS 315), ale možno majú lepšie vyriešené prehrávanie skladieb v náhodnom poradí a nie je potrebné sa s tým takto babrať :)

 

Editováno: , autor: Lordiik
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...